SETI optimalizovaný klient - desítky % nárustu výkonu II

Fórum o projektu SETI@home

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

Prece nahrat tuhle optimalizaci neni problem.
rozbalim balicek, spocitam crunch3r smazu, rozbalim nahraju optimalizi prepisu client_state.xml, spocitam.

No nic skusim udelat nejakej pak, ale ne dnes asi ne tento tyden.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

V tom testovacím balíčku co se tu počítal s optimalizacema na 5.12 se mně 5.15 nepodařilo zprovoznit a nikdo nic neporadil :cry:
Bohužel se v tomhle nehrabu a tak nevím kam sáhnout a jak to upravit, takže pokud by někdo udělal podobný balíček, či lépe upravil ten původní aby se výsledky daly srovnat, bylo by to velice užitečné.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Indy
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Indy »

forest píše:V tom testovacím balíčku co se tu počítal s optimalizacema na 5.12 se mně 5.15 nepodařilo zprovoznit ...
Nevím sice, který konkrétní balíček máš na mysli, ale s nahozením této nové verze by neměl být problém. Nejrpve je nutno zastavit počítání ( nejlépe celý boinc ), pak nakopírovat do daného adresáře optimalizovaný exe program a přepsat app_info, který je přiložen.
Mám WinXP a doma AMD64 SSE3 a v práci P4 SSE2 a nebyl žádný problém. Ani jsem nečekal na dopočítání, prostě jsem to ukončil, nahrál nové soubory a počítání začlo tam, kde přestalo ( samozřejmě jsem to nejprve komplet zazálohoval ). Doteď jsem používal 5.12 Crunch3r a to jak boinc manažera tak i aplikaci seti.
Jestli je tato optimalizace rychlejší zatím není jisté, uvidíme zítra až jich pár spočítám, zdá se mi to asi tak stejně rychlé.
EDIT:Už jsem ten balíček našel a stáhl, podívám se na to.
Duha
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duha »

Indy píše:
forest píše:V tom testovacím balíčku co se tu počítal s optimalizacema na 5.12 se mně 5.15 nepodařilo zprovoznit ...
Mám WinXP a doma AMD64 SSE3 a v práci P4 SSE2 a nebyl žádný problém. Ani jsem nečekal na dopočítání...
Taky jsem to přepsal při nedopočítanej jednotce (5.12->5.15), dokončeno a validováno OK...
Indy
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Testovací balíček

Příspěvek od Indy »

Takže ať nemusíte hledat tak testovací balíček najdete na http://tygr.czu.cz/~vejpuste/boinc/test.zip
Je potřeba nakopírovat příslušné exe soubory ( např. setiathome-5.15-kwsn-sse2.exe ) do adresářů Pokus1 a Pokus2 a hlavně opravit v baťáku start.bat názvy setiathome_5.12_windows_intelx86.exe, které jsou tam 2x, na název nové optimalizace ( např. setiathome-5.15-kwsn-sse2.exe ). Nezapomenout ukončit počítání. nejlépe celý manažer a pak spustit start.bat a čekat.
Blíže k tomu píše vejpuste v diskuzi o optimalizacích římská jedna někde tady viewtopic.php?t=617&postdays=0&postorder=desc&start=75
EDIT Takže první výsledky ...
AMD 64 Venice 3000+ RAM 1GB
Crunch3r Opti 5.12 - 1.jedn: 80m25s - 2.jedn: 48m22s
Kwsn Opti 5.15 ----- 1.jedn: 78m10s - 2.jedn: 45m05s
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Pokud to takhle funguje, tak je to moc dobrá zpráva, mně to s tou originální 5.15 nechtělo před pár týdny fungovat.
Hned jak budu mít trochu času, tak to doma testnu, díky :Honza_clap
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Adam23
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Adam23 »

2 Indy: a originální aplikací je to spočítaný za jak dlouho?
Já sem si spočítal průměry 4 jednotek bez odlehlejch hodnot. Před a po optimalizaci a musím říct, že mě to až udivilo, poněvadž rozdíl je 31% :!: To je běžné, takové zrychlení? Pokud započítávám i odlehlé hodnoty, je rozdíl dokonce 52%.
Live Long & Prosper, Opera!
Miiichal
Banánová odměna
Banánová odměna

Příspěvek od Miiichal »

Adam23 píše:2 Indy: a originální aplikací je to spočítaný za jak dlouho?
Já sem si spočítal průměry 4 jednotek bez odlehlejch hodnot. Před a po optimalizaci a musím říct, že mě to až udivilo, poněvadž rozdíl je 31% :!: To je běžné, takové zrychlení? Pokud započítávám i odlehlé hodnoty, je rozdíl dokonce 52%.
To mi prijde uz jako trochu zcestne. Ja dotedka pouzivam crunch3rovu 5.12 a ta je oproti originalu rychlejsi mozna o 15-20%, rozhodne ne o vic... nemuzete totiz pocitat s jednou jednotkou, kde diky optimalizaci bude zrychleni treba vyraznejsi, protoze jsou unity, ktere se mi optimalizovanou aplikaci nepochopitelne pocitaly stejne rychle nebo dokocne i pomaleji nez original.

Co se nove avizovane 5.15 tyce, zrychleni nepozoruji zadne. Bud je vypocet stejne rychly, nebo je zrychleni zanedbatelne... radove par minut behem nekolika hodin. Nejsem si proto jist, ze je jeste k optimalizacim prostor. Rozhodne ne k tak vyraznym jako to bylo drive... na takove doby uz muzeme zapomenout. V podstate o nic nejde, kredit se srovnava a RAC je ted spise podle poctu PC nez podle ulhane kalibrace.
Obrázek
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Muzete zkusit testovaci balicek od KWSN.
Nevim, jak dlouhe tam ma jednotky, ale snad kratke, protoze jinak by full test zabil pocitac na nekolik dni.
Zatim jsem to nezkousel.
Libor
Indy
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Indy »

Jsem v šoku :shock:
Počítal jsem ty jednotky z testovacího balíčku pomocí originální 5.15 verze, kterou jsem si dnes stáhl a výsledek je ...
EDIT Mám na mysli původní testovací balíček, zprávu níže od vejpusteho jsem objevil až po vložení tohoto příspěvku
Orig verze 5.15 ----- 1. jedn. 57m48s - 2.jedn. 36m13s
Crunch3r Opti 5.12 - 1.jedn: 80m25s - 2.jedn: 48m22s
Kwsn Opti 5.15 ----- 1.jedn: 78m10s - 2.jedn: 45m05s

Tuto originální 5.15 verzi jsem ale nezprovoznil přímo v "balíčku" z příkazové řádky, v logu je chyba jako dříve u foresta, asi vyžaduje k chodu i boinc manager, nějaká zmínka o tom je i v readme souboru. Udělal jsem to tedy tak, že jednotkami z balíčku jsem nahradil staženou jednotku ( původní vymazal, ty z balíčku přejmenoval na daný název a nakopíroval místo původní ). Čas jsem pak zjistil z výstupního souboru, který se tam vytváří ( zapsal jsem si čas vytvoření, pak čas po ukončení a odečetl - v boincu to ukazuje ještě o minutu míň ).
Tak nevím, buď je ta nová verze tak dobrá, nebo ty zkušební jednotky jsou nevhodné - zastaralé, nebo na to má vliv jiný způsob testování - s boinc managerem :?:
Asi by to chtělo vyzkoušet přímo s nějakou novou jednotkou, ale ty jsou zatraceně náročné - u mne cca 7 hodin a do toho se mi moc nechce :(
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Zatim jsem zkusil jednu jednotku z testovaciho balicku KWSN a na Opteronu trvala 10 minut, coz je na testovani idealni doba.
V balicku od KWSN je i originalni aplikace 5.15 se kterou se porovnavaji vysledky na validitu.
Originalni aplikaci spousti s parametrem : default-515.exe -nographics

V mem testovacim balicku jsou 2 jednotky - jedny z prvnich, ktere jsem dostal. Snazil jsem se najit nejake kratsi, ale nebylo z ceho brat.
Libor
Indy
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Indy »

2 Vejpuste : Thank you very much

Takže jsem si stáhl ten testovací balíček od kwsn a hned je jasné, co mi v původním balíčku pro test s orig verzí 5.15 chybělo. Doplnil jsem si tam 2 soubory - init_data.xml a wisdom.sah, tu knihovnu libff... jsem tam samozřejmě už měl. Takže test jede, tak jak má s původními našimi jednotkami, ale nevěřím, že dosáhnu horší výsledek než v příspěvku níže, ale musím to takhle zkusit, nedá mi to. Až to dojede, editnu sem výsledek.
EDIT takže výsledek orig verze spuštěné z příkazové řádky s jednotkami z původního balíčku
Orig verze 5.15 ----- 1. jedn. 65m57s - 2.jedn. 36m38s
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Takže originál 5.15 je rychlejší než ta optimalizovaná?
K testu našeho balíčku se dostanu asi až o víkendu, ale ty prozatimní výsledky mě udivují.
Máš tam Indy tu správnou optimalizaci pro tvůj CPU?
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Zkusil jsem spocitat testovaci jednotku 1 od KWSN na Xeonu 3GHz s HT, ale bezel tam pouze jeden proces, takze by na to HT nemel mit vliv.
setiathome-5.12.i686-pc-linux-gnu 14:28
setiathome-5.15-kwsn-sse 14:25
setiathome-5.15-kwsn-sse2 13:20
Takze rozdily minimalni.
Libor
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Minutový rozdíl mezi SSE a SSE2 není zas až tak minimální, pokud jsi se v těch časech neupsal :wink:

Docela by ten tvůj výsledek odpovídal časům v té tabulce:
http://www.zadra.org/seti_enhanced/inde ... ge=wincomp
Odpovědět