e@home - aktuální stav odpad

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

Tak nám všechno spadlo, projekt je nedosažitelný od včera asi v 22,00. Zdá se, že dali příliš mnoho vajíček do jednoho koše (na jeden server). Nebo že by je Akos F. definitivně uhnal?

Oprava: někdy po půlnoci na pondělí.
Honza

Příspěvek od Honza »

mno jo, je to tak - nejedou.
Rano jsem navic zjistil, ze pri vcerejsi nove instalaci systemu i-RAM (to je pohoda :D ) jsem pak nepustil BOINC, takze masina v noci odpocivala.
A bohuzel nemam zasobu, takze zase pojedu dalsi projekty...
Honza

Příspěvek od Honza »

Tak uz se vi, proc nejede Einstein - selhala klimatizace. Blba zprava je, ze to nepobezi jeste minimalne dalsich 24 hodin :?
(ted me mrzi, ze jsem ne nenastradal do zasoby a mel zasobu jenom na 4 hodiny...)
Mates77
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates77 »

Honza píše:Tak uz se vi, proc nejede Einstein - selhala klimatizace. Blba zprava je, ze to nepobezi jeste minimalne dalsich 24 hodin :?
(ted me mrzi, ze jsem ne nenastradal do zasoby a mel zasobu jenom na 4 hodiny...)
Jsme na tom podobně, ještě, že mám v záloze jiné projekty. :D
Pokud se někdo zajímá o hasičský sport tak zde: http://www.sdhdvorce.cz
Obrázek
Duro Kotulic Bunta
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duro Kotulic Bunta »

No ja mam (odkedy Akos urobil optimalizacie) pre istotu cache zasobu vzdy na 4 dni, preto ze som cakal ze projekt sa destabilizuje (aj ked s tymto to pravdepodobne nesuvisi).
Podpis
Is it by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J. H. Poincaré, mathematician (1854-1912)]
PJSmith
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJSmith »

Duro Kotulic Bunta píše:No ja mam (odkedy Akos urobil optimalizacie) pre istotu cache zasobu vzdy na 4 dni, preto ze som cakal ze projekt sa destabilizuje (aj ked s tymto to pravdepodobne nesuvisi).
No ja mel zasobu na 1den, ale nejak to casove nevyslo a nastahovalo se mi asi jen 10 sad, no ale mam ostatni projekty ... takze pohoda¨

Ja myslel, ze tam maj nejaky zalohy systemu, a ze odejde klimatizace ... no pekne ... my mame ve firmne 2 a jednu ventilaci, pochybuju ze tam nema neco lepsiho
Zdravim vsechny
PJSmith
Obrázek
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

Honza píše:Tak uz se vi, proc nejede Einstein - selhala klimatizace. Blba zprava je, ze to nepobezi jeste minimalne dalsich 24 hodin :?
Eh,kruciš. To je škoda. Hlavní komp už mi doběh zásobu, ale ty vedlejší ne. Blbý je, že až to pustí, tak se k nim hned nedostanu. A když vidím, o kolik odkládá boinc magor komunikaci v případě neúspěšnýho spojení, tak mě docela mrazí.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

PJSmith
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJSmith »

Higgi píše:
Eh,kruciš. To je škoda. Hlavní komp už mi doběh zásobu, ale ty vedlejší ne. Blbý je, že až to pustí, tak se k nim hned nedostanu. A když vidím, o kolik odkládá boinc magor komunikaci v případě neúspěšnýho spojení, tak mě docela mrazí.
Toho bych se nebal, ale vem si, kolik za den udelas kreditu, a to ted bude jako trochu chybet ne? No a o komunikaci se nejak nebojim, sice ta doba je sakra dlouha, ale co nadelas ... jedi ne to zkouset rucanko pripojovat .... a bude treba i stesti
Zdravim vsechny
PJSmith
Obrázek
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

PJSmith píše:Toho bych se nebal, ale vem si, kolik za den udelas kreditu, a to ted bude jako trochu chybet ne? No a o komunikaci se nejak nebojim, sice ta doba je sakra dlouha, ale co nadelas ... jedi ne to zkouset rucanko pripojovat .... a bude treba i stesti
Nj, poklesne mi průměr...Ale to mě až tak nežere, to je vedlejší, hlavně, že se počítá. Mně to mrzí, protože nevím, kdy se k těm počům dostanu a mezitím poběží naprázdno...Ale až odešlou všecky dávky najednou (>100WU),tak to bude smršť :lol:.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

Jelin
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od Jelin »

Hmm, tak to se mi to pos.alo v ten nejnevhodnejsi moment, a to uplne dokonale :( . Pocitam jenom doma na jednom notasovi (Pentium M Banias 1,5 GHz, 256 MB RAM) a abych byl nasemu tymu co neprospesnejsi, tak se snazim vyuzivat vsech moznosti. Pozivam kalibrovany Boinc 5.3.12tx36, optimalizovanou aplikaci na Seti od Crunch3era a na Eisteinovi Akosfovu 41.06. Prave jsem se chystal na to, ze az dopocitam poslednich asi 90 WU z Einsteina, co jsem mel stazene, tak prejdu na Boinc 5.5, abych mohl pokracovat na Seti Enhanced. Normalne si nechavam zasobu na 4 dny, coz by pri obcasnych vypadcich projektu melo bez problemu vyplnit cas, kdy se nejde pripojit ke scheduleru. A zrovna ted jako na potvoru vypadl Einstein a me se soucasne z nejakeho neznameho duvodu vsechny zbyvajici WU (slovy sedesatsestkusu!!!) zblaznily a behem nekolika minut se prohlasily za nespocitane. Vypis bohuzel nemam, protoze jsem se pokusil restartovat magora. Tak ted mam pred sebou dilema: preinstalovat Boinc na 5.5 a ozelet tech 10 WU na Einsteinovi, co cekaji na odeslani (taky je to divne, protoze mam nastavene, ze WU se maji odesilat okamzite), anebo pockat, az se to zmatori a novou instalaci provest az potom? Problem je v tom, ze nemam co pocitat a pripojovat se do jinych projektu se mi vzhledem k moznostem meho compu a narocnosti na pamet nejak nechce :roll: .Ach jo... :evil:
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

Jelin: BOINC si log ukládá i na disk do souboru stdoutdae.txt a stderrdae.txt
Asi bych počkal až nabehne EH co to stěmi jednotkami udělá :Honza_think
Nový boinc jde přinejhorším nainstalovat do jiného adresáře a ten starý pak časem vymazat.
Dobrý projekt na RAM je např: QMC momentálně mi žere 15MB (bez grafiky). Vic Honzova tabulka náročnosti projektů.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

2 Jelin : Nebo muzes zkusit projekt SIMAP. Taky ma male naroky na RAM. Zas ma vetsi naroky na traffic.
Libor
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Honzo, nemas nejake nove, lepsi, zpravy? Mohli aspon na noc otevrit okna a pustit servery na download. Zacal jsem na nekterych pocitacich pokusne prechazet na E@H a uz mi dosla puvodni prace a Einstein nejede.
Jinak pro zajimavost StanleyNR presel z velke casti ze Seti na E@H. Pokud nema dostatecnou zasobu, tak musi byt dost smutny.
Libor
Musacek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Musacek »

nevim nejsu tak zkusene ale vypozoroval jsem ze kdyz prechanim na novyho magora tak se zachovaj vsecky WU(spocten, nespocte, rozpocitane), hasi bych presel na vyssi verzi a dal to SETI pac to huz bezi. Jak to vypada tak diky ty klimosce jim odeslo i neco jinyho nebo se tam maka jako u nash v cechach(jeden den objednat, tejden cekat haz jim to dojde do skladu, tejden nez to privezou, par dni instalace a serizeni....... soudim dle nasich samanu-techniku) jeste ze mam CPDN to mi nejakej ten patek vydrzi.....
Jelin
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od Jelin »

2 azor666 + vejpuste: Tak jsem tam soupnul SIMAP a uz chroustam :D. Thx!

Jen pro zajimavost, tady je vypis ze souboru stdoutdae.txt o tech nespocitanych jednotkach:

...
2006-05-29 05:22:43 [Einstein@Home] Starting result r1_1406.0__400_S4R2a_0 using albert version 437
2006-05-29 05:22:43 [Einstein@Home] CC calibration: 0.00 >> 0.00 (time: 0s >> 0s / Gfpops: 1.38 >> 6.13)
2006-05-29 05:22:43 [---] Couldn't write state file: system fwrite
2006-05-29 05:23:43 [Einstein@Home] Unrecoverable error for result r1_1406.0__400_S4R2a_0 (Semafor nelze opakovaně nastavit. (0x67) - exit code 103 (0x67))
2006-05-29 05:23:43 [Einstein@Home] 3 consecutive failures fetching scheduler list - deferring 604800 seconds
2006-05-29 05:23:43 [---] Rescheduling CPU: application exited
2006-05-29 05:23:43 [Einstein@Home] Computation for result r1_1406.0__400_S4R2a_0 finished
...
:shock:
Zamčeno