e@home - aktuální stav odpad

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Duro Kotulic Bunta píše:Logika mi hovori, ze nastahovane jednotky sa nerataju do tych, co este zostavaju.
Dovod:
work still remaining: 249,955 units
results in progress: 369,532
Ak by bola pravda co Vejpuste tvrdis, druhe cislo by nemohlo byt vacsie ako prve. Takze prace naozaj zostava na cca tyzden, nie menej.
Pokud 1 work still units=1 results in progress, tak mas pravdu. Pokud je results=3(quorum)xWU, tak by to byt pravda nemusela. Uvidime. Kazdopadne co nevidet jednotky dojdou. :-)
Libor
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

V už jednou citovaném přízpěvku od Bruce Allena se píše, že zobrazovaný čas (6,5d) je čas, kdy bude poslední jednotka S4 vytvořena a odeslána. A zárověň se začne plynule s rozesíláním S5. Poslední WU z S4 se wrátí spočítané až za pár týdnů.
The time shown on the server status page (18 days) indicates when we will make the LAST workunit of the S4 data analysis run. At that time, we'll begin distributing S5 data and some new applications. The S4 workunits in progress will continue to crunch for a few weeks after we finish making them.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

2 azor666 : Dik. Ted je to jasne.
Libor
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

Einstein zacina posilat S5. Zatim jen par testovacich jednotek. zaroven je pro ne nova aplikace 4.0x
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

Tak zajímavá správa z projektu Einstain. Dnes začaly rozesílat prvních pár testovacích jednotek S5 analízi.
nové jednotky ponesou názvy h1_XXXX.X_S5R1x_* a l1_XXXX.X_S5R1x_*. kde XXXX.X je délka jednotky l= Livingston Observatory h=Hanford. Opět jsou dlouhé a krátké jednotky číslo do 0400.0. znamená krátkou.

Jednotky jsou počítány novou aplikací einstein_S5R1. Na jejím vývoji se již podílel Akos Fekete a je tedy poměrně dobře optimalizovaná a efektivní. V současné době pro ní NEJSOU žádné další optimalizace

Super správa je že zmenčili quorum ze 3 na 2. WU se počítá jen 2x a tak se udělá více práce.

Dále je za každou spočítanou jednotku přidělován pevný kredit (Benchmarky a požadovaný kredit ztrácí vliv).
We are switching to a new uniform system for awarding credits. All users on all platforms will claim the same credit for each workunit, with an amount of credit proportional to the length of the workunit: 'equal credit for equal work'.
Originální správa od Bruce Allen

EDIT00 á pozdě Bubak byl opět rychlejší EDIT01 češtna
EDIT02 jěště doplnění od Bernd Machenschalk dalšího z vývojářu projektu.
Nová aplikace má stejný kód jako současná beta a bude i stejně rychlá. Pokut používáte současnou betu tak musíte odstranit app_info.xml aby se nahrála nová aplikace. (jako u SETI)
Kvůli nárustu rychlosti zvětšili i jednotky. Ve výsledku budete mít cca stejné časy jako se stadartní aplikací S4 ale PC udělá několikrát tolik práce navíc na několikrát přesnějších datech.
EDIT03: Kredit přidělený za WU je jedna z věcí co se nyní testuje. Kredit se zachová na úrovni STANDARTNÍ APLIKACE, tedy nám co používáme optimalizace klesne RAC až 5x a je to tak dobře.!
Není potřeba instalovat novou verzi BOINC magora podporována je i verze 4.19 :lol: . Přidělěný kredit je pevně daný pro každou WU nastavení magora (calibrace act.) na něj nemá vliv!
EDIT05 dlouhé WU (0964) jsou opravdu dlouhé :wink: Den na NTB hádám tak 8h na top mašině. a krátké 0176 jsou na 3h s 1.4celerem.

ps.: nepsal jsem to jako překlad. Spíše jsem se pokusil o schrnutí. Přesný překlad originálu do SK je zde
Naposledy upravil(a) azor666 dne čtv čer 15, 2006 6:47 pm, celkem upraveno 6 x.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

azor666 píše:EDIT á pozdě Bubak byl opět rychlejší
Nic si z toho nedělej, ty jsi zase komplexnější :lol:
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 azor666: Ty jsi byl rychlejsi. Ja nez bych si precetl celou tu zpravu od Bruceho, POCHOPIL ji a napsal to sem, tak je poledne! ;-)
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

Prisla mi prvni h1 jednotka . Tak pozastavim vsechny ostatni a zkusim ji spociatat.

1. mezicas: Po hodine pocitani je hotovo 7%. To PC neni zadnej rychlik (XP1700+) ale dlouhe S4 s Akosf D41.14 se pocitaly za 73min. S5 vypada na vic jak 14 hodin, pokud progress bar linearni.

Update:
Po dalsi hodine je spocteno cca. 14%, takze progress bar ma opravdu linearni prubeh. Dopocteno budu mit tedy az rano.
Jeste par hodnot do Honzovy tabulky: App. ver: einstein_S5R1 4.02, RAM 10,5MB, prvni upload 20MB. Ostatni trafic je dost individualni....

Update2: mam spoctenou svou 1. S5 jesnotku. Celkovy cas 14h 05m 30s. Velikost odesilaneho souboru je 122kB. CC mam 119.02
Mezitim mi prisli dalsi 3 h1 jednotky. Jedna z nich na solidnejsi PC (Athlon64 3000+) tak ji spoctu prednostne.
Naposledy upravil(a) Bubak dne pát čer 16, 2006 8:18 am, celkem upraveno 3 x.
IQE
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQE »

Taky mi prisla prvni h1 jednotka .

Po hodine je hotovo 6,6%. A mám podobný stroj jako Bubak :) Konec výpočtu 4h11min a čas stále roste :(

No uvidíme řekl slepý
Přítel je ten, kdo o vás ví všechno a má vás pořád stejně rád... ELBERT HUBBARD
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

To je super, ze se stahne primo sam optimalizovany exe! Tak to ma byt!!!
Me jeste zadna nova jednotka neprisla, stale pocitam s optimalizovanym albertem 4.37
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 Howard: Exe se stahne samozrejme sam, ale optimalizovany je jen napul. Jsou v nem zahrnuty nektere Akosfovi napady, ale nema CPU specific optimalizaci. Na tu si asi nejaky cas pockame, nez vyleze z Akosfovi alchimisticke dilny. ;-)
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

Taky už mám na stroji první Hčka. Délka jednotky 1000, po 5:45:07 mám hotovo 67,26%. Konfigurace kompu je v podpisu.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

Bubak píše: Na tu si asi nejaky cas pockame, nez vyleze z Akosfovi alchimisticke dilny. ;-)
Na to jsem opět zvědav, o kolik se to zrychlí, když už tady jsou Akosovy nápady taky implementovány.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

Higgi píše:Na to jsem opět zvědav, o kolik se to zrychlí, když už tady jsou Akosovy nápady taky implementovány.
Zadne zrychleni o stovky % se neda ocekavat. Ale ke zrychleni pri pouziti SSE2 nebo 3DNow se ocekavat da. Nechme se prekvapit.
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

E@H nebezi. Par hodin si pockame nez pridaji fileserver.
Citace z BOINCSTATS:
2006-06-16: Einstein@Home
Einstein@Home will be shutdown for a few hours starting at 08:00 on Jun 16 UTC. We will be adding a new file server to the project at this time.

EDIT: A uz zase jede.
Zamčeno