Boinc a modrá smrt
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Boinc a modrá smrt
Zdravím, nějaký čas jsem se tomuto projektu věnoval a vše chodilo jedna báseň, ovšem mě začala zlobit základní deska a i wokna už nebyli v nejlepší kondici tak jsem nechal vyměnit desku, zformátoval disk a nainstaloval znovu wokna. Po nějakém čase jsem nainstaloval Boinc 5.4.9 a pohoda,ovšem jen do uspání počítače.Po spuštění to trvá tak 5 až 15 minut a nastane modrá smrt.Když počítač vypnu a druhej den pustím tak je vše v pohodě.Měl jsem Boinc nainstalovanej jako multiuživatelskej, i jako službu (to se mi líbí nejvíc) dnes jsem naistaloval verzi 5.5.6 a dělá to pokaždý,jakmile před uspáním počítače nevypnu Boinc tak po spuštění je modrá smrt jistá.Asi to nebude nic jednoduchýho zjistit kde je zakopán pes, ale rád bych to zkusil.Tady přidávám pár informací o compu.
Počítač:
Operační systém Microsoft Windows XP Home Edition 5.1.2600 (WinXP Retail)
Service Pack OS Service Pack 2
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
Základní deska:
CPU typ AMD Athlon XP, 1833 MHz (11 x 167) 2500+
Název základní desky ASRock K7VT6-C (5 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, LAN)
Čipová sada základní desky VIA VT8377 Apollo KT600
Pracovní paměť 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)
Kdyby někdo věděl jak na to, budu rád za každou radu.Díky.
Počítač:
Operační systém Microsoft Windows XP Home Edition 5.1.2600 (WinXP Retail)
Service Pack OS Service Pack 2
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
Základní deska:
CPU typ AMD Athlon XP, 1833 MHz (11 x 167) 2500+
Název základní desky ASRock K7VT6-C (5 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, LAN)
Čipová sada základní desky VIA VT8377 Apollo KT600
Pracovní paměť 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)
Kdyby někdo věděl jak na to, budu rád za každou radu.Díky.
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
To bude těžký problém. Určitě by chtělo projít windowsácký logy a případně jsem hodit nějaké chybové hlášky.
Ze srandy bych zkusil, BOINC 5.5.x tuším, že se upravovalo právě ukončování boinc. --doplněno Aha neumim číst sry
Dál klasický problém skontrolovat teploty, jestly se něco nepřehřívá a nespůsobuje BSOD
edit mám ruzný verze boinc na notebooku a s režimem spánku jsem zatím neměl problém.
Ze srandy bych zkusil, BOINC 5.5.x tuším, že se upravovalo právě ukončování boinc. --doplněno Aha neumim číst sry
Dál klasický problém skontrolovat teploty, jestly se něco nepřehřívá a nespůsobuje BSOD
edit mám ruzný verze boinc na notebooku a s režimem spánku jsem zatím neměl problém.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
Kde se dá v compu ta chybová hláška najít?Jistě si ji wokna někam píšou,ale kam? Přehřejváním to nebude. Mám teď puštěnej Boinc asi tak 6 hodin v kuse, pustil jsem Everest a ukázal tyto teploty.
Teploty:
Základní deska 39 °C (102 °F)
CPU 54 °C (129 °F)
Seagate ST380011A 38 °C (100 °F)
Seagate ST3200822A 37 °C (99 °F)
Teploty:
Základní deska 39 °C (102 °F)
CPU 54 °C (129 °F)
Seagate ST380011A 38 °C (100 °F)
Seagate ST3200822A 37 °C (99 °F)
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Nemáš ten PC náhodou přetaktovanej?
54°C na CPU je pokud si dobře pamatuju pro tenhle CPU jakýsi strop stability, ale možná se mně to už mate za ty roky
Taky časování pamětí může dělat tyhle problémy, koukni se do CPU-Z co ti píše za doporučené nastavení a srovnej to s tím co ukazuje že máš skutečně nastaveno.
Zvednutím časování na jednu noc nic nepokazíš a maximálně vyloučíš že je to pamětima.
54°C na CPU je pokud si dobře pamatuju pro tenhle CPU jakýsi strop stability, ale možná se mně to už mate za ty roky
Taky časování pamětí může dělat tyhle problémy, koukni se do CPU-Z co ti píše za doporučené nastavení a srovnej to s tím co ukazuje že máš skutečně nastaveno.
Zvednutím časování na jednu noc nic nepokazíš a maximálně vyloučíš že je to pamětima.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Klikni pravym na Tento pocitac a vyber Spravovat.Jenyk píše:Kde se dá v compu ta chybová hláška najít?Jistě si ji wokna někam píšou,ale kam?
EDIT: widle jsou dobra herni konzola
Naposledy upravil(a) betr dne pon črc 10, 2006 1:22 pm, celkem upraveno 1 x.
to forest: Comp přetaktovanej nemám,neboť to nějak neumím,stáhnul jsem si CPU-Z, ale jsem ze starý školy,ve škole jsem se věnoval studiu ruského jazyka, tudíž angličtina není moje parketa.Nevím jestli je to ptákovina nebo ne, ale zjistil jsem,že každá pamět (mám dvě po 512 MB) má jiný časování,jedna 3.0 4 4 8 a druhá 2.5 3 3 8. No a pak jsem tam někde našel časování 2.5 5 4 9.Tak co s tím,kde to upravit a hlavně jak?
to betr: Prosím tě a kam dál? je tam toho na mě nějak moc.
to betr: Prosím tě a kam dál? je tam toho na mě nějak moc.
Mozna by stalo za to udelat na tom pocitadle nejaky Memtest (k nalezeni free treba na slunecnici) nebo Prime95 v testovacim rezimu. Ale 54°C je na Athlona v pohode, problem bych mozna videl v pametech, ale ze vseho nejvic me prekvapuje uspavani stolniho pocitace - desky pro stolni PC to nikdy neumely tak dobre, jak pro booky a muj Epox se ze spanku nikdy neprobudil
. Takze doporucuju prestat to uspavat, protoze je mozny, ze to dela prave novejsi deska (ASRock neni buhvi jaka znacka, neznam osobne, tak nechci pomlouvat, ale je mozny, ze je to tim).
s.
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
Memtest a prime je IMHO zbytečný. Boinc zatěžuje požítač lépe než prime a špatná paměť by házela BSOD různě a ne jen po hibernaci.
Přestat uspávat taky není moc řešení (i když je to 100% spolehlive
).
U desky bych take problem nevidel. Určitě bych skusi nahodit aktuální ovladače desky a BIOS.
Základ je zjistit chybové hlášky. Bohužel jsem si zapomněl jak se menuje ten log a nemůžu to ani najít
NEVÍTE NĚKDO?
Pomohlo by i opsat jenom tu chybovou hlašku při BSoD. neco ve stylu 0x00012345ABC
Podle toho už to pujde najít, popřípadě je rovnou začít otravovat na BOINC nebo M$ foru.
Přestat uspávat taky není moc řešení (i když je to 100% spolehlive
U desky bych take problem nevidel. Určitě bych skusi nahodit aktuální ovladače desky a BIOS.
Základ je zjistit chybové hlášky. Bohužel jsem si zapomněl jak se menuje ten log a nemůžu to ani najít
Pomohlo by i opsat jenom tu chybovou hlašku při BSoD. neco ve stylu 0x00012345ABC
Podle toho už to pujde najít, popřípadě je rovnou začít otravovat na BOINC nebo M$ foru.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
Nový BIOS neuškodí, ale tady to asi ani nepomůže(to je jen moje rutina, že ho stahuji a instaluji spolu s ovladacema). Jestli, že to fungovalo s předchozí instalací widlí a né s touto tak logicky bude někde jinde. Bohužel bez konkrétního chybového kódu se to hledá blbě.
BTW při rebootu po BSoD win píší ''činost byla vobnovena po kritycké chybě bla bla.... a přibalý k tomu výpis paměti chybovejch hlášek...
to by se snad dalo použít.
Ps jěště mně napadl nedostatek místa na disku nebo malá velikost Swap file (pokut je nastaven napevno). je to banalita ale mě se tím podařilo párkrát PC schodit.
BTW při rebootu po BSoD win píší ''činost byla vobnovena po kritycké chybě bla bla.... a přibalý k tomu výpis paměti chybovejch hlášek...
to by se snad dalo použít.
Ps jěště mně napadl nedostatek místa na disku nebo malá velikost Swap file (pokut je nastaven napevno). je to banalita ale mě se tím podařilo párkrát PC schodit.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
- forest
- Kontaktovat uživatele:
On bude problém asi v tom, na kterém jádru ten Athlon je postavenej, dle toho se dá určit zda jsou ty teploty dobré, nebo ne.Duha píše:Už hóóódně dlouho běhám AthlonXP 2500+ na 1875MHz při teplotě kolem 65stC, takže teplotou CPU to IMHO nebude...
Ten co nesnášel víc jak 55°C byl myslím mobilní Ahlon, takže by to chtělo přesné označení jádra, jinak Barton třeba neměl problém ani na 75°C co si pamatuju.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
2500 je Barton na 60+ běhají naprosto bez problému. teplotou to opravdu nenebude.
[edit] překlep oops
[edit] překlep oops
Naposledy upravil(a) azor666 dne úte črc 11, 2006 10:50 am, celkem upraveno 1 x.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Čím si jsi tak jistý že je to Barton?azor666 píše:2500 je Burton na 60+ běhají naprosto bez problému. teplotou to opravdu nenebude.
Na 2500 bylo vyrobeno více jáder, než jen Barton.
Například XP-M se dělal taky jako 1880/2500+.
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
Hodně OT ta deska je Socket A do Socket A se dělalo 2500 Barton a Thorton s frekvencí 166x11 podle tohoto návodu jen Barton. XP-M je socket 774. Asi existuje redukce, ale silně pochybuji, že je to náš případforest píše:Čím si jsi tak jistý že je to Barton? Na 2500 bylo vyrobeno více jáder, než jen Barton. Například XP-M se dělal taky jako 1880/2500+.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI