High-end DDR2 paměti

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Vyplatí se investovat do pořádných pamětí?

ano, chci vždy to nejlepší
12
63%
ne, jsou to vyhozené peníze
7
37%

Celkem hlasů: 19

Mistral
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od Mistral »

To ti ale pojede pomalej sběrnice, ne? Musel bych si to propocitat, jenze uz jsem komp nestavěl tak dlouho, ze jsem z toho vypad.
The Boinc Noob :) Je mi jedno, za jaký tým. Počítám.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Normálně kdybych dal vše na default a paměť na 800Mhz, tak bych jel FSB na 200Mhz.
Když paměti podtaktuju na 667Mhz a FSB dám na 260Mhz, tak mně pojede Presler na 3,9Ghz (default 3,0Ghz) a paměti na 867Mhz.
Sice to pojede asynchronně, ale nikoliv pomaleji :wink: Na časování ten přetakt nemá žádný vliv, to zůstane stejné.
U DDR2 nemá synchronní režim takovou váhu jako u DDR1, tam to znát je.

Akorát do FSB, CPU, RAMky i NB je potřeba nalejt ,,trochu,, více šťávy :wink:
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Mistral
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od Mistral »

Ah, díky ti. :) ale ten bord musi podporovat takle rychly paněti, žejo? Co v tom tedy máš, pls?
The Boinc Noob :) Je mi jedno, za jaký tým. Počítám.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Však jsem psal že stačí když základní deska podporuje 677Mhz DDR2 paměti. Zbytek je spíše výdrž při přetočení FSB, tedy i lepším chlazení můstku NB a převoltování NB i FSB a hlavně těch pamětí, bez toho z nich nic moc nevyždímeš.
Prostě je to spíše pro lidi co se v tom trochu hrabou a neodvaří to při prvním testu :wink:
Není to ale nikterak složité a pokud si dáše pozor a budeše takt i voltáže zvedat postupně, němůže se nic stát.

Osobně mám desku od ASUSu, která díky technologii Stack Cool2 odvádí většinu tepla na spodní stranu desky a tím tak celkově snižuje nároky na chlazení.
http://cz.asus.com/products4.aspx?l1=3& ... odelmenu=1
Tahle deska je fakt za dobrou cenu a možnostmi nastavení vyhovuje i těm nejnáročnějším OC nadšencům, vřele doporučuji.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Už týden ty 800Mhz CL4 Kingstony mám objednaný a bohužel termín dodání stále neznám :?
Bohužel prý nedostatek na straně výrobce, asi je o tyhle mršky velkej zájem, což se v podstatě ani nedivím :wink:
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Jen tak pro zajímavost, jestli někdo nevíte co s penězma, tak jsem našel první DDR2 na 800MHZ, které mají oficiální časování na CL3, ale taky si to nechají zaplatit :wink:
http://www.bgslevi.cz/produkt_detail.php?id=35091
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Našel jsem další, velice zajímavý kousek DDR2 pamětí:
http://www.ocztechnology.com/products/m ... al_channel
Ty mají na svých 1000Mhz CL4 a prodávají se v párech po 2x512MB i 2x1024MB.

Bohužel jsem zjistil že jakékoliv DDR2 paměti s CL4 na 800Mhz a více se u nás nedají sehnat.
Kontaktoval jsem koho se dalo a ty které mají i třeba v ceníkách tak jsou nedostupné a termín neznámý, nebo je raději v ceníkách nemají vůbec.
Asi je náš trh smetištěm pro odpad kterého je všude dost, ale pořádný zboží se k nám dostane kdoví kdy :evil:

Tímto bych chtěl poprosit, pokud někdo máte možnost sehnat díly na PC které se k nám normálně nedostanou, jestli by mně mohl s tímhle pomoci :Honza_pray
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Docela dobrý sumář, co všechno se dá na našem trhu sehnat a dokonce i s cenama.
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=0
Ovšem u některých pamětí jsem si právě ověřil, že u nás sehnat stejně nejdou :cry:
Honza

Příspěvek od Honza »

Bohuzel jsem pri testovani Conroe a pred statnicema nemel cas schanet poradne pameti...skoda - docela by me zajimalo, jak se to bude chovat 1:1 pri FSB 1066.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Tak se mně podařilo konečně nějaký slušný DDR-dvojky sehnat:
http://www.bgslevi.cz/produkt_detail.php?id=33790
Mám je právě v ruce a snad se o víkendu dostanu i k prvním testům, už se na to fakt těším :lol:
Ale byl to horor je sehnat i když je to asi nejdražší 1GB RAM v ČR :evil:
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

Tak si je ve zdraví užij. I když vzhledem k tomu, že dostanu kingstony (1 GB) na 900 MHz za 3 800,- bez DPH, ... zdá se, že nemáš kam dávat peníze.
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

Myslim, ze davat penize za ty nejlepsi pameti je vyhazovani penez. Jsem spise zastancem dobreho pomeru cena/vykon, tedy pokud to neni pro firmu :lol:
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

JardaM píše:Tak si je ve zdraví užij. I když vzhledem k tomu, že dostanu kingstony (1 GB) na 900 MHz za 3 800,- bez DPH, ... zdá se, že nemáš kam dávat peníze.
A na jakém časování je na těch 900Mhz provozuješ?
Co je to přesně za paměti, můžeš dát nějakej link?
Možná bych šel taky do něčeho jiného, ale zaprvé Conroe pojede na 1066Mhz, takže budu mít možnost synchronního provozu až ho budu mít, za druhé schází informace o tom které paměti jdou jak přetočit a s jakým časováním, tak jsem vsadil na jistotu a za třetí rád testuji nové věci a hraju si s tím nejlepším co se mně dostane do rukou :wink: .
Peníze na rozhazování fakt nemám :cry:
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

Kingston už nabízí taky 1066 MHz, všechny 900 - 1066 jsou Cl. 5-5-5-15.
U mého distributora jsem viděl ty 900 MHz jako zatím nejvyšší, ale ty 1066 jistě velmi brzy budou taky.
Na ceny u Kingstona moc nekoukej, v Evropě je vše dost jinak, a pak tam není dopravné.
thales
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

poměr cena výkon

Příspěvek od thales »

FordPrefect píše:Myslim, ze davat penize za ty nejlepsi pameti je vyhazovani penez. Jsem spise zastancem dobreho pomeru cena/vykon, tedy pokud to neni pro firmu :lol:
souhlasím poměr cena výkon je důležitá položka, nejdražší není vždy to nejvýhodnější
***Nikdy nepřemýšlím o budoucnosti, protože přichází přiliš rychle.***
Albert Einstein

Obrázek
Zamčeno