e@home - aktuální stav odpad

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

Podle server statusu prohnali work generatorem vsechny zbyvajici S4 WU a odstavili ho. Takze ho asi prekonfigurovavaj na ostry spusteni S5.
Takhle hladky prechod jsem necekal (jen v nej doufal). ;-)

EDIT: A uz je to i potvrzeno.

EDIT2: V server statusu se misto statusu S4 objevil status S5. Necelych 16M5 jednotek. Tak zase mame na delsi dobu o praci pro nase CPU postarano.
Honza

Příspěvek od Honza »

Ten prechod nebyl tak plynuly, jak se muze zdat. Bude asi plynuly pro bezne usery, ale vytvareni x beta verzi pro ruzne platformy bezbolestne byt nemusi.
Jinak ale na Einsteinu odvedli dobrou (spolu)praci.

Nevim jestli to tady padlo, ale kdo betatestoval nebo principielne pouzival app_info.xml, tak by jej mel smqazat aby ziskal novou aplikaci (klasicky jako na SETI).

Jestli ze "delka" WU cca 4-5x delsi a zaroven doba vypoctu 4x rychlejsi, ve vysledku muze byt delka vypoctu "radove" srovnatelna s rychlosti standardni aplikace z rady S4 (4.37). Tudiz by tim mel byt vyresen i problem "Curse of 32", tedy limitu 32 WU/core/day. Myslim, ze to je dobre reseni - proste natahnout WU podle toho, jak dlouho se pocita. Snad se brzy pouci na SZTAKI.

@ Bubak - diky za data do tabulky, uz jsem je doplnil z jinych zdroju (tedy krome memory usage). Predpokladam, ze jsi mel na mysli prvnotni "downlaod" (tedy novou app a jeden balicek k analyze), ne upload.
@ azor666 - jo, snizeni quora je dobra zprava. Asi maji ve svou novou aplikaci docela jistotu a nevic tim, ze bude kredit pridelovan pouze na zaklade udaju na serveru nemusi resit trapnosti kolem kreditu, benchmarku atp (btw, BURP prideluje z quora nejnizsi narokovany kredit, takze urcite hodne ztracim tim, ze mi na nem jednou 2 masiny).
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Tak jsem zrovna dostal ještě várku S4 jednotek :?

Tak po kontrole přídělu z rána na druhý komp, je vše kromě jedné Wu ještě stále S4.
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Necroman »

LiborA píše:Tak jsem zrovna dostal ještě várku S4 jednotek :?
Tak po kontrole přídělu z rána na druhý komp, je vše kromě jedné Wu ještě stále S4.
Asi se znova zasílají jednotky, kterým propadl deadline a nesešlo se quorum. Tipuji ale, že tak do měsíce se to všechno sejde a dopočítá :wink: .
Ono, pokud třeba 80% lidí odevzdá WU do týdne, dalších 10% do deadline a zbylých 10% to nestihne, či se to někde ztratí, tak se dá dobře odhadnout, že to asi ještě nějakou dobu bude trvat :? .
Honza

Příspěvek od Honza »

Neni problem to paberkovani rozeslat rovnou 3x a sejde se to do tydne.

Pred polednem nebo kdy jsem dostal vic jak stovku dlouhych, v naproste vetsine z1_1497.5 a primo razene do serie.
Toz bych nerekl, ze je to paberkovani...na S5 jsem zatim stesti nemel.
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Já chytil dvě série z1_1463.5 a z1_1481.0, takže to opravdu na paběrkování nevypadá
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

LiborA píše:Já chytil dvě série z1_1463.5 a z1_1481.0, takže to opravdu na paběrkování nevypadá
Z jednotek mám jenom 50 :wink:.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

Garbaty John
Nováček

Příspěvek od Garbaty John »

No dnes ráno jsem taky "chytil" S4 sérii jednotek. A já se tak těšil na S5 a nic. Brácha má S5 jednotky už 3 dny.

A teď jsem taky dostal S4 jednotky. Z1 _ 1480.0__91 až 98.
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

e@h server píše:Einstein@Home is temporarily shut down for maintenance.
Please try again later.

..:úprava v 2328:..
A vše zase jede ok.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

Kdyz uz se tu keca o cemkoli tak taky jeden OT: Vsimli jste si jak se Bruce rozjel? Ma o 50k vetsi RAC nez cely CNT a dela 5% celkoveho RAC projektu. Jestli takhle pojede furt tak je do konce S5 Einstein@UWM bezpecne 1. mezi teamama.
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Bubak píše:Kdyz uz se tu keca o cemkoli tak taky jeden OT: Vsimli jste si jak se Bruce rozjel? Ma o 50k vetsi RAC nez cely CNT a dela 5% celkoveho RAC projektu. Jestli takhle pojede furt tak je do konce S5 Einstein@UWM bezpecne 1. mezi teamama.
Vzhledem k tomu, že to jede na AMD+Linux, tak pokud platí tvůj předpoklad o vhodnosti této kombinace pro E@H, pak se není (s těmi kompy na kterých jede) čemu divit :)

Docela by mne zajímalo srovnání dalších konfigurací, asi doma zase nahodím linux (mám na to už dost dlouho vyhrazenu jednu partition) a prubnu to přes víkend.
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 LiborA: jsem zvedavej na vysledek. Jen jestli se ti povede stahnout jak do win, tak do lin stejne dlouhe WU. Treba pujdou spustit rucne bez boincu. Prubnu to. Pokud ano, tak to vyzkousim pristi tyden i na Pentiu M. Treba to neni procesorem, jen gcc 3.0.4 generuje rychlejsi kod nez MS C compiler 7. Ale to neni moc pravdepodobny, kdyz ty podstatne casti programu napsal Akosf v assembleru. Zatim jsou vsechno jen dohady, uvidime dal.

EDIT:
@ farma BA - zkusil jsem trochu pocitat: 642 dualcore opteronu - 1284procesoru. WU dela za cca 7h a dostane za ni cca. 170cr. to je cca. 24cr/h.
Za den ma 740kkcr. :idea: :!: Tak se muzem tesit az se mu ustali pending credit. ;-)
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

S5, AMD a Linux

Příspěvek od LiborA »

Celkem zajímavý příspěvek ve vztahu k výpočtu S5 na procesoru AMD pod Linuxem napsal Peter Koek
I now that my computer is an old one, celeron 700 Mhz, but it runs now for more then 1 year now (24/7). I use the linux version of einstein@home. With the S4 units, I had a RAC of 55 (2.3 credits/hour), and now with the S5 units it jumped to 170 credits/day for the last 2 days (7 credits/hour). I get only short units which are completed in +/- 10000 sec and get +/- 20 credits for each of them.
Je samozřejmě otázka, zda to nezpůsobuje pouze jeho pamalejší stroj.
betr
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Re: S5, AMD a Linux

Příspěvek od betr »

LiborA píše:Celkem zajímavý příspěvek ve vztahu k výpočtu S5 na procesoru AMD pod Linuxem napsal Peter Koek
I now that my computer is an old one, celeron 700 Mhz, but it runs now for more then 1 year now (24/7). I use the linux version of einstein@home. With the S4 units, I had a RAC of 55 (2.3 credits/hour), and now with the S5 units it jumped to 170 credits/day for the last 2 days (7 credits/hour). I get only short units which are completed in +/- 10000 sec and get +/- 20 credits for each of them.
Je samozřejmě otázka, zda to nezpůsobuje pouze jeho pamalejší stroj.
Pokud se podivas na tabulku, co jsem vytvoril a hodil odkaz do topicu "S5 - jak dlouho..." tak zjistis ze na sile stroje nezalezi tak moc, jak by clovek (nebo alespon ja) ocekaval.
A nechapu, proc ty pises AMD a on pise Celeron 700MHz.
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Re: S5, AMD a Linux

Příspěvek od LiborA »

betr píše:A nechapu, proc ty pises AMD a on pise Celeron 700MHz.
Sorry, moje chyba :(
Zamčeno