e@home - aktuální stav odpad

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
Pav Lucistnik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pav Lucistnik »

Pokud jste na Linuxu, tak je k dispozici oficialni testovaci aplikace 4.16, podle prvnich ohlasu prinasi zhruba 10% zkraceni vypocetni doby.
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Pav Lucistnik píše:Pokud jste na Linuxu, tak je k dispozici oficialni testovaci aplikace 4.16, podle prvnich ohlasu prinasi zhruba 10% zkraceni vypocetni doby.
Podle prvního propočtu (po cca 30min počítání a 7%) to vypadá na zrychlení na úrovni cca 14% (Athlon64 2800+)

EDIT: Tak první jednotka byla rychlejší o cca 11,5% (cca 29k sec -> 26k sec), ale po ztažení a "nainstalování" testovací aplikace se mi vyskytly (po cca 60 spočtených jednotkách) první dvě "validate error" jednotky, jedna spočtená kompletně ještě původní aplikací a jedna tou testovací. "Druhým" počtářem je pokaždé někdo jiný. Je to docela zajímavé, že "problémy" (není jisté u koho jsou) se vyskytly po nainstalování testovací aplikace. Uvidíme zítra, jak to dopadne s dalšími jednotkami.
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Pro Linux byla uvolněna nová oficiální testovací verze 4.17
Garbaty John
Nováček

Příspěvek od Garbaty John »

No už se těším až to potestují na Linuxu. Tak by mohli něco uvolnit oficiálně na všechny OS. Ať se nám to lépe počítá.
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Testovací aplikace už i pro Windows

Příspěvek od LiborA »

Tak na Beta test page je k dispozici testovací verze 4.24, které obsahuje optimalizace od Akose a Bernda. Podle prvních ohlasů je zrychlení opravdu znatelné.
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Re: Testovací aplikace už i pro Windows

Příspěvek od Bubak »

LiborA píše:Tak na Beta test page je k dispozici testovací verze 4.24, které obsahuje optimalizace od Akose a Bernda. Podle prvních ohlasů je zrychlení opravdu znatelné.
Pisou ze obsahuje stejne zlepseni jako 4.17, takze zrychleni cca. o 15-20%. Hned to jdu cpat na masiny. ;-)
Hlavne jsem zvedavej jestli bude rychlejsi jak Akosfovo SSE-0007 STABLE.
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Bubak píše:Pisou ze obsahuje stejne zlepseni jako 4.17, takze zrychleni cca. o 15-20%. Hned to jdu cpat na masiny. ;-)
Hlavne jsem zvedavej jestli bude rychlejsi jak Akosfovo SSE-0007 STABLE.
Jo, jo, taky už to mám v mašině - v tom mým domácím AMDčku, takže tam budu moci porovnat Linux s Windowsama :)
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

LiborA píše:Jo, jo, taky už to mám v mašině - v tom mým domácím AMDčku, takže tam budu moci porovnat Linux s Windowsama :)
"Bohuzel" mam pristi tyden dovcu, tak casy 4.24 do toho threadu doplnim pozdeji. Uz to mam na vsech kompech ke kterym jsem se vzdalene dostal. Furt mi neni jasny jak to udelat pres BS, takze se mi za tech 20 min klikani malem zblaznila mys. :-(

Edit: Azore mozna by stalo za to smazat to "nepouzivat" v nazvu threadu optim. app. a presunou tam to co je tady o bete. ... a... a ... tenhle edit pak smaz. ;-)
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

Hned jak dojedu jednotku, taky to hodím do mašiny a uvidíme...
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

Pav Lucistnik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Me by zajimalo, jestli ve chvili, kdy tyhle aplikace zacnou distribuovat vsem, taky o prislusna procenta snizi kredity...
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Tak mám první výsledek. Protože na tom kompu už nějakou dobu jedu E@H pouze na Linuxu, tak nemohu srovnat zrychlení, ale zde najdete srovnání s Linuxem na stejném počítači.
Buldog
Nováček

Příspěvek od Buldog »

Ja uz mam taky vypoctenou wu s 4.24. a uz je i valid
http://einstein.phys.uwm.edu/result.php ... d=37991311

Jinak rozdil je velky na P4-2,8 notebook

4.02 h_1149.5 45000-46000s
4.24 h_1149.5 28200s
Garbaty John
Nováček

Příspěvek od Garbaty John »

Taky už mám první spočtenou jednotku. Zatím není validní.
Zrychlení je značné.

4.02 h1_0671.0 27000 - 28000 s
4.24 h1_0671.0 17,127 s = 4h 45min 27s

Opteron 144 @2.7Gh 2x512MB ram 490MHz, OS Win XP

EDIT: už je validní.
Naposledy upravil(a) Garbaty John dne sob srp 05, 2006 2:18 pm, celkem upraveno 1 x.
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

Parada. Optimalizace funguje. Zrychleni (4.24 oproti 4.02) je zda se vetsi jak na Linuxu (4.17 oproti 4.01), tak si je vsichni nahazime do PCcek at ty Off-Topic predzenem do konce roku. ;-)

Edit:
Pav Lucistnik píše:Me by zajimalo, jestli ve chvili, kdy tyhle aplikace zacnou distribuovat vsem, taky o prislusna procenta snizi kredity...
Myslim, ze k tomu nedojde. Jestli jsem to dobre pochopil, tak je v te verzi pridana rutina, ktera se pouzije jen za urcitych podminek. To kolikrat se pouzila jde vycist v ligu z poctu "small x" a to je dopredu neodhadnutelne. To by taky mohli zacit pridavat credity nonSSE masinam. Dlouha WU na Duronu 750 trva vic jak 4 dni. Jen tak pro zajimavost jsem to zkusil. ;-)
Pav Lucistnik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Bubak píše:
Pav Lucistnik píše:Me by zajimalo, jestli ve chvili, kdy tyhle aplikace zacnou distribuovat vsem, taky o prislusna procenta snizi kredity...
Myslim, ze k tomu nedojde. Jestli jsem to dobre pochopil, tak je v te verzi pridana rutina, ktera se pouzije jen za urcitych podminek. To kolikrat se pouzila jde vycist v ligu z poctu "small x" a to je dopredu neodhadnutelne.
Ja bych rekl ze ty ikska s optimalizaci nesouvisi...

A kredity musi upravit, jinak vznikne slusna inflace a Einstein bude davat na stejnem zeleze vyrazne vic kreditu nez ostatni projekty...
Naposledy upravil(a) Pav Lucistnik dne sob srp 05, 2006 1:43 pm, celkem upraveno 1 x.
Zamčeno