WOL:
wolcmd funguje takrka bezchybne. To je zkusenost z pouziti ve stejnem segmentu site. Nejde probouzet notebooky (ACER, FSC) a to ani kdyz jsou napajeny ze site, Ostatne u nich nejde WOL ani zapnout v BIOSu. Zkracene plati. Pokud pri vypnutym PC sviti kontrolka na sit. karte a je povolen WOL v BIOSu lze ten PC probudit.
Nenasel jsem zadny soft pro WOL z Linuxu. Asi jsem spatne hledal, tak budu rad za nasmerovani.
Shutdown:
Roste tady
Tady uz je to horsi. Zatim jsem prisel na tyto podminky aby to fungovalo:
1. FW: Povoleno sdileni souboru a tiskaren. To same u sitoveho pripojeni.
2. User ktery spousti musi mit prava i na vypinany PC. Vyresil jsem to tak, ze v domene existuje power user ktereho jmeno a heslo zadavam do parametru psshutdown. Jestli nekdo vite,jak tomuhle userovi orezat prava, aby mohl jen vypnout PC, budu jen rad.
Tohle plati obecne, ale presto to u nekterych PC jde a u jinych ne, takze dale varim z vody a u tech PC kde se mi to nepodarilo:
3. v zasadach zabezpeceni prepnout "Model sdileni a zabezpeceni mistnich uctu" na "Klasicky - mistni...."
4. pak mi jeste pomohla brutalni metoda: net use \\{vypinanePC}\c$ {adminpasswd} /user:{vypinanePC}\Administrator
psshutdown -u {vypinanePC}\Administrator -p {adminpasswd} -k -t 01 \\{vypinanePC}
net use \\{vypinanePC}\c$ /delete
tohle jsem ale jen otestoval a v nekterych pripadech to funguje. Rozhodne to ale neminim cpat nekam do batche.
i tady zase plati, ze by se mi hodil linuxovej psshutdown pri windowsi masiny.
PS: Koho zajima proc to delam: V noci se mi usela windows update, spusti antivir, zaloha toho minima dat, ktere nejsou v cestovnim profilu a pri tom samozrejme pobezi BOINC.