BOINC - Rectilinear Crossing Number
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
BOINC - Rectilinear Crossing Number
Objevil se nový projekt. Informace v EN jsou zde.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
- Necroman
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
RE:
Zajímavý projekt, jde o hledání ideálních nakreslení úplných grafů na n vrcholech v rovině s minimálním počtem křížení hran.
Jen bacha na výpočetní čas, pokud se budete připojovat, píšou tam, že čas počítání je dost nepředvídatelný, WU může trvat od pár vteřin, až třeba 150 hodin
. Ještě dodám, že quorum a počet unikátních posílaných WU je 1, tudíž to bude asi dost náchylné na chyby 
edit// tak první WU se spočetly za 17, 0, 6, 0, 2, 3, 6, 9, vteřin... jestli to tak půjde dál...
Je to opravdu o náhodě, poslední WU se mi teď počítá už přes hodinu a půl...
Jen bacha na výpočetní čas, pokud se budete připojovat, píšou tam, že čas počítání je dost nepředvídatelný, WU může trvat od pár vteřin, až třeba 150 hodin
edit// tak první WU se spočetly za 17, 0, 6, 0, 2, 3, 6, 9, vteřin... jestli to tak půjde dál...
Je to opravdu o náhodě, poslední WU se mi teď počítá už přes hodinu a půl...
Naposledy upravil(a) Necroman dne čtv črc 13, 2006 11:09 am, celkem upraveno 1 x.
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Velmi zajímavé, zapojil sem se a velmi potěšující je nenáročnost projektu na přenos dat. Aplikace má jen 339kB, jednotky jsou taky velmi malé. Otázkou je délka výpočtu, první jednotku mi to spočítalo za 9s
Druhou to počítá už 4 minuty a hotovo je 0.000%
Jo a žere to jen 2MB v paměti.
dejv
EDIT: Projekt nemá zatím grafiku.
dejv
EDIT: Projekt nemá zatím grafiku.
To je sice hezky, ale nechapu proc mi teda scheduler neda praci:dejvidek píše:Jo a žere to jen 2MB v paměti.
Myslel jsem ze to spustim pro zajimavost na par slabsich strojich (kdyz nejede HashClash) a ono nic.13/07/2006 10:06|Rectilinear Crossing Numbers|Message from server: Your computer has only 66592768 bytes of memory; workunit requires 33407232 more bytes
Private (old) + CCU stats.
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
2Bubak: Chyba bude někde u tebe. Schválně sem vyndal z compu 512MB paměti a pustil BOINC jen se 128MB paměti a funguje to. Schválně sem projekt opustil, pak vypnul a zapnul BOINC znovu a data si to stáhlo, takže pohoda.
Co není pohoda je čas bootování XPéček na 128MB paměti. 3 minuty a 55s se 128MB RAM a 1 minuta a 5s se 640MB

Co není pohoda je čas bootování XPéček na 128MB paměti. 3 minuty a 55s se 128MB RAM a 1 minuta a 5s se 640MB

- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Chyba nemusí být u Bubaka, mohl jen zrovna chytit nejakou tu "dlouhou" jednotku, která může být náročná na paměť. Doporučil bych zkusit rozjet to na nějaké silnější mašině a pak přenést na ty slabší stroje. Já to zkusím zítra na svém oblíbeném Pentiu 133MHz s 48MB ram a uvidíme 
Moje statistika: http://boinc.mundayweb.com/one/stats.ph ... :6082/.png
Ja myslim ze ta hlaska je jasna. V mym PC nasel jen 64MB RAM (to souhlasi) a chce jeste o 32MB vic. Minimum RAM je tedy pro scheduler 96MB. Na aplikaci, ktera si vezme 3MB podle Honzovi tabulky, nebo 2MB podle dejva se mi to zda byt od scheduleru prehnanej pozadavek. Umet to napsat anglicky, tak jim to postnu na forum...
2 LiborA: Zkus to, uvidime co ti scheduler odepise.
EDIT, Mirne OT: Mozna by se hodila vychytavka BS. Core by mohlo umet hlasit vic RAMky nez je skutecnost. Je to sice drbani pravou rukou za levym uchem a navic o to asi nebude takovy zajem jako byl o podvrzeni vice CPU u S4 E@H kvuli nesmyslnymu limitu WU/CPU. No co se da delat. Zkousim tam pustit XtermLab (treba ta hlaska na jejich webu o podpore jen NT core widli neni tak uplne pravka
).
2 LiborA: Zkus to, uvidime co ti scheduler odepise.
EDIT, Mirne OT: Mozna by se hodila vychytavka BS. Core by mohlo umet hlasit vic RAMky nez je skutecnost. Je to sice drbani pravou rukou za levym uchem a navic o to asi nebude takovy zajem jako byl o podvrzeni vice CPU u S4 E@H kvuli nesmyslnymu limitu WU/CPU. No co se da delat. Zkousim tam pustit XtermLab (treba ta hlaska na jejich webu o podpore jen NT core widli neni tak uplne pravka
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Scheduler to nepozná, protože tohle dělo není připojeno k netu - nepodařila se mi rozchodit síťová karta pod Win98 a stejně nemám volnou síťovou zásuvku. A tak práci pro něj beru prostřednictvým jiného a to mnohem vybavenějšího počítačeBubak píše:2 LiborA: Zkus to, uvidime co ti scheduler odepise.![]()
- Bob van Sikorski
- Začatečník

- Kontaktovat uživatele:
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem se připojil, u několika jednotek mi dokonce ani nestihl začít běžet čas a už byly hotové (zde a zde) 
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem koukal, že zatím je deadline pouhé 2 dny, takže na spuštění přes víkend to není
,ale už jsou přislíbeny jednotky s deadline 8 dní 
- Bob van Sikorski
- Začatečník

- Kontaktovat uživatele:
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se zde dočetl, že projekt má práci na cca 20 dní a pak bude hledat novou náplň (tj. novou aplikaci)
Skoda.LiborA píše:Scheduler to nepozná, protože tohle dělo není připojeno k netu - nepodařila se mi rozchodit síťová karta pod Win98 a stejně nemám volnou síťovou zásuvku. A tak práci pro něj beru prostřednictvým jiného a to mnohem vybavenějšího počítače
OT: A to te bavi? Mam tu sitovek s driverama pro Win9x asi 10 (jednu dokonce ISO), mozna by se nasel i nejakej 10mb UTP HUB, tak kdybys jel nekdy kolem Domazlic, tak se zastav.
OT2: Taky se pochlubim jednim delem, P120
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Nedělá mi to problém, přenáším to přes flashku a na tom kompu co je v síti to spouštím tehdy, když zálohuji BOINC co na něm normálně běžíBubak píše:Skoda.LiborA píše:Scheduler to nepozná, protože tohle dělo není připojeno k netu - nepodařila se mi rozchodit síťová karta pod Win98 a stejně nemám volnou síťovou zásuvku. A tak práci pro něj beru prostřednictvým jiného a to mnohem vybavenějšího počítače
OT: A to te bavi?