BOINC jako service bez hesla

Obecná diskuse týkající se systému BOINC

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Honasss
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honasss »

JVc píše:jj na to sem prisel ale pokud spustim jen boinc.exe tak nevim jakej dat parametr aby se dos okno skrylo. v dos okne jde totiz videt vse a pokud se krizkem zavre je samozrejme po vsem :(
Řešil sem to taky v jinem dredu tady na foru, ale napišu to ještě jednou tady. Po instalaci boicu odstraň všechny zástupce (plocha, start) a do registru přidej:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
nová řetězcová hodnota - Boinc
data - C:\Program Files\Boinc\boinc.exe -detach

po startu dosokno jen problikne a začne se počítat ... v task manageru ovšem asi vždy pude vidět , že např. nějaký albert žere 99 CPU :D
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Honasss píše:Řešil sem to taky v jinem dredu tady na foru, ale napišu to ještě jednou tady. Po instalaci boicu odstraň všechny zástupce (plocha, start) a do registru přidej:...
A proc to radsi nenainstalujes jako sluzbu? To je preci mnohem jednodussi a v mnoha smerech lepsi. Teda alespon pokud nejedes Win9X anebo pokud nemas plny pristup k masine.
Honasss
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honasss »

trux píše:...A proc to radsi nenainstalujes jako sluzbu? ...
To je jednoduché - už jsem to měl nainstalováno normálně a nechtělo se mi do reinstalu :)
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Honasss píše:To je jednoduché - už jsem to měl nainstalováno normálně a nechtělo se mi do reinstalu :)
Popravde receno je to otazka asi 30 sekund (spis jeste min), takze je to rychlejsi, nez otevirat Registry Editor, vyhledavat ten patricny zaznam a menit ho :) Uz jsem to delal nespocetnekrat.
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Nebo pouzit REG soubor z balicku pro rychlou instalaci. To je jeste rychlejsi.
Libor
Honasss
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honasss »

Jasně , máte pravdu, jen sem chtěl ukázat, že existuje i jiná možnost maskování :D
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Podařilo se někomu jakýmkoliv způsobem zamaskovat ikonu BOINC i v try na windows98, či dokonce 95?
Beru v potaz použití jakéhokoliv programu který jde také zamaskovat, ale při dnešních testech s wonderfullicon se mně to bohužel nepodařilo, takže pokud někdo ví, nechť prosím poradí :Honza_pray
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
michalsx
Nováček

Příspěvek od michalsx »

Jenom jsem se chtěl pochlubit, jak to chroupe:

http://www.boincsynergy.com/stats/boinc ... e3cd883960
michalsx
Nováček

Příspěvek od michalsx »

Toto jsem psal to jiného threadu, ale mělo by to pomoci i vám. Ve skriptu lze nastavit, že se BOINC nainstaluje a spousti s pravy Local Service, takže bez hesla. Vyzkoušeno, funguje. Dokonce lze nastavit, že uživatelé nenaleznou BOINC ani v Přidat/Odebrat programy.

Zdravím.

Jen chci upozornit ty, kteří bych chtěli upravit MSI balíček pro instalaci přes AD, tak jeden uživatel udělal WEB v AJ (http://www.thelazyslug.com/boinc.htm), kde popisuje, co vše je potřeba udělat. Vytvořil i skripty, které za vás udělají to nejpracnější. Vytvoření a použití balíčku, pokud víte jak a použijete skript, trvá cca. 5-10 minut.

Díky této technologii není problém jak měnit projekty, tak instalovat nebo odinstalovat BOINC dle potreby.

Pozn.: Zatim jsem se nesetkal s zadnym problemem, ktery by mi tento zpusob instalace prinesl. Naopak. Nastaveni aktualizace na novou verzi BOINCu byla otazkou 5 minut, vse ostatni za me provedl system.
Dericcaster
Nováček

Příspěvek od Dericcaster »

Počítám BOINC a program se spouští pomocí zástupce BOINC managera (konkrétně ""C:\Program Files\BOINC\boincmgr.exe" /s) v "po spuštění". Už několikrát se mi stalo že spadnul systém, nebo bliknul proud a počítač se restartoval a pak čekal u přihlašovací obr. několik hodin, nebo i dní.

Z toho tématu jsem vyčetl, že se může BOINC spustit jako služba.

Takže mé dotazy jsou:
1) Bude níže uvedený postup fungovat, abych dosáhl spuštění BOINC jako služby? Ten návod je víc jak rok starý.
2) Pokud to jde - bude se počítat i v době před přihlášením?
3) Je rozdíl pokud přihlášení vyžaduje heslo, nebo ne?
4) Jak převedu cestu k souboru do oněch Hexa hodnot?
5) Co bych ještě měl vědět než se do toho zkusím?

Mám W-XP pro.

Dík.
Miras píše:Pokud už máte BOINC nainstalovanej klasicky a chcete ho rozběhnout jako servis, stačí obsah následující citace uložit do souboru s příponou reg a poklepat na něj.
  • Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\BOINC]
    "Type"=dword:00000010
    "Start"=dword:00000002
    "ErrorControl"=dword:00000001
    "ImagePath"=hex(2):22,00,43,00,3a,00,5c,00,50,00,72,00,6f,00,67,00,72,00,61,00,\
    6d,00,20,00,46,00,69,00,6c,00,65,00,73,00,5c,00,42,00,4f,00,49,00,4e,00,43,\
    00,5c,00,62,00,6f,00,69,00,6e,00,63,00,2e,00,65,00,78,00,65,00,22,00,20,00,\
    2d,00,64,00,61,00,65,00,6d,00,6f,00,6e,00,00,00
    "DisplayName"="BOINC"
    "ObjectName"="LocalSystem"
    "Description"="Provides all the infrastructure for BOINC to download workunits and process them without user interaction."
V podstatě jediný co je potřeba upravit je cesta k souboru boinc.exe, kterou tady představuje sled hexa hodnot za "ImagePath". Nejsnažší je přidat do registrů tohle, otevřít regedit a přepsat cestu tam.
Vyzkoušeno na WinXP, u starších systému si nejsem jistej jak to bude s názvem systémovýho účtu (zde LocalSystem).
Obrázek
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

Případně mně někdo opravte.
ad1) Proč tak složitě? Stačí rozběhnout znovu instalaci BOINC, (teda nejdřív BOINC odstav)(ostatně jakou verzi jedeš - současná aktuální pro wokna je 5.4.11 - viz http://www.boinc.cz) a zaškrtnout patřičný puntík. Odmítni spořič, on stejně nebude fungovat
ad 2) ano
ad 3) ne
ad 4) na to zapomeň
Dericcaster
Nováček

Příspěvek od Dericcaster »

JardaM píše:Případně mně někdo opravte.
ad1) Proč tak složitě? Stačí rozběhnout znovu instalaci BOINC, (teda nejdřív BOINC odstav)(ostatně jakou verzi jedeš - současná aktuální pro wokna je 5.4.11 - viz http://www.boinc.cz) a zaškrtnout patřičný puntík. Odmítni spořič, on stejně nebude fungovat
ad 2) ano
ad 3) ne
ad 4) na to zapomeň
Mám BOINC manager 5.4.9. Stačí tedy, když přeruším práci a přeinstaluji ho novějším 5.4.11? A co s rozpočítanými jednotkami?
Obrázek
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

1) Boinc jde IMHO upgreadovat bez ztraty rozdelanych jednotek. Z8lohovat se, ale doporučuje.
4) Je to vtom navodu , už napsane. Nahraje se tato hodnota otevře se regedit a tam se dodatečně přepíše
5) jak pustit regedit CTRL+r>regedit
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
Mr4k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Mr4k »

JardaM píše:Odmítni spořič, on stejně nebude fungovat
Byt je to trochu OT, dovolil bych si oponovat, sporic funguje i kdyz je BOINC jako sluzba, jen je to potreba umet nastavit.
Statistiky
Intel Core 2 Quad Q9300, 8GB RAM, Vista Home Premium x64
AMD Athlon 64 X2 4200+, 3GB RAM, Vista Home Premium
Intel Pentium 4 2,4GHz (800MHz FSB), 512MB RAM, XP SP2
Blackhat
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: BOINC jako service bez hesla

Příspěvek od Blackhat »

Byl jsem dlouho pryč, a už si nic nepamatuju, tak rychlejší bude zeptat se někoho kdo v tom je stále kovanej.
Potřeboval bych následující:
1.
- Přihlásit se na komp,
- spusti baťák.bat kterej, spustí BOINC jako service
- odhlásit se z kompu

2.
- po nějaké době se opět přihlásit
- spustit baťák2.bat kterej vypne BOINC service
- odhlásit se

Vše samozřejmě bez jakýchkoli restartů a podobných hovadin a aby v registru nic nezustalo do budoucna, hlavně aby se ta service nepouštěla jindy než spuštěním baťák.bat :)

Určitě někdo víte z hlavy a obsah baťáků nastřelíte z hlavy :)
Dík

PS: sorry, ted jsem si vsiml, ze tohle je vlakno "bez hesla", tak se omlouvam, já učet s heslem mám.
PS2: stačilo by v zásadě něco jako importovat výše zmíněný registry, v dalším kroku něco jako NET START SERVICE a ve druhém baťáku NET STOP SERVICE a vymázání větve s BOINC předtím naimportovaná? Nebo je tam nějaký jiný úskalí?
Nevím jestli by tam po importu nemusel být restart, ale asi ne.
Odpovědět