Existují české projekty?

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
Radas
Nováček

Existují české projekty?

Příspěvek od Radas »

Účastním se tří projektů, ale rád bych raději podpořil nějaký domácí projekt. Existuje něco ryze domácího. Nebo naši vědátoři nemají zájem o distribuované výpočty? Pokud něco takového existuje, prosím moderátora toto téma přesunout do sekce projekty.
psenda
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Existují české projekty?

Příspěvek od psenda »

Radas píše:Účastním se tří projektů, ale rád bych raději podpořil nějaký domácí projekt. Existuje něco ryze domácího. Nebo naši vědátoři nemají zájem o distribuované výpočty? Pokud něco takového existuje, prosím moderátora toto téma přesunout do sekce projekty.
no o ničem nevim. Budiž ti alespoň částečnou útěchou že do LHC jsou zapojeni i češi (je to nadnárodní akce), dodávají tam tuším že detektory částic.
Pšenda
Obrázek
Obrázek
Radas
Nováček

Příspěvek od Radas »

psenda píše:no o ničem nevim. Budiž ti alespoň částečnou útěchou že do LHC jsou zapojeni i češi (je to nadnárodní akce), dodávají tam tuším že detektory částic.
Valím tři projekty a dnes jsem začal řešit dilema, které upřednostnit. Nakonec to vypadá tak, že původní Seti půjde do kytek začnu prosazovat jen ty smysluplnější (Climate a LHC).
psenda
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od psenda »

No řešim podobné dilema, ale pošlu do kyrtek spíš CPDN, bo jedna jednotka trvá moc dlouho. V mém případě přes 1000 hod. To se mi nelíbí.
Pšenda
Obrázek
Obrázek
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Radas píše:
psenda píše:no o ničem nevim. Budiž ti alespoň částečnou útěchou že do LHC jsou zapojeni i češi (je to nadnárodní akce), dodávají tam tuším že detektory částic.
Valím tři projekty a dnes jsem začal řešit dilema, které upřednostnit. Nakonec to vypadá tak, že původní Seti půjde do kytek začnu prosazovat jen ty smysluplnější (Climate a LHC).
Od toho je více projektů, aby si každý vybral, někomu přijde smysluplné nahánět ufony, někdo radši bude nahánět nějaký protony v urychlovači :lol:
Časem by se do projektů pod BOINCem mohlo zapojit ještě víc lidí než do SETI, přece jenom spoustě lidem to nic neříkalo, ale výzkum Climatu je třeba osloví...
dejv
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

psenda píše:No řešim podobné dilema, ale pošlu do kyrtek spíš CPDN, bo jedna jednotka trvá moc dlouho. V mém případě přes 1000 hod. To se mi nelíbí.
Mno taky mě to někdy přivádí k šílenství, když po celym dnu se spočítá několik málo desetin procenta. Poslal sem CPDN k ledu tím, že jsem mu dal podíl na CPU výkonu 0.99% a 99.01% má LHC@home, až nebudou jednotky, tak pustim CPDN, deadline mám 21.07.2005 :) Hotovo mám zatím 50.78%
dejv
kachel
Nováček
Kontaktovat uživatele:

priority

Příspěvek od kachel »

Jo řešim to podobně. Clima má 0,09%, LHC 9,03 a SETI 90,33. Podle priority. Když nejsou jednotky na seti, počítá LHC. A když nejsou ani tam, tak clima. Pirates a Predictor poslední dobou nějak zaostávaj. Vůbec nejdou.
50% to máš dost! Já mam teprve 14,84% :D
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Re: priority

Příspěvek od dejvidek »

kachel píše:Jo řešim to podobně. Clima má 0,09%, LHC 9,03 a SETI 90,33. Podle priority. Když nejsou jednotky na seti, počítá LHC. A když nejsou ani tam, tak clima. Pirates a Predictor poslední dobou nějak zaostávaj. Vůbec nejdou.
50% to máš dost! Já mam teprve 14,84% :D
Jenže problém projektů vyjma Climatu je deadline, já když si nechám několik málo % na SETI, tak než ho spočtu, tak je deadline v tahu a nemusim to už ani počítat, u climatu tohle nehrozí protože deadline je rok.
dejv
Radas
Nováček

Příspěvek od Radas »

dejvidek píše:
psenda píše:Poslal sem CPDN k ledu tím, že jsem mu dal podíl na CPU výkonu 0.99% a 99.01% má LHC@home, až nebudou jednotky, tak pustim CPDN, deadline mám 21.07.2005 :) Hotovo mám zatím 50.78%
dejv
Kde jsi nastavil ty procenta. V nastavení konkrétního projektu. Já to mám zatím rozdělené rovnoměrně na každý projekt.
kachel
Nováček
Kontaktovat uživatele:

rozdělení %

Příspěvek od kachel »

Radas píše:
dejvidek píše:
psenda píše:Poslal sem CPDN k ledu tím, že jsem mu dal podíl na CPU výkonu 0.99% a 99.01% má LHC@home, až nebudou jednotky, tak pustim CPDN, deadline mám 21.07.2005 :) Hotovo mám zatím 50.78%
dejv
Kde jsi nastavil ty procenta. V nastavení konkrétního projektu. Já to mám zatím rozdělené rovnoměrně na každý projekt.
No otevřeš si projekt, dáš edit preferences toho projektu a pak resource share si nastavíš číslo jaký chceš. Když nastavíš všude stejný, budeš mít stejný rozdělení i v procentech.
Honza

Příspěvek od Honza »

psenda píše:No øešim podobné dilema, ale pošlu do kyrtek spíš CPDN, bo jedna jednotka trvá moc dlouho. V mém pøípadì pøes 1000 hod. To se mi nelíbí.
Hmm, ono to ani poradne jinak resit nejde. Kdyby se WU daneho modelu rozdelil na faze, hodne by narostl narok na upload/download - faze na sebe smysluplne navazuji a castecne vysledky v radu desitek MB by se museli prenaset zpet na server a zase nekam jinam.

Jasne, trva to dlouho. Ale to ci prohlidnes na SETI WUs? Jake jsou vysledky krome statistiky? Nekdo pocita 5 let SETI a nic. Nekdo pusti na mesic model klimatu a dalsi mesic se v nem muzes rochnit - nez se mu spocita dalsi :wink:

Souhlasim s dejvem, ze bude vice projektu pod BOINC - a taky vice uzivatelu.
BOINC ma netusene moznosti - a to nemluvim jen o podpore vice platforem, frontovani WUs, uziti vice procesoru (konecne!) a vice projektu najednou (no budiz).
Po novem roce se napr. rozebehne Einstein - osobne znam cloveka, ktery presel z CPDN v UK/Oxford do Nemecka/Berlin a zasadne se podili na vyvoji; je to docela machr.
Taky prejde Folding@Home, o dalsich se uvazuje nebo planuje.

David Anderson jakozto kmotr SETI (ktery samosebou nebyl prvni, ale POUZE nejznamejsi) mel genialni myslenku s BOINC platformou.
Jeste ze ho SETI po par letech prestalo trochu bavit a pustil se do BOINC - na dovolenou jel do Oxfordu pomoc s klimatem a vubec je BOINC jeho dalsi dite... jak jsem s nim mel moznost letos osobne mluvit, mame se jeste na co tesit :D

EDIT: O ceskych projektech nevim - rekl bych ze existuji, ale nejsou verejne.
psenda
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od psenda »

Nejsou veřejné? to beru ale jakto, že jsou tajné? Jakto že se to v tomhle státě ještě nevykecalo? :shock:
Pšenda
Obrázek
Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

psenda píše:Nejsou veøejné? to beru ale jakto, že jsou tajné? Jakto že se to v tomhle státì ještì nevykecalo? :shock:
Ja jsem to nemyslel tak, ze by byly tajne - svou povahou trebas nema smysl, aby byly verejne: nutnost on-line pristupu ke GB dat, velky traffic, neni potreba tolika pocitacu, malokdo ma pocitac ktery splnuje HW podminky napr. na 2GB RAM atp. Velke spolecnosti preci maji farmy a na nich nejspise ruzne distribuovane vypocty - Skodovka muze byt takovy priklad.

Ostatne - tech 500k radek zdrojaku CPDN neni a nebude verejne. Ani nejsou ve vlastneni Oxfordske univerzity, ale UK MET Office. A ti ted maji novou hracku - stareho dobreho Cray nahradi novym, ktery bude mit vykon 1000 desktopu. A pocitaji si na tom vlastni modely a regionalni predpovedi pocasi.
Stejne tak u nas CHMI - technicky to neni dost dobre proveditelny to pocitat pres internet...
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Honza píše:
psenda píše:Nejsou veřejné? to beru ale jakto, že jsou tajné? Jakto že se to v tomhle státě ještě nevykecalo? :shock:
Ja jsem to nemyslel tak, ze by byly tajne - svou povahou trebas nema smysl, aby byly verejne: nutnost on-line pristupu ke GB dat, velky traffic, neni potreba tolika pocitacu, malokdo ma pocitac ktery splnuje HW podminky napr. na 2GB RAM atp. Velke spolecnosti preci maji farmy a na nich nejspise ruzne distribuovane vypocty - Skodovka muze byt takovy priklad.

Ostatne - tech 500k radek zdrojaku CPDN neni a nebude verejne. Ani nejsou ve vlastneni Oxfordske univerzity, ale UK MET Office. A ti ted maji novou hracku - stareho dobreho Cray nahradi novym, ktery bude mit vykon 1000 desktopu. A pocitaji si na tom vlastni modely a regionalni predpovedi pocasi.
Stejne tak u nas CHMI - technicky to neni dost dobre proveditelny to pocitat pres internet...
Vnitropodnikových výpočtů jsou stovky a tisíce. Někde trvají desítky hodin, někde v řádů tisíců. Nemá smysl, aby byly veřejné, uľ jen kvůli know-how, konkurenci, atd.
dejv
Zamčeno