Dobrý den, včera jsem se zaregistroval a ztáhl BOINC a rád bych se podílel na projektu SETI. Problém je, že neumím moc anglicky a tak ať nastavím, co nastavím, tak počítač mi neustále jede na 100% výkonu, a když pozastavím, tak se za chvíli začne ztahovat další balíček. Už jsem se je pokusil několikrát zrušit, aby se dopočítal jen ten jeden a neztahovaly se další. Někdy už mi to přivádí k vzteku a mám chuť Boinc odinstalovat, protože mi to akorát štve. Ať nastavím jakýkoliv hodnoty, tak mi to nechce poslouchat. Prosím proto o radu, jak správně nastavit počítání v preferencích na stránkách http://setiathome.berkeley.edu/prefs.php?subset=global
Předem díky za radu a pomoc.
Rob.
Nastavení počítače k výpočtu na BOINCu
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
No na 100% ti to pojede vzdycky, to bys musel pouzit nejakej program na omezeni, ted nevim jak se to jmenovalo (snad ThreadMaster - to radsi doplni nekdo jinej
), pokud pozastavis vypocet jedny WU (jak ty rikas balicek), tak on protoze tam nic nema, tak samozrejme zacne stahovat novou, pokud to tedy chces pozastavit, tak bud musis pozastavit cely ten projekt, nebo potom nastavit v manageru pozastaveni vypoctu. Jinak manager umi cestinu (nekde v Options se da nastavit), a pokud jde o nastaveni na webu, tak preklad (byt uz trochu postarsi, takze nektery veci se muzou lisit) je tady.
Statistiky
Intel Core 2 Quad Q9300, 8GB RAM, Vista Home Premium x64
AMD Athlon 64 X2 4200+, 3GB RAM, Vista Home Premium
Intel Pentium 4 2,4GHz (800MHz FSB), 512MB RAM, XP SP2
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Boinc obecně využívá zbytek výkonu počítače, tj. pokud nepoužiješ nějaký prográmek pro omezení (jak píše Mr4k, ale konkrétní nástroj ti také neporadím) tak skutečně počítač pojede na 100%, ale nemusíš mít obavu - Boinc má nejnižší prioritu, takže cokoliv uděláš či na počítači spustíš, tak si nárokuje výkon pro sebe a až co zbude využívá Boinc. Co se týká toho, jak omezit práci, tak ručně to lze udělat tak, že po ztažení jednotky zakážeš v manageru ztahování další práce - pak ji ovšem musíš zase povolit - druhé řešení je v manageru zakázat přístup k síti.
Třetí řešení je mnohem elegantněší: na webu projektu si najdi své General preferences a nastav komunikaci se serverem (Connect to network about every) na 0.01 - to způsobí, že si počítač bude snažit připojovat k serveru cca 100krát za den tj. každou cca čtvrthodinu a ztáhne si práci, kterou stihne za tento čas spočítat - pozor, pár jednotek bude trvat, než to správně určí
Třetí řešení je mnohem elegantněší: na webu projektu si najdi své General preferences a nastav komunikaci se serverem (Connect to network about every) na 0.01 - to způsobí, že si počítač bude snažit připojovat k serveru cca 100krát za den tj. každou cca čtvrthodinu a ztáhne si práci, kterou stihne za tento čas spočítat - pozor, pár jednotek bude trvat, než to správně určí
Moje statistika: http://boinc.mundayweb.com/one/stats.ph ... :6082/.png
Sice jsem to nikdy nepouzil, tak nevim jestli to funguje. V General preferences na webu je "Use at most - 100 percent of CPU time". NEmelo by to byt presne k tomu nac radite pouzivat jine programy (ThreadMaster) ?
I kdyz jak pise LiborA BOINC spousti programy projektu s nejnizsi prioritou, takze nevidim (krom notebooku) smysl takoveho omezovani.
I kdyz jak pise LiborA BOINC spousti programy projektu s nejnizsi prioritou, takze nevidim (krom notebooku) smysl takoveho omezovani.
Private (old) + CCU stats.
2Bubak: no nevim taky jak to funguje, ale jestli si dobre vzpominam, tak Honza tu nekdy rikal jak to funguje a je to asi tak, ze kdyz das 60%, tak to jede 6s z 10s na 100% a pak 4s nic, takze zrovna ne moc dobry reseni (mozna to funguje jinak, tohle si jen myslim, ze si to pamatuju
)
Statistiky
2 Mr4k: No nevim. Konkretne u notebooku by to mohlo byt lepsi jak kdyby to jelo stabilne na 60%. Ty 4s se snizi frekvence procesoru a napeti, takze konecnej efekt je lepsi.
A jinej duvod proc brzdit BOINC fakt nevidim.
A jinej duvod proc brzdit BOINC fakt nevidim.
Private (old) + CCU stats.