e@home - aktuální stav odpad
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
2 Pav: Tak co teda znamenaj ty maly x?
2 Honza: To je hezka idea. Jenze jak toho dosahnout? Ten priklad s Duronem jsem uvadel zamerne. Pak by E@H musel davat vic cr za WU spoctenou na nonSSE masine, protoze jinak je tenhle projekt vylozene prodelecnej (treba oproti leidenu). Pritom S4 s 3DNow oprimalitzaci bezela prekrasne. A co dalsi veci, nemel by se nejak zhodnotit trafic? Co kdyby se brala v uvahu i spotreba RAM?
2 Honza: To je hezka idea. Jenze jak toho dosahnout? Ten priklad s Duronem jsem uvadel zamerne. Pak by E@H musel davat vic cr za WU spoctenou na nonSSE masine, protoze jinak je tenhle projekt vylozene prodelecnej (treba oproti leidenu). Pritom S4 s 3DNow oprimalitzaci bezela prekrasne. A co dalsi veci, nemel by se nejak zhodnotit trafic? Co kdyby se brala v uvahu i spotreba RAM?
Private (old) + CCU stats.
- Pav Lucistnik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Which is the meaning of "small x" in a result report?Bubak píše:2 Pav: Tak co teda znamenaj ty maly x?
It's a bit complicted to describe what it means mathematically, but this is written when a special case is called in the program. I knew that this would occur very rarely, but I wanted to see how often it actually happens in the "real world" to see if it's worth to optimize that part of the code, too.
Bernd Machenschalk
zdroj: http://einstein.phys.uwm.edu/forum_thread.php?id=4612
Takze to s optimalizaci 4.01->4.24 nema IMHO nic spolecneho.
To byla puvodni idea. Predloni jsem o tom mluvil s Davidem Andersonem v Oxfordu. V te dobe byla take myslenka, ze BOINC by slouzil jako ulozny prostor (vedeckych vysledku aplikaci BOINC). Nejake oceneni by tedy bylo za ulozny prostor, za RAM, za traffic...v podstate nic noveho, davno to pouzival United Devidec, kde jsou ale ta cisla celkem k nicemu (merit internet connection na mistni LAN je jeste vice hloupe nez merit velikost u me tehdy cca 500MB RAMDISKu, kdyz mas v masine jeste 2 velke disky, ktere to stejne nepozna).Bubak píše:A co dalsi veci, nemel by se nejak zhodnotit trafic? Co kdyby se brala v uvahu i spotreba RAM?
Diskuse na toto tema se nedavno znovu objevila, ale treba jak ohodnotit nekoho s modemem? Naklady na preneseny MB na dial-upu jsou uplne o necem jinem nez na zbytku typu pripojeni...
Takze me muze trefit, kdyz nejaky hnupove z WCG se nenaucili pakovat (coz je metoda provozovana doslova dekady) a posilaji 2.88 MB soubor ve formatu "0,0,0,0,0,0,1,0,0,0,0..." misto aby to zakapovali cimkoli - a vysledek ma vzdy pod 10kb (!).
Jeslize se nakousl tento problem, tak lze resit prave v ramci te parity mezi projekty - proste se vi, kolik je ktery projekt narocny na pamet, disk i traffic (prave proto viz ta tabulka) a podle toho se muze odvijet nejake pseudoohodnoceni.
Ze kazdemu CPU sedi ruzna aplikace ruzne - to tak proste bylo, je a bude. Pokud se vyslovene nenadrzuje nejakym CPU, jak to zname z benchmarkovacich programu, tak je to pro me OK.
takove male x misto komplikvaneho matematickeho vyjadreni je asi bezna praxe, co
2 Pav: Diky. Snad jsem to mou chabou anglinou pochopil dobre.... Bernd testuje jestli ma cenu optimalizovat urcitou cast kodu... nech x je asi malo, aby se to vyplatilo. 
2 Honza: OK. Idea je hezka a BOINC projekty se k ni vice mene stale priblizuji. Ale vlastne co ... vzdyt jse jen o nejake pseudocredity
Stejne jsem dneska OT a nejen v tomhle threadu.... Azore omlouvam se asi jsem ti pridelal praci.
2 Honza: OK. Idea je hezka a BOINC projekty se k ni vice mene stale priblizuji. Ale vlastne co ... vzdyt jse jen o nejake pseudocredity
Stejne jsem dneska OT a nejen v tomhle threadu.... Azore omlouvam se asi jsem ti pridelal praci.
- Pav Lucistnik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak s tim kreditem je to potvrzene:
I think the Apps will be made official ones some time at the end of next week (or shortly after the weekend), if nothing suspicious shows up. We will then adjust the credit shortly after that, too, to stay conformant to the other projects.
Bernd
Strucne cesky: nova oficialni aplikace bude koncem pristiho tydne (nebo po vikendu), pokud se neobjevi nejake problemy. Kratce potom upravime kredit, pro zachovani rovnosti s ostatnimi projekty.
I think the Apps will be made official ones some time at the end of next week (or shortly after the weekend), if nothing suspicious shows up. We will then adjust the credit shortly after that, too, to stay conformant to the other projects.
Bernd
Strucne cesky: nova oficialni aplikace bude koncem pristiho tydne (nebo po vikendu), pokud se neobjevi nejake problemy. Kratce potom upravime kredit, pro zachovani rovnosti s ostatnimi projekty.
Protoze lidi meli hemzy, ze ostatni dostavaji vic nez oni, a dalsi lidi meli hemzy, ze ostatni zadaji o min nez oni a proto je stahuji dolu.gRis píše:BTW proc se ted dava pevny credit za WU? Nejak to tu nesleduju. Doufam ze to tak zustane, IMO je to velice spravedlive.
2 Pav: Jestli tomu dobre rozumim, tak teda budou mit behem pristiho tydne zapracovanou tuhle optimalizaci i pro ostatni platformy. Zbyva jim 2x Mac, Solaris a tve oblibene BSD. 
- Pepino65
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Před optimalizací jsem jsem počítal jednotky kolem 17 hod. (cca 60-62.000 s), teď to vypadá, že s optimem to spočítám kolem 12 hod.!!!
Věřte nevěřte, ale už jsem to tady jednou psal, z posledních 6 wu, které jsem spočítal, tak na druhém compu byl Bruce Allen. Taky by ho neubylo, kdyby jednu mašinu přihlásil s mojim nickem.
Věřte nevěřte, ale už jsem to tady jednou psal, z posledních 6 wu, které jsem spočítal, tak na druhém compu byl Bruce Allen. Taky by ho neubylo, kdyby jednu mašinu přihlásil s mojim nickem.
Nihil est impossibile (Nic není nemožné)
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem spustil testovací aplikaci i na svém pracovním noťasu (Intel(R) Pentium(R) M processor 1.60GHz) pod windows. Originální aplikace (4.02) měla čas 44452 sec. - testovací aplikace (4.24) jen 32893 sec. Jednotka je to z řady l1_0661.5 (176,49 kreditu).
Jinak těch "small x" jsem tam měl 27.
Jinak těch "small x" jsem tam měl 27.
Moje statistika: http://boinc.mundayweb.com/one/stats.ph ... :6082/.png
2Pepino: To se to počítá, když máš 600+ (skoro) nejnovějších mašin jako Bruce.
Jinak pro všechny, kteří ještě s v.4.24 nezačali:
Podle mých zkušeností není pravda, že by zkopírováním 3 souborů v.4.24 krachla rozpočítaná jednotka. Naopak, Einstein se tváří, jako by se nic nestalo a klidně si dál počítá verzí 4.02 všechny WU, které byly už staženy. Takže můžete čekat na start v.4.24 klidně 2 dny - tedy pokud např. nezkancelujete nespočítané WU.
Podle mých zkušeností není pravda, že by zkopírováním 3 souborů v.4.24 krachla rozpočítaná jednotka. Naopak, Einstein se tváří, jako by se nic nestalo a klidně si dál počítá verzí 4.02 všechny WU, které byly už staženy. Takže můžete čekat na start v.4.24 klidně 2 dny - tedy pokud např. nezkancelujete nespočítané WU.
- Higgi
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Můžu to potvrdit. Již stažené jednotky doběhnou s původní verzí a nově soslé už běží na 4.24. No problem.JardaM také píše:
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.
-
vejpuste
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Chova se to presne tak, jak ma napsano v app_info.xml. Vetze 402 pocitat 402 a verze 424 pocitat 424.
Kdyz si tam zmenite:
<app_version>
<app_name>einstein_S5R1</app_name>
<version_num>402</version_num>
<file_ref>
<file_name>einstein_S5R1_4.24_windows_intelx86.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>einstein_S5R1_4.24_windows_intelx86.pdb</file_name>
</file_ref>
Tak se zacne i 402 pocitat verzi 424. Nevim jestli je to uplne spravne, ale nenasel jsem ani jednu jednotku, kterou by to nevalidovalo. Takze je videt, ze 424 dava dostatecne podobne vysledky jako 402. Ani rozpocitane jednotky nevadi.
Libor
Kdyz si tam zmenite:
<app_version>
<app_name>einstein_S5R1</app_name>
<version_num>402</version_num>
<file_ref>
<file_name>einstein_S5R1_4.24_windows_intelx86.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>einstein_S5R1_4.24_windows_intelx86.pdb</file_name>
</file_ref>
Tak se zacne i 402 pocitat verzi 424. Nevim jestli je to uplne spravne, ale nenasel jsem ani jednu jednotku, kterou by to nevalidovalo. Takze je videt, ze 424 dava dostatecne podobne vysledky jako 402. Ani rozpocitane jednotky nevadi.
Libor
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
Ano samozřejmně se to chová tak jak psal Vejpuste. To se probíralo už v době Akosovy optimalizace tuším 4.10 Také je zde někde návod od LiborA jak Boiunc přesvěčit k počítání stažených WU novou verzí (editovat client_state.xml)
Co VŽÁDNÉM případě nedoporužuju je měnění aplikace za běhu jednotky na 99, 9999... ...99% to dá invalid výsledek
Co VŽÁDNÉM případě nedoporužuju je měnění aplikace za běhu jednotky na 99, 9999... ...99% to dá invalid výsledek
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI