Predictor - Je to pravda?
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Predictor - Je to pravda?
Ahoj, možná se budu ptát už na něco, co je dávno jasné, ale asi jsem zaspal dobu. Na foru jsem se dočetl, že dělat do Predictor@home je zbytečné, protože projekt jde do "kytek". Také že určité organizace z tohoto projektu "žijí" což mi moc nešmakuje. A ještě jeden otazník. Pokud se nepletu, CNT je v predictor@home na prvním místě. Proč je ve statistice boincstats.com až někde u konce? není to škoda?
.. je tu někdo, kdo by tyhle věci uvedl na pravou míru? Díky.
-
vejpuste
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
No v tomhle smyslu tady neco psal Duro. Jelikoz mu verim, tak jsem presel na SIMAP (i kdyz ted ucebny spi letnim spankem). SIMAP vypada lip a vysledky z nej maji byt dostupne vedecke verejnosti.
Jelikoz nekdo zalozil team se stejnym nazvem, tak je z toho boincstats zmatenej. Chyba je nejspis na strane predictoru. Uz jim nekdo psal, ale nikdo na to nezareagoval. Mozna by neskodilo zaprudit znova. Ale zase ne aby tam psal kazdej.
Libor
Jelikoz nekdo zalozil team se stejnym nazvem, tak je z toho boincstats zmatenej. Chyba je nejspis na strane predictoru. Uz jim nekdo psal, ale nikdo na to nezareagoval. Mozna by neskodilo zaprudit znova. Ale zase ne aby tam psal kazdej.
Libor
Zrovna vcera jsme na tema komerzionalismu a uzitecnosti Predictoru zavedli rec na BoincSynergy.
Krome pochybnosti s komercionalismem jsem mnoho dalsich duvodu o pochybnostech.
Forum skorem mrtve, nekdo z tymu se vokaze jednou za x mesicu. Treba ve Scenece sekci je 10 treadu za poslednich 100 dni, dal uz jsou strasi a strne stoupaji ve stari nad 1 rok.
Posledni zminku od nekoho z tymu jsem nasel v Kvetnu...od te doby je nejzivejsim threadem "Klesajici pocet useru"...bez jakekoli odezvy tymu.
Vic jak rok stara aplikace, zadna grafika, zadne opravy progress baru pres 100%, zadne zmanky o znase o novejsi aplikaci, podpore dalsich platforem...vetsina dotazu ci upozorneni na nedostatky zustave bez odpovedi ci komentare od tymu.
Aktuality jsou velmi stare (CASP5 nebo 6 uz byl pred nejakou dobou), pseudoaktuality od pravidelnych vypadcich jsou o nicem, vedecich publikaci vysledku se clovek prakticky nedohleda...
Shrnul jsem to tak, ze se z toho stava takovy SETI zombie - obstarozni aplikace, uhyn za pochodu, mrtve forum, lidi z tymu na poctare z vysoke a z dalky prdi.
Netajim se ani tim, ze snahy clenu CNT v tomto projektu povazuji za detinske ci hloupe, jestli jde o to byt prvni ve statistikach. (i kdyz chapu, ze to ma nizsi naroky na HW nez treba vyvijejici se Rosetta nebo WCG...a SIMAP vubec s nejnizsimi naroky).
Samozrejmne je veci kazdeho, kam bude cpat svuj procesorovy cas, ale smysluplne duvody mi u Predictoru unikaji.
Krome pochybnosti s komercionalismem jsem mnoho dalsich duvodu o pochybnostech.
Forum skorem mrtve, nekdo z tymu se vokaze jednou za x mesicu. Treba ve Scenece sekci je 10 treadu za poslednich 100 dni, dal uz jsou strasi a strne stoupaji ve stari nad 1 rok.
Posledni zminku od nekoho z tymu jsem nasel v Kvetnu...od te doby je nejzivejsim threadem "Klesajici pocet useru"...bez jakekoli odezvy tymu.
Vic jak rok stara aplikace, zadna grafika, zadne opravy progress baru pres 100%, zadne zmanky o znase o novejsi aplikaci, podpore dalsich platforem...vetsina dotazu ci upozorneni na nedostatky zustave bez odpovedi ci komentare od tymu.
Aktuality jsou velmi stare (CASP5 nebo 6 uz byl pred nejakou dobou), pseudoaktuality od pravidelnych vypadcich jsou o nicem, vedecich publikaci vysledku se clovek prakticky nedohleda...
Shrnul jsem to tak, ze se z toho stava takovy SETI zombie - obstarozni aplikace, uhyn za pochodu, mrtve forum, lidi z tymu na poctare z vysoke a z dalky prdi.
Netajim se ani tim, ze snahy clenu CNT v tomto projektu povazuji za detinske ci hloupe, jestli jde o to byt prvni ve statistikach. (i kdyz chapu, ze to ma nizsi naroky na HW nez treba vyvijejici se Rosetta nebo WCG...a SIMAP vubec s nejnizsimi naroky).
Samozrejmne je veci kazdeho, kam bude cpat svuj procesorovy cas, ale smysluplne duvody mi u Predictoru unikaji.
Diky za odpovedi. Dozvedel jsem se snad vse, co jsem vedet chtel. Jen jeste s tou statistikou v boincstats.com..Honza píše:Zrovna vcera jsme na tema komerzionalismu a uzitecnosti Predictoru zavedli rec na BoincSynergy.
Nechat 25 kompu zahalet by byla skoda, to je fakt.
Masiny to uzitecne jsou, ale pro nektere projekty v podstate nevhodne, nedostatecne vybavene - trebas pro Rosettu. Zvast, zda-li nechat bezet dve aplikace s vyuzitim siditka jmenem Intel HT a zdvojnasobit naroky na ne moc velkou pamet, nebo nechat pocitat jenom jednu aplikaci a umoznit hladsi bez aplikaci, na kterych delaji useri.
Co povazovat za smysluplne lustit je vec nazoru - pro mel byl treba SETI zombie a obstarozni aplikace na BOINC dost mrhanim, SZTAKI ted do kytek. Vest o tom odbornejsi debatu je zde tezsi, protoze znalosti o jednotlivych projektech zpravidla nejsou dostatecne. Vsechny zminene projekty uzivaji vedeckych metod, maji vytycene vedecke cile. Ve vysledku je to stejne subjektivni volba, kam se user vrhne.
Jukni do tabulky narocnosti, treba ti to pomuze v orientaci, co na zminene masiny nasadit...
Masiny to uzitecne jsou, ale pro nektere projekty v podstate nevhodne, nedostatecne vybavene - trebas pro Rosettu. Zvast, zda-li nechat bezet dve aplikace s vyuzitim siditka jmenem Intel HT a zdvojnasobit naroky na ne moc velkou pamet, nebo nechat pocitat jenom jednu aplikaci a umoznit hladsi bez aplikaci, na kterych delaji useri.
Co povazovat za smysluplne lustit je vec nazoru - pro mel byl treba SETI zombie a obstarozni aplikace na BOINC dost mrhanim, SZTAKI ted do kytek. Vest o tom odbornejsi debatu je zde tezsi, protoze znalosti o jednotlivych projektech zpravidla nejsou dostatecne. Vsechny zminene projekty uzivaji vedeckych metod, maji vytycene vedecke cile. Ve vysledku je to stejne subjektivni volba, kam se user vrhne.
Jukni do tabulky narocnosti, treba ti to pomuze v orientaci, co na zminene masiny nasadit...
- Pav Lucistnik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Diky za navrhy a odpovedi..asi pustim CMPD a Einstein..gigabit tam sice neni, ale sit neni moc vytizena a PC uz vubec ne
Asi budu stridat projekty po mesici..rozhodl jsem se pro ten CMPD, einstein,rosetta a mozna hodim jeste jeden. Ju, ale mam problem s rosettou..kamarad normalne odeslal jednotku, ktera byla spocitana, ale pise mi to client error. Pritom jednotku spocital za uplny time..tady je odkaz na ni : http://boinc.bakerlab.org/rosetta/resul ... d=31777292 .. dokonce ani nebylo poustena grafika, pac jsem se nekde zde na foru dozvedel, ze grafika pri nejake graficke karte, predevsim od ATI, muze narusit spravnost vysledku..nevite nekdo co to zpusobilo ? Diky.
CPDN do skoly rozhodne nedoporucuju, a dvakrat tak nedoporucuju na kompy co popisujes. Tenhle projekt je dost narocny ny vypocetni cas a jelikoz to ve skole asi pres noc nepobezi, vysledky by se delaly dele nez by bylo vhodne. Navic jsem zkousel CPDN uz na dvou takovych pocitacich a ani na jednom to nebehalo stabilne.
Me bezel CPDN na jednou kompu, na kterem jsem testoval chod tohoto projektu. Byl to P4 HT 3GHz, 512Mb RAM DDR 400 MHz a bezelo to naprosto bez problemu. Je sice pravda, ze je to projekt vcelice narocny na hardware i na cas, ale pocitalo to bez chyb
Tak nevim
Zatim mi tak nejak bylo odsouhlaseno Einstein a rosetta.

- forest
- Kontaktovat uživatele:
Jak už psal Honza, Rosetta je pro HT či dvoujádra dost vražedná na RAMku, ale když jí budeš mít dostatek, tak není problém.
Pokud by ale PC měl po celou dobu výpočtu swapovat na HDD, tak ti to sníží výkon na polovinu a to by byla škoda.
Pokud by ale PC měl po celou dobu výpočtu swapovat na HDD, tak ti to sníží výkon na polovinu a to by byla škoda.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.