Vzhledem k autorovi tohoto prispevku doporucuji rozlisovat, ze odesla UPSka a ze ji skoncila zivotnost baterii.
4-5 let je bezna delka zivotnosti a bezne inteligentni user si muze nahradni baterie za par set korun koupit a vymenit sam.
O vyhodach UPSek se nema cenu rozepisovat, tak snad jen jedna nevyhoda - cinni celou sestavu nakladnejsi na provoz, protoze zalozni zdroj ma take ztraty. Kdyz se napocitaji ztraty z UPSce, bezne zdroji pocitace a nez to projde pres regulatory napeti na desce k 100+ wattovemu Presshotu, tak na vstupu musi byt o poznani vetsi porce energie.
Dneska snad neni tak velky problem dat 2-3 tisice s dani za 500VA UPSku, ktera ma USB pripojeni k PC a tudiz umoznuje hodit OS povel k vypnuti, kdyz dojde k deletrvajicimu vypadku a baterie se blizi vybiti.
A tak odesla UPSka nebo jenom dozily baterie? To je stale nezodpovezena otazka.
8 stovek je stale pouze tretina ceny nove UPSky.
(takove zrudnosti jako ze dumpingova cena tiskarny je nizsi nez cena naplni inkoustu...tak takove produkty bych zakazal.).
Jo, neco takove jsem mel na mysli - s tim linkem. Na doma to staci...
Nějak mi zcela uniká, proč kupovat UPSku za 2500,- a nekoupit jen baterie, někde asi bude chyba To je jako kdyby mi odešla na desce paměť a já místo paměti koupil celou desku, paměť, procák, atd.
dejv
Na doma bohatě stačí tohle: http://www.r-eltech.cz/produkty/perifer ... rfort.html
Mnohem snáze se do toho všechno připojí i třeba tiskárna, fax a rádio na bezdrát.
Má to ale o něco slabší baterie než klasická UPS-ka.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Pred par tydny jsem si poridil: http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Type=K ... MGE-341116
Da se ale sehnat i levneji nez na cybexu. Pri plne zatezi cpu (bart 2500+) mi vydrzi pres 22 minut, coz se mi celkem libi. Bohuzel neukazuje spotrebu PC ve W. Softik k tomu je celkem dobrej, staci mi - komunikace pres usb anebo com. 4 zasuvky zalohovatelny, 4 s prep. ochr.
Je o trochu vetsi nez sesit A4 a cca o polovinu tenci nez jsou predrazene APC.
Duha:
nekde jsem se na foru docetl, ze APC (asi jen nektere typy) to umi. Ale davat za to takovy prachy... pche...
Ten Ellipse ukazuje jakejsi output v %, mozna by se z toho dalo neco vyvodit.
Ten Back-UPS 500, co IQE linkoval, ukazovat spotrebu umi. Standardne je k tomu soft na CD, ktery takove udaje poskytuje.
Zatim jsem byl liny testovat rozdil mezi tim, co mi vokazuje tahle UPSka (kolem 220W bez pustene grafiky v 3D) a wattmeter (uz si nepamatuji a s i-RAMem jsem to nemeril).
Kdo se v tom trochu vyzna, mohl by ostatnim ozrejmit rozdil mezi off-line Back-UPS a on-line Smart-UPS a zvysit tim informacni hodnotu tohoto threadu.