1)
Stahl jsem si klienta a pustil se do počítaní v projektu Einstein. Pak jsem si stáhnul ještě optimalizaci pro tento projekt. No a teď bych se chtěl zapojit i do jiného projektu (Climateprediction). Otázka zní: Bude fungovat výpočet projektu Climateprediction na klientovi optimalizovaném pro Einsteina?
2)
Ve zprávách v klientovi se mi opakovaně zobrazují tyto hlášky:
27.5.2006 15:20:33|Einstein@Home|Message from server: No work sent
27.5.2006 15:20:33|Einstein@Home|Message from server: (reached daily quota of 32 results)
Pochopil jsem že mě to upozornůje na překročení limitu 32 WU/den. Ale za zhruba 66 hodin počítání jsem jich zpočítal celkem 47.
Není to nějaká chyba?
ad 1, optimalizoval jsi jen samotneho Einsteina, tudiz nebude mit optimalizace zadny vliv na climateprediction, Ano bude to fungovat.
ad 2, je to jen hlaska, ktera ti rika ze nedostanes vic jak 32WU za den, problem by nastal, kdyby jsi jednotky pocital rychleji (pod 45 min jednu), nemel by jsi zasobu na den, ale to te trapit nemusi. chyba to neni.
Preji co nejrychlejsi vypocty.
...:::Člověk jako já je buď bohem, nebo ďáblem:::...
ad 1, optimalizoval jsi jen samotneho Einsteina, tudiz nebude mit optimalizace zadny vliv na climateprediction, Ano bude to fungovat.
ad 2, je to jen hlaska, ktera ti rika ze nedostanes vic jak 32WU za den, problem by nastal, kdyby jsi jednotky pocital rychleji (pod 45 min jednu), nemel by jsi zasobu na den, ale to te trapit nemusi. chyba to neni.
reached daily quota of 32 results - není to spíše to, že jich již stáhl 32, tedy denní limit pro jeden CPU na projektu Einstein a více se jich nestáhne? Pokud to ale vychází tak, že procesor nezůstane na suchu, asi se to dá. Jen nebudeš mít zásobu například při výpadku projektu či netu u tebe. Ovšem když zapojíš ještě další projekt, například to clima, bude to ok.
reALTom píše:reached daily quota of 32 results - není to spíše to, že jich již stáhl 32, tedy denní limit pro jeden CPU na projektu Einstein a více se jich nestáhne? Pokud to ale vychází tak, že procesor nezůstane na suchu, asi se to dá. Jen nebudeš mít zásobu například při výpadku projektu či netu u tebe. Ovšem když zapojíš ještě další projekt, například to clima, bude to ok.
Ano, v prekladu ta hlaska znamena, ze jsi jiz dosahl maximalni denni kvoty 32WU a dalsi jiz nedostanes
Dericcaster píše:1)
Stahl jsem si klienta a pustil se do poèítaní v projektu Einstein. Pak jsem si stáhnul ještì optimalizaci pro tento projekt. No a teï bych se chtìl zapojit i do jiného projektu (Climateprediction). Otázka zní: Bude fungovat výpoèet projektu Climateprediction na klientovi optimalizovaném pro Einsteina?
BOINC byl od zacatku designovan jako zastresujici platforma, pod kterou budou nezavisle fungovat ruzne projekty, respektive bezet jejich aplikace s vypocty.