SETI optimalizovany klient-desitky procent narustu vykonu I
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
-
vejpuste
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
2 TomNoteb : To je fakt divne. Podivej se do logu, jestli to opravdu pocital tak kratce. Nedoslo pri vypoctu k nejake korekci casu? Bohuzel neodesilas hned po dopocitani, protoze pak by to bylo vysledovatelne na webu.
2 FordPrefect : Pouzivam Enhanced_5.12_IPP_AR_FPOP_INFO_SSE a jede mi v pohode na PIII 700 MHz i Athlonu.
Zkus si nejakou jednotku prejmenovat na work_unit.sah a dej si ji do specialniho adresare s aplikaci. Pak aplikaci spust a uvidis co vypise a co zapise do souboru. Takhle ja vetsinou testuju aplikace nez je nasadim. Obcas muze byt problem s nejakyma knihovnama.
Libor
2 FordPrefect : Pouzivam Enhanced_5.12_IPP_AR_FPOP_INFO_SSE a jede mi v pohode na PIII 700 MHz i Athlonu.
Zkus si nejakou jednotku prejmenovat na work_unit.sah a dej si ji do specialniho adresare s aplikaci. Pak aplikaci spust a uvidis co vypise a co zapise do souboru. Takhle ja vetsinou testuju aplikace nez je nasadim. Obcas muze byt problem s nejakyma knihovnama.
Libor
- forest
- Kontaktovat uživatele:
PC Intel P4 Presler 2x3@3,8Ghz DDR2 533@506Mhz 3-3-3-9 512MB Dual, i945G, windows XPvejpuste píše:Testovaci jednotky :
Pocitac P4 2.4 GHz SSE2, Windows, 1GB RAM.
Tak jsem vzal 2 jednotky, ktere maji oficialni odhad 2:20:57 a nechal jsem je nejdriv spocitat originalni 5.12 aplikaci.
Casu byly u prvni (30mr99) 1:09:11 a u druhe (22fe99) 1:09:59.
Pak jsem je nechal spocitat pomoci Crunch3r SSE2.
Prvni byla kupodivu delsi 1:24 a druha kratsi 0:51. Casy beru podle realne doby pocitani, protoze wu_cpu_time z init_data.xml by to vychazelo na 1:37 a 1:07.
Počítal jsem vždy 2WU naráz ze dvou adresářů a to postupně 1+2 na které pak hned navazovaly 2+1.
Výsledky v prvním balíku:
pokus1- 45:10
pokus2- 26:36
a ve druhém balíku:
pokus2- 26:40
pokus1- 44:58
Časy jsou tedy zhruba poloviční než u vejpuste a to jsem ještě počítal 2 naráz, což je dost znatelný rozdíl. Dle tohoto testu bych měl zhruba zvládnout 4x tolik práce na enhanced než on.
Jsem opravdu zvědav na výsledky testu z dalších mašin. Jelikož to nezabere až tak moc času, tak doufám že to testne hodně lidí. Myslím že i jako testovací balík pro další optimalizace je to velice vhodné.
Jen bych se chtěl zeptat vejpusta, jaké instrukce ta obsažená optimalizace vlastně umí? SSE, SSE2, SSE3, nebo které? I v tom může být dost rozdíl, i když se bude jednat maximálně o minuty a né desítky minut.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
-
vejpuste
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Jak jsem psal, tak jsem to pocital Crunch3r SSE2 a doporucoval jsem nahrat si tam vlastni aplikaci podle CPU.
Kazdopadne je videt, ze ackoliv to originalni aplikace spocitala za stejnou dobu, tak Crunch3r-ova aplikace ma docela rozptyl.
Pro zajimavost jsem udelal drobny "souhrn".
Treba tam casem pribudou dalsi CPU a dalsi verze optimalizace.
Libor
Kazdopadne je videt, ze ackoliv to originalni aplikace spocitala za stejnou dobu, tak Crunch3r-ova aplikace ma docela rozptyl.
Pro zajimavost jsem udelal drobny "souhrn".
Treba tam casem pribudou dalsi CPU a dalsi verze optimalizace.
Libor
-
vejpuste
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
2 Howard : Enhanced aplikace by mela pocitat presneji, takze trva dele. Navic jsou jednotky ruzne dlouhe.
Castecne optimalizovana by mela byt. Dalsi optimalizace Enhanced aplikaci dela Crunch3r.
Libor
Castecne optimalizovana by mela byt. Dalsi optimalizace Enhanced aplikaci dela Crunch3r.
Libor
- forest
- Kontaktovat uživatele:
OK, o víkendu to prubnu na SSE3 optimalizaci a plně přejdu na Enhanced, jelikož momentálně už lepší nastavení pro Preslara kvůli pamětem nenajdu a další testování budu dělat na tom testovacím balíčku, který se pro to ideálně hodí.
Díky vejpustemu za jeho práci a doufám že brzo přibude spousta výsledků pro porovnání, jen by to chtělo uvádět i podrobněji jaké jsou použité paměti a jejich časování. Mají totiž na délku výpočtu dost zásadní vliv.
Díky vejpustemu za jeho práci a doufám že brzo přibude spousta výsledků pro porovnání, jen by to chtělo uvádět i podrobněji jaké jsou použité paměti a jejich časování. Mají totiž na délku výpočtu dost zásadní vliv.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Nebude to tím že jsi použil nevhodnou optimalizaci?Bubak píše:2 vejpuste: Zkousim testovat notase (P-M 1,5) ale rescmp.exe mi vypise "Systém nemůže spustit určený program." a skonci.
-
vejpuste
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
To bych nerekl. Nejde mu spustit rescmp.exe, coz by mel byt normalni spustitelny program bez jakychkoliv optimalizaci jenom na porovnani vysledku.forest píše:Nebude to tím že jsi použil nevhodnou optimalizaci?Bubak píše:2 vejpuste: Zkousim testovat notase (P-M 1,5) ale rescmp.exe mi vypise "Systém nemůže spustit určený program." a skonci.
Libor
Vysledek testu:
P-M 1.5MHz SSE2, WXP Pro, 512MB RAM
Crunch3r SSE2 (z balicku)
Prvni: 105:52
Druha: 120:05
Moc se mi ty vysledky nezdaji - hlavne ta 2. jednotka. Zkusim to pustit jeste jednou.
Zkousel jsem na tom spustit i v 5.15 ale u obou WU to hodilo "SETI@home error -108 Unknown error".
P-M 1.5MHz SSE2, WXP Pro, 512MB RAM
Crunch3r SSE2 (z balicku)
Prvni: 105:52
Druha: 120:05
Moc se mi ty vysledky nezdaji - hlavne ta 2. jednotka. Zkusim to pustit jeste jednou.
Zkousel jsem na tom spustit i v 5.15 ale u obou WU to hodilo "SETI@home error -108 Unknown error".
Private (old) + CCU stats.
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Z těch Bubakových výsledků jsem už opravdu jelen.
pokus1 který jsem já i vejpuste počítal delší dobu, mu trval kratší a to poměrně o dost.
Fakt nechápu jestli je tedy čas výpočtu odrazem konkrétní sehranosti optimalizace a CPU, nebo čím to vlastně je.
Také nechápu jakto že když bez optimalizace vejpustemu ty WU trvaly stejnou dobu, ani na jednom ze 3 prozatím testovaných PC se s optimalizací stejného času nedosáhlo.
Co by vlastně takovéto razantní rozdíly provedly s přidělováním Creditu se můžeme jen domýšlet
pokus1 který jsem já i vejpuste počítal delší dobu, mu trval kratší a to poměrně o dost.
Fakt nechápu jestli je tedy čas výpočtu odrazem konkrétní sehranosti optimalizace a CPU, nebo čím to vlastně je.
Také nechápu jakto že když bez optimalizace vejpustemu ty WU trvaly stejnou dobu, ani na jednom ze 3 prozatím testovaných PC se s optimalizací stejného času nedosáhlo.
Co by vlastně takovéto razantní rozdíly provedly s přidělováním Creditu se můžeme jen domýšlet
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Dneska odpoledne testnu SSE3, nějak mně to nedá
Budu jedině rád když to Crunchovi, nebo komukoliv kdo takový výsledky potřebuje k něčemu bude, ale každopádně to je velký přínos i pro jednotlivé členy týmu, jelikož budou vědět zhruba jaká sestava má jaký výkon na Seti@Home i s ohledem třeba na nákup nových dílů. K tomuto porovnání by se jistě hodil i výsledek z nějaké starší mašiny, ale to je samosebou na každém kdo se do testů zapojí.
Budu jedině rád když to Crunchovi, nebo komukoliv kdo takový výsledky potřebuje k něčemu bude, ale každopádně to je velký přínos i pro jednotlivé členy týmu, jelikož budou vědět zhruba jaká sestava má jaký výkon na Seti@Home i s ohledem třeba na nákup nových dílů. K tomuto porovnání by se jistě hodil i výsledek z nějaké starší mašiny, ale to je samosebou na každém kdo se do testů zapojí.
Poznamka k vykonu pocitacu:
Muj AMD X2 3800+ jeste donedavna bezel taktovan na 260x10 s pametma Kingston 1GB DDR400 podtaktovanyma na cca 180MHz.
Konecne jsem koupil DDR500 2GB kit takze bezim 255x10 protoze ty pameti bohuzel 260MHz nedaji (dost me to sere ale co se da delat).
Vysledkem je ze jednotka Einsteina mi trva misto cca 30 minut 32 minut!
Pritom samozrejme vykon pameti je znatelne vyssi nez predtim.
Seti bohuzel prilis neotestuju, protoze jedu uz Enhanced a tam jsou ty casy s kazdou jednotkou uplne jiny, navic je pro me doplnkove k Einsteinu.
Takze vysledek je asi takovy: vykon procesoru je stezejni, pameti nehraji moc roli.
Muj AMD X2 3800+ jeste donedavna bezel taktovan na 260x10 s pametma Kingston 1GB DDR400 podtaktovanyma na cca 180MHz.
Konecne jsem koupil DDR500 2GB kit takze bezim 255x10 protoze ty pameti bohuzel 260MHz nedaji (dost me to sere ale co se da delat).
Vysledkem je ze jednotka Einsteina mi trva misto cca 30 minut 32 minut!
Pritom samozrejme vykon pameti je znatelne vyssi nez predtim.
Seti bohuzel prilis neotestuju, protoze jedu uz Enhanced a tam jsou ty casy s kazdou jednotkou uplne jiny, navic je pro me doplnkove k Einsteinu.
Takze vysledek je asi takovy: vykon procesoru je stezejni, pameti nehraji moc roli.
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
jointer: Už to tady někdo řešil. IMHO tohle je super test jaký má u AMD má rychlost a časování pamětí. Mohl bys psl. napsat v jakém časování jeli ty staré a nové?
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI