Predictor - Je to pravda?

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Zkus SIMAP. Kratky jednotky a nenarocny na pamet.
Pripadne LHC, ktery ma jednou za cas praci.
Libor
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

SIMAP je dobrej, MALARIA také není špatná (a D@nte teď dává k dispozici svůj účet, protože ten projekt opouští
D@nte píše::-) tak jsem zmenil ze chci praci stahovat na 3 dny, abych to stihl dopocitat a oznamilo to, ze stahuje praci na 1s, stahlo to 1WU
muj ucet Malaria dávám k dispozici, zůstávám pouze u Clima. :-)
- škoda ho nevyužít)
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

je to sice spíš do jiného treádu. Ale dobře zkusím jen takové zhrunutí. Do školy s P4 HT mašinami bych loboval za Einsteina. Je to stabilní projekt, nemá výpadky, a je efektivní (quorum 2, optimalizace pro SSE...) Rozumné nároky na RAM, trafik.

Simap - Náročný na net. Za měsíc si řekne o 1GB+ práce při 30 PC... Nevím jaká je tam linka
Rossetta - Viz níže 2x200MB RAM na a chudáka usera nezbude nic. Projekt se rychle vyvíjí, což je dobré, ale daní za to jsou občasné chyby v aplikacích.
CPDN - 1G na disku už dneska není moc. Jestli mají ty PC HDD tak není problém. Ze sítového disku by to IMHO běželo pomalu.

Zajímavý projekt je třeba Quantum Monte Carlo. Sice je stále označen jako BETA, ale běhá poměrně stabilně a spolehlivě. A nároky na paměť a net jsou 0.
LHC - Momentálně nemá práci a dokud nepustí další fázi, tak žádná nebude.

Vědecký záměr se dá objektivně hodnotit jen u projektů s podobným zaměřením. Hádat se jestli je užitečnější hledání léků nebo gravitačních vln. Fakt nemá smysl. Důležité je, že za EAH, CPDN i RAH stojí velké teamy a je vydět, že mají vědecké zázemí. S tohoto důvodu nepočítám SETI.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
Honza

Příspěvek od Honza »

anubis84 píše:OK, tak takhle : o problemu rosetty a CPDN jsem se toho dozvedel dost :) takze jsem si tedy jisty s Einstein@home. Muze mi nekdo zkuseny v pocitani projektu pod BOINC rici, jake dalsi dva projekty jsou vhodne pro pocitani na techto masinach ve skolnim prostredi? :) Diky.
Kvuli tomu jsem preci daval uz na zacatku ten odkaz na tabulku :roll:
Honza píše:Jukni do tabulky narocnosti, treba ti to pomuze v orientaci, co na zminene masiny nasadit...
@ azor666
"Vìdecký zámìr se dá objektivnì hodnotit jen u projektù s podobným zamìøením."
S tim nemohu prilis souhlasit. Vedeckych zameru je vetsinou vice a mohou se dost zasadne lisit i u projektu se stejnym zamerenim. Nekde ten vedecky zamer je v tom, ze je samotny projekt definovan v ramci fakulty/institutu jako vedecky zamer, na ktery jsou vyclenene prostredy. Nekdy jde o publikace vysledku a budovani prestize navenek (treba CPDN), nekdy jde o moznost na danem projektu delat doktoraty a vubec si zvysovat kvalifikaci (coz ma hodne projektu), nekdy jde o falzifikaci nejakych obecnym hypotez, doplneni znalosti v danem oboru, na ktere je treba hodne vypoctu a s overenim vypoctu neni problem (RCN) atp.

Zjistit vedecky zamer neni vzdy snadne, je treba projekt a lidi za nim lepe znat. Tema projektu, jeho metody, cile...to byva na prvni pohled zrejmejsi.
(soucasti vedeckeho zameru je pro mne i zasazeni do institucionalniho ramce, ve kterem se odehrava, takze je treba brat v uvahu financovani a nekdy to muze klidne hranicit s politikou).

Uzitecnost musi kazdy podousit sam, to je jasne.
SETI za sebou ale nejake vedecke zazemi ma - ma vypracovanou vedeckou metodu (ackoli zde informace o Enhanced chybi), ma predmet studia (sice trochu neviditelny, bez validizace...tak nejak hypoteticky, statisticky). Bohuzel - i pres velky pocet poctaru - zde nejsou prilis fundovani lide, kteri by o tom vice vedeli a byli schopni vecne diskutovat, jak jsem se jiz drive snazil a poucit nas ostatni.
SETI ma i personalni zazemi - vzdycky se nekdo najde, kdo je do SETI dostatecny fanda.
SETI je ale take dost draha sranda, nema za sebou silnou instituci, ktera by tu srandu byla schopna financovat a proto zadaji o penize, jak jsem pred mesici psal zde. Vlna daru jiz opadla. Nejspis budou zadat znovu (ze by pred Vanoci?) a budou se nejak snazit penize sehnat, aby projekt neskoncil.
No a o vysledcich ci jejich absenci se zde uz mluvilo. SETI nema moc realnych vysledku krome statistik, ale zase dokazalo oslovit verejnost, budovat (v dobrem i zlem) jmeno distribuovanym vypoctum atp.
Tedy, nemohu souhlasit, ze by za SETI nestali lide nebo nejaky tym ci dokocne prestyzni instituce jakou je UCB. Pokud vsak chceme hledat nejake objektivni rozdily, hledal bych je jidne - ve financovani, ve vysledcich, v podpore na foru a vecnem diskutovani metody - at uz na SETI foru nebo zde atp.

Jo, welcome back, zpet z dovolene :wink:
anubis84
Nováček

Příspěvek od anubis84 »

Super, tak posledni 2 rozbory, predevsim od azor666 bylo to, co jsem chtel..diky..koncim pokladani otazek :lol: Diky moc vsem za rady.
Zamčeno