Prohlížeč Opera
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
@[Jilem]Karel: Ano jiste, vsechny prohlizece krom IE jdou odinstalovat, akorat si pak musis zpatky nastavit ten prohlizec jako vychozi, pokud to teda neudela samo 
Statistiky
Intel Core 2 Quad Q9300, 8GB RAM, Vista Home Premium x64
AMD Athlon 64 X2 4200+, 3GB RAM, Vista Home Premium
Intel Pentium 4 2,4GHz (800MHz FSB), 512MB RAM, XP SP2
Intel Core 2 Quad Q9300, 8GB RAM, Vista Home Premium x64
AMD Athlon 64 X2 4200+, 3GB RAM, Vista Home Premium
Intel Pentium 4 2,4GHz (800MHz FSB), 512MB RAM, XP SP2
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Windows build 8367 - zlepšena stabilita, je fakt že build 8359 moc stabilní nebyl, třeba na některý (pod)stránky idnesu byl alergickej. Tenhle build mi zatím nezdechnul.
dejv
dejv
Nekde mam zafixovano, ze Opera umi zalamovat stranky do dvou sloupecku.
To je pouzitelne pro ty weby, ktere maji pro vetsi rozliseni dost nevhodne udelany layout fixne treba na 800 pixelu a pak z toho je jenom nudle.
Pak to taky muze byt uzitecne v pripade, ze si chcete neco precist na fakt velkem zobrazovaci a fakt velkym rozlisenim - kdyz koukam na 30" LCD s rozlisenim 2560x1600, takze nez doctu na konec radku a vratim se o skorem 3/4 metru nazpatek, takze uz zapomenu na kterym radku jsem byl predtim
Jsem blbej a nemuzu to najit nebo jsem blbej a mam zafixovany nejaky blud
Jak se v Opera necha zalomit stranka do dvou sloupcu?
To je pouzitelne pro ty weby, ktere maji pro vetsi rozliseni dost nevhodne udelany layout fixne treba na 800 pixelu a pak z toho je jenom nudle.
Pak to taky muze byt uzitecne v pripade, ze si chcete neco precist na fakt velkem zobrazovaci a fakt velkym rozlisenim - kdyz koukam na 30" LCD s rozlisenim 2560x1600, takze nez doctu na konec radku a vratim se o skorem 3/4 metru nazpatek, takze uz zapomenu na kterym radku jsem byl predtim
Jsem blbej a nemuzu to najit nebo jsem blbej a mam zafixovany nejaky blud
Jak se v Opera necha zalomit stranka do dvou sloupcu?
Jo, pres CSS by to asi slo...ale nemam cas na to se v tom stourat a nez se k tomu dostanu, bude panel fuc. NO mozna budu casem jeste mit 30" od Apple nebo neco podobneho.
No asi jsem si zafixoval nejaky blud...furt mam nekde pametovou stopu, ze to nejak jde...
Jde o to, ze se tomu rozliseni i pomerum stran (tady hezkych 16:10) musi prizpusobit i aplikace - jako webove prohlizece. A jednou z moznosti je zalamovat stranky do dvou sloupecku.
Myslim, ze na tohle je zrovna Opera nejlepe pripravena, protoze s Usera CSS styly umi pracovat.
___
No jo, to uz je panel s dostatecnou velikosti, vysokym rozlisenim, malou hloubkou, nizkou hmotnosti i mensi spotrebou, kde k tomu CRT uz nema co rict a tudiz jim v tomhle odzvonilo
Barvy to ma taky dobry, akci parby nehraju, takze odezva me neboli...snad jen ta cena. No nic, zustavam u 21" EIZO
btw, Oblivion na tom vypada taky dost dobre - tahle aplikace wide screen umi a 7800 GTX to docela slusne utahne (moje X1900 taky).
Jestli sezenu nejaky soft na tipani obrazovek a bude cas, udelam par screenshotu - 4Mpix rozliseni je uz na A4 tisk pouzitelne.
___
Abych ebyl OT - je build 8371, ktery je oznacen Beta RC a obsahuje Stability fixes.
No asi jsem si zafixoval nejaky blud...furt mam nekde pametovou stopu, ze to nejak jde...
Jde o to, ze se tomu rozliseni i pomerum stran (tady hezkych 16:10) musi prizpusobit i aplikace - jako webove prohlizece. A jednou z moznosti je zalamovat stranky do dvou sloupecku.
Myslim, ze na tohle je zrovna Opera nejlepe pripravena, protoze s Usera CSS styly umi pracovat.
___
No jo, to uz je panel s dostatecnou velikosti, vysokym rozlisenim, malou hloubkou, nizkou hmotnosti i mensi spotrebou, kde k tomu CRT uz nema co rict a tudiz jim v tomhle odzvonilo
Barvy to ma taky dobry, akci parby nehraju, takze odezva me neboli...snad jen ta cena. No nic, zustavam u 21" EIZO
btw, Oblivion na tom vypada taky dost dobre - tahle aplikace wide screen umi a 7800 GTX to docela slusne utahne (moje X1900 taky).
Jestli sezenu nejaky soft na tipani obrazovek a bude cas, udelam par screenshotu - 4Mpix rozliseni je uz na A4 tisk pouzitelne.
___
Abych ebyl OT - je build 8371, ktery je oznacen Beta RC a obsahuje Stability fixes.
Build 8367 oznaceny jako Beta 1.
Tak nevim - ten minuly byl 8371 a ten jeste predtim 8367 (alespon ten mam instalovany)
EDIT: A opravdu jsou exace z 11.04, tedy build 8367.
Tak nevim - ten minuly byl 8371 a ten jeste predtim 8367 (alespon ten mam instalovany)
EDIT: A opravdu jsou exace z 11.04, tedy build 8367.
Build 8393 - sakra hodne oprav a vylepseni...
Build 8406 zase hafo fixu na funkcnost i stability, ackoli 8393 mi od doby instalace nepadla...
Opera build 6432.
Jsem si vsiml, ze pri zobrazeni properies obrazku umi operac cist exif informace...to je prijemne.
Jsem si vsiml, ze pri zobrazeni properies obrazku umi operac cist exif informace...to je prijemne.
- Howard
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Pokud si instalujete weekly buildy Opery 9, pak jste určitě zaznamenali vysokou nestabilitu a chybovost buildů vyšších než 8414 (což byla beta 2). Plno lidí vč. mě se zastavilo právě na této druhé betaverzi, protože je poměrně stabilní a funkční narozdíl od dalších buildů, které padají, nejde klikat na linky a zasekávají se.
Pokud jste tedy dosud používali betu 2 a váhali s instalací dalších buildů, včerejší build 8482 se už nemusíte bát vyzkoušet, jedu na něm a kromě občasných chyb v zobrazení (což vyřeší F5) je to v pohodě.
Změny a opravené věci viz http://my.opera.com/desktopteam/blog/
Jinak ale pokud si nechcete instalovat weekly buildy, klidně zůstaňte na betě 2, je to dobrá verze.
Pokud jste tedy dosud používali betu 2 a váhali s instalací dalších buildů, včerejší build 8482 se už nemusíte bát vyzkoušet, jedu na něm a kromě občasných chyb v zobrazení (což vyřeší F5) je to v pohodě.
Změny a opravené věci viz http://my.opera.com/desktopteam/blog/
Jinak ale pokud si nechcete instalovat weekly buildy, klidně zůstaňte na betě 2, je to dobrá verze.
- Howard
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
vysel dalsi build 8490, je v pohode