Video BOINC

Obecné fórum o čemkoliv, off-topic záležitosti.

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

Video BOINC

Příspěvek od 4D 61 72 74 69 6E=Martin »

dneska se stal celkem průser - dopočítala se poclední jednotka SETI, Pirates už nic neposílá a CPDN dělá chybné výpočty - nemám co počítat :cry: . Proto sem dneska večer pověřil počítač renderem videa na téma BOINC. Postupně tady na něj budu dávat linky - zítra tady možná hodím beta verzi bez LHC a Predictoru. Je to celé dělané v Cinemě 4D RC6 , ale nejsem nějaký grafik, takže nic sqelého nečekejte. Dám tady vždy tři verze:
1. malou a v malé kvalitě
2. střední a ve střední kvalitě
3. velkou a ve velké kvalitě
4. pokud si někdo bude přát tak jěště extra malou v extra špatné kvalitě :-)
vyberete si pak podle toho, kolik se vám chce stahovat dat.
Věřím, že z toho nejste nějak extra nadšení, ale když už to tvořím, proč to taky nezveřejnit...
jestli se vám tohle moje "publikování" nelíbí, tak mě smažte, nebo napište a já se smažu sám
Bude to takový průlet vesmírem v pořadí událostí: Czech National Team, SETI@home, CPDN, Einstein a nakonec ještě přidám LHC a Predictor(ty ještě nemám vymyšlené). Z tohohle jste asi nic nepochopili - tak se nechte překvapit...bude to takový reklamní spot :)

Příspěvek od Honza »

Myslim, ze to je dobry napad.
Sam jsem chtel udelat animaci na tema CPDN - planetu uz mam od nekoho, kdo to umi a pridat teplotni mapy (resp. jejich animaci aplikovat na planetu), sestriat atp.
Premyslel jsem o vystupnim formatu, aby to lidem chodilo - AVI (XVid nebo DivX), WMV?
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

Honza píše:Myslim, ze to je dobry napad.
Sam jsem chtel udelat animaci na tema CPDN - planetu uz mam od nekoho, kdo to umi a pridat teplotni mapy (resp. jejich animaci aplikovat na planetu), sestriat atp.
Premyslel jsem o vystupnim formatu, aby to lidem chodilo - AVI (XVid nebo DivX), WMV?
já to tu nejspíš hodím jako Quick Time Movie (*.mov) a v DivX (*.avi)
bohužel ještě nevím jak udělám zvuky. 2D - tedy mono zvuk je jednoduchý. S 3D zvukem už ale byly problémy(chtěl vsem udělat jednu 5.1 animaci pro test naší nové repro soustavy k domácímu kinu)...myslím že tady bude stačit mono... k té animaci - aby zeměkoule vypadala opravdově, vzal jsem texturu práve z CPDN (globe.rgb). Jenom teď nevím, jak tam přidat mraky tak aby to působilo přirozeně. Teď už jede render, takže mraky budou až v další verzi...a jěstě nevím jak bude pokračování pro Predictor a LHC. Pro LHC nejspíš použiju částicový systém, který se k tomu hodí už i názvem...
byl jsem zvědavý na reakce - jestli mě odsoudíte nebo podpoříte...jak jsem už psal - nejsem grafik, takže nečekejte nic super - čekejte spíš speciální efekty :)
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fatbozz »

4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:
Honza píše: Premyslel jsem o vystupnim formatu, aby to lidem chodilo - AVI (XVid nebo DivX), WMV?
nejsem grafik, takže nečekejte nic super - čekejte spíš speciální efekty :)
ad1,Ja bych to videl na avi. beztak ma kazdy nainstalovany nejaky divx xvid kodek na filmy.
ad2, nechame se prekvapit, sma sem zvedavej
Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

fatbozz píše:ad1,Ja bych to videl na avi. beztak ma kazdy nainstalovany nejaky divx xvid kodek na filmy.
ad2, nechame se prekvapit, sma sem zvedavej
Ad1. - BFU DivX nebo XViD nainstalovany nemaji - ty maji tak WMP, ktery je standardne v XPckach. Ale instalaci by nejspise zvladli.
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

první vydání se trochu zdrží - kvůli Cinemě 4D musím renderovat video fo formátu Quick Time a pak ho převádět na DivX. Jenže program, kterým jsem ho převáděl do DivX se šprajcnul a provede sice převod, ale neuloží ten výsledný soubor. Pokud má někdo zájem, můžu to tady v tom Quick Time formátu hodit. Jestli si ale někdo neřekne, dávat to tu nebudu, protože ta nejmenší verze má skoro 7 MB (střední pak asi 17 MB a hodně kvalitní má asi 24 MB). V DivX to snad zabere míň. Právě teď to z Cinemy renderuju do jednotlivých snímků, které pak ve Virtual Dubu spojím. Z něj je pak jednoduché to dát do DivX. Pokud vše půjde podle plánu, zítra by to tady konečně mohlo být (ve formátu Quick Time to tu můžu dát hned)...
Expert

tak se to zdrží jěště víc. Program se šprajcnul a odmítá ukládat v jakémkoliv formátu(asi ho čeká reinstall nebo delete). Zatím to můžu dát k dispozici jako Quick Time Movie nebo sérii .jpg obrázků(museli by jste si je sami dát v nějakém programu dohromady)... pokud má někdo zájem, napište, a já to hodím na chvíli na svůj web...ale je to pořád betaverze toho videa bez predictoru a LHC
EDIT: problémy s ftp - nemůžu to nahrát na svůj web. Než se to vyřeší, bude to nějakou tu chvíli trvat...do té doby to snad bude hotové

Příspěvek od Honza »

Budu asi resit stejny problem prevodu ze serie obrazku do videa. Zatim ukladam jako .PNG
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

Honza píše:Budu asi resit stejny problem prevodu ze serie obrazku do videa. Zatim ukladam jako .PNG
já jsem to uložil jako sérii .jpg - problém je v tom, že VirtualDub bere jenom sérii obrázků .bmp nebo .tga - a ty nejsou jako výstupní formát v Cineme 4D při renderingu...
Expert

tak omyl - Cinema podporuje výstup BMP a vygenerovala celých 116 MB dat...nebojte, tolik stahovat nemusíte. Povedlo se mi to taky převést do DivX. Pak ale nastal další problém - dostat to an web. Připojení přes ftp totiž nejde navázat (hlásí to nějaké error 401 - unauthorized) a tak jsem odkázán jen na webové rozhraní, které ale zvládne soubory jenom do 2 MB - ale ani soubor s 1,4 MB se mi nepovedlo nahrát. Nahrál jsem tedy alespoň nejmenší a druhý nejmenší soubor (i ten co měl 564 kB jsem nahrál asi až na 5. pokus).
Popis, co to asi obsahuje(kdyby jste něco nepoznali nebo nepochopili):
1) proletí logo CNT - v další verzi videa by tam mohlo být i to naše nové CNT logo
2) ta krychla by měl být monitor, na kterém je vidět spušěný SETI - v další verzi by mohl být monitor detailnější a možná přibude i šňůra od monitoru
3)země se na chvíli změní v CPDN model - nemám k dispozici texturu, která by byla v dostatečném rozlišení a tak na okrajích kontinentů je místo černého okraje bílý okraj. V další verzi budou na zeměkouli jěště mraky.
4) to co přejde přes zemi má být gravitační vlna :D . Nevím, jak si ji jinak představit
5) to, co tam v dálce na konci září není slunce, ale nějaká hvězda, která vybouchla a z ní byla ta gravitační vlna :lol: . Pokud jsem to tady špatně napsal, opravte mě prosím - nevím, z čeho jsou ty větší gravitační vlny...

v další verzi jěšte asi změním barvu a délku zobrazení jednotlivých nápisů(které tam vždy na chvíli bliknou po každé nějaké události), nebo je nahradím přímo logy jednotlivých projektů(s tím souvisí - Honzo, jak pokračuje to s tím novým logem CPDN - můžu počítat s tím, že jěště nějakou tu dobu zůstane stejné?). Dále chci doplnit LHC a Predictor - jěště ale nevím jak... Nakonec pak příde nápis BOINC, který se rozloží na Berkeley Open Infrastructure for Network Computing...
ke stažení:
low kvalita(564 kB)
super low kvalita(190 kB)
to je snad vše...
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od branio »

No, Martin, pozrel som si to a pacilo sa mi to, mas talent... :)
Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

Branio píše:No, Martin, pozrel som si to a pacilo sa mi to, mas talent... :)
Ano, napodobne...
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Necroman »

Pěkný, fakt že jo...
Jenom, jestli si můžu rejpnout, pokud by to video viděl nějaký neznalý člověk, tak by z něj asi nepochopil, o čem to vlastně je. Mohl by se tam třeba mihnout nějaký diagram, nebo popis, který by člověku řekl, že se jedná o distribuované počítání, něco ve stylu flash prezentace na Folding@home (zde).
Obrázek
StanleyNR
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od StanleyNR »

Necroman píše:Pěkný, fakt že jo...
Jenom, jestli si můžu rejpnout, pokud by to video viděl nějaký neznalý člověk, tak by z něj asi nepochopil, o čem to vlastně je. Mohl by se tam třeba mihnout nějaký diagram, nebo popis, který by člověku řekl, že se jedná o distribuované počítání, něco ve stylu flash prezentace na Folding@home (zde).
Velmi pusobive, byt Folding pod Boincem, du do nej hned :D
Martin: jen tak dal, treba z toho neco bude :)
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

LHC

tak - pokračování. Včera jsem zkusil udělat první betaverzi, jak by mohlo vypadat LHC v té mojí animaci. No moc se to asi nepovedlo. Včera zase byly problémy s přístupem k mým stránkám, teď u� ale v�e funguje, tak�e se na tu beta(spí� alfa) verzi podívat zde (224 kB)