Refaktoring SETI@home stránek

Fórum o projektu SETI@home

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Refaktoring SETI@home stránek

Příspěvek od Necroman »

Rozhodl jsem se, že přepíšu, nebo aspoň rámci možností opravím php soubory stránek SETI@home. Podle validátoru tam kupříkladu nemají ani DTD, ani kódování, nehledě na prakticky žádné uvozovkování hodnot v tazích, zbytečné, zastaralé tagy a tak podobně. Veškeré php-ka mají volně přístupné v CVSku.. (doufám, že tam nemaj hesla k SQL, na ty jsem ale zatim ještě nenarazil ). Jakou myslíte, že mám šanci, když jim je pošlu, že ty opravené php soubory použijí, nebo se mi jen zasmějí?
Bylo by přeci dobrou vizitkou projektu mít validní stránky.

Vytvořil jsem statický mirror opravený, jak by to asi mělo být.
Můžete porovnat validitu a vzhled originálního webu a opraveného webu.
Testováno v Opeře 9, IE 6 a Firefoxu 1.5.0.5

Příští krok bude:
- zjistit, jak nahradit již neplatnou hodnotu background="" v tagu <td>, nemáte tušení? :)
- vytvořit dynamický mirror za použití originálních php souborů, které budou opraveny
- vytovřit mirrory i pro další stránky, nejen tu úvodní
- mohu se pustit i do předělávky do XHTML 1.1, to bude ale asi už o stupeň náročnější, opravit všechny ty obsoletní tagy

- mezitím zveřejnit tento návrh do fóra SETI@home ať je nějaký feedback
Pav Lucistnik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pav Lucistnik »

<td style="background-image: url(foo.gif)"> ...

Rekl bych ze placat si neco na vlastnim pisecku nema moc vyznam. Stejne nemas pristup k datum v databazi. Bez toho, ze bych mel nejaky pozitivni feedback z projektu bych se do toho nepoustel.
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Necroman »

Pav Lucistnik píše:<td style="background-image: url(foo.gif)"> ...

Rekl bych ze placat si neco na vlastnim pisecku nema moc vyznam. Stejne nemas pristup k datum v databazi. Bez toho, ze bych mel nejaky pozitivni feedback z projektu bych se do toho nepoustel.
Ten styl vypadá dobře, dík :-)
Btw. zde je většina php souborů z webu SETI@home :wink:
Mr4k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Mr4k »

No mam takovej dojem, ze by se to muselo prekopat cely, celej ten tabulkovej layout do css, to by teprve byla pracicka :)
Statistiky
Intel Core 2 Quad Q9300, 8GB RAM, Vista Home Premium x64
AMD Athlon 64 X2 4200+, 3GB RAM, Vista Home Premium
Intel Pentium 4 2,4GHz (800MHz FSB), 512MB RAM, XP SP2
Honza

Příspěvek od Honza »

V soucasnosti se dost pracuje na BOINC core a manageru, schduleru, paralelne take na novem GUI a skinovatelnosti...a kod pro forum a stranky zaostava.
Lecjake bugy v tom jsou, nejen kosmeticke nedostatky. Drive se o forum take trochu staral Janus z BURPu (btw, uz zase vyviji aktivitu, BURP nespi).

Myslim, ze pomocnou ruku uvitaji.
Ale dobre by to bylo provozovat na SQL databazi, jak upozornil Pav.
Proste si nahod nejaky dumb project, a na nem zkus forum provozovat se vsemy nalezitostmi a testuj to na nem. Databzi se svych vsudy - accounty, useri, resulty, posty atp, proste sturkturu. Pak to smysl ma...
Odpovědět