Optimalizovaná aplikace Einstein@Home II

Fórum o projektu Einstein@home

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Re: AMD vs. Intel, Windows vs. Linux

Příspěvek od Bubak »

LiborA píše:Zatím to opravdu vypadá, že AMD + Linux je pro E@H vhodná kombinace :)
Ja to jen upresnim. Podle mych spis odhadu nez mereni uz u A64 neni ten rozdil WIN kontra Lin tak markantni. Nejvice se projevuje u Athlon XP a to u jader pred Bartonem. Ne ze by lepsi procesory pocitaly delsi dobu, ale zkraceni casu neni umerne vykonu procesoru.
<edit>Zalostne casy delaji veskere Intely s netburstem. PentiaM a PentiaD pocitaji odpovidajici casy at uz na Lin nebo Win. PentuimD820 Lin cca. 8:55 a PentiumM 1.5 Win cca. 13:45 (vse dlouhe WU)</edit>
Stale nejlepsi kombinace je tato A XP 1800+ Thoroughbred Lin 2.6 (jako perlicka: Je to Gentoo LiveCD a boinc bezi na NFS mountu :!: ) time: cca. 9:27

Netusite co znamena hlaska v logu:

Kód: Vybrat vše

2006-06-28 22:09:37.1067 [CRITICAL]: APP DEBUG: Application caught signal 2.
Ta WU se pak normalne dopocitala a je validni. 2 masina co ji pocitala nic takovyho v logu nema! Na foru E@H jsem nic nenasel. Tak, nemohl by jste se tam nekdo anglicky vladnouci lip jak ja pozeptat?
Naposledy upravil(a) Bubak dne ned črc 02, 2006 11:41 am, celkem upraveno 1 x.
caapek
Nováček
Kontaktovat uživatele:

zrychleni!

Příspěvek od caapek »

čas snížen o 31% (14,85h->10h)u AMD Duron 1,3GHz a o 35%(12,1h->7,8h) u Pentium 4 centrino 1,73GHz :!:
Všech 100% optimalizací validních. SLÁVA Akosfovi a teamu! jen tak dál! :D
Andaria
Nováček
Kontaktovat uživatele:

dotaz

Příspěvek od Andaria »

ahoj,
kde najdu obdobne optimalizace pro EInstein, Rosettu a Clima jako je pro SETI..?
Diky
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

V současnosti je AFAIK k dispozici pouze optimalizace pro SETI (návod a link je ve FAQ
EAH pravděpodobně nepude cestou optimalizací ale jen BETA app. Na rossetu je těžké dělat optimalizace, protože se neustále mění algoritmus a Clima je tak složité, že se do toho nikdo nepouští :lol:
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

2 Azor nebo Honza: Co tohle soupnout do nejakeho threadu abychom se mohli bavit on topic?
Přesunuto SEM :wink:
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
wert668
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wert668 »

Dochází mi jednotky na SETI a jen tak nebudou tak jsem poprvé zapnul další projekt, tak rok jsem na BOINC nesáhnul a nechal ho dělat, teď jsem měl problém si zapnout další projekt :? Zapnul jsem to něco to stahuje a připojil jsem se do ČNT je ještě něco co bych měl udělat? Pročetl jsem si to tu trochu, ale k optimalizaci seti jsem se nutil dva měsíce než jsem to udělal :) opravdu nerad sahám na něco co funguje... proto se ptám teď dokud jsem ještě vystresovaný z toho přidání projektu. Co mám dělat?
Mr4k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Mr4k »

Nic, oficialni aplikace je trochu optimalizovana, takze nic delat nemusis, to co se ti stahlo tam nech a nech to v klidu pocitat :)
Statistiky
Intel Core 2 Quad Q9300, 8GB RAM, Vista Home Premium x64
AMD Athlon 64 X2 4200+, 3GB RAM, Vista Home Premium
Intel Pentium 4 2,4GHz (800MHz FSB), 512MB RAM, XP SP2
wert668
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wert668 »

Ted mam jenom trochu problém, nikdy jsem neměl dva projekty, jak se s tím dělá? Musím ty projekty nějak zkorigovat? Je tu návod na každý projekt zvlášť, ale na tohle jsem tu nenašel :) jsem opravdu trochu vystrašený z toho přidání, možná panikařím zbytečně, přesto bych si o tom něco rád přečetl.
Mr4k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Mr4k »

No jedine nastavit podil procesorovyho casu mezi jednotlivymi projekty, pokud to chces pul na pul, tak to nemusis nastavovat, pokud nejak jinak, tak to nastavis v kazdym projektu zvlast (jmenuje se to resource share) pro ten profil, ve kterym ten pocitac jede (home,work,school). Standardne se prepina po hodine, takze pokud to nechas pul na pul, budou se ti vzdy po hodine stridat. Pokud chces treba 90% casu na seti, tak si u seti dej 90 u toho einsteina 10 atp... :)
Statistiky
wert668
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wert668 »

Škoda, že není optimalizace bez té grafiky, stejně se na ni nebudu dívat. Ty projekty asi nemám nastavený nejlíp, automaticky si to vybralo 4 dny zásobu jako jsem měl u seti... mam teď zásobu na 8 dny, nebo se ty projekty budou dělit, takže vlastně budou mít jenom dvoudenní zásobu na 100% zátěž?
A jak se zbavím tohohle? Do work only after computer is idle for 1 minutes
Jsem měnil kolik si to může vzít místa na disku a tohle chtělo posunout ale 0 ani "no" mi to nebere :( (bude to tedy počítat jenom když u toho minutu nebudu?)
Mr4k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Mr4k »

No budes mit myslim pro kazdej projekt natazeno na 4 dny prace, takze se to resit snizenim treba na dva. Jinak aby to pocitalo porad musis mit nastaveny Do work while computer is in use? na yes.
Statistiky
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

wert668: Neodpudtim si tady udelat mensi reklamu BoincStudiu. To umi "Backup projekt" V praxi to funguje tak, ze pokud jedes primarne SETI a Einstein mas nastaveny jako Backup, tak se 1 WU Einsteina stahnou tesne pred tim nez se dopocita posledni WU SETI. A dalsi WU Einsteina zase tesne pred tim nez dojde zasoba prace. Jakmile nabehne SETI, tak se dopocita WU Einsteina a dalsi uz se nestahuje. To je myslim presne to, co bych chtel ne?
wert668
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wert668 »

To je nějaký nový manager? Opravdu nerad něco instaluji ^_^ ale zní to lákavě.

Tak, už jsem si to našel, je tu i návod jak to nainstalovat... uvidíme jestli se odhodlám.
vyzkumnik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vyzkumnik »

pls jaka optimalizace se ted pouziva?
a kde sehnat optimalizaci poinc managera na zvyseni testu cpu
dik
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

vyzkumnik píše:pls jaka optimalizace se ted pouziva?
a kde sehnat optimalizaci poinc managera na zvyseni testu cpu
dik
Optimalizace už je přímo v ofiko aplikaci. Optimalizovaný BOiNC tak,aby přidával benchmark, je nyní na E@H k ničemu, kredit se přiděluje pevný.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

Odpovědět