To víš, je "mediálně zajímavý". Je to podobné (původně tu bylo slovo stejné, ale to určitě ne), jako když se z kdejaké nuly šoubyznysu udělá CELEBRITA.Duro Kotulic Bunta píše: Takze ja som jednoducho konstatoval fyzikalne fakty, nie jeho hodnotu a schopnosti ako cloveka.
e@home - aktuální stav odpad
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- Duro Kotulic Bunta
- Banánová odměna

- Kontaktovat uživatele:
Ano, nastastie v tomto pripade sa celebritou stal clovek, co si to myslim ako clovek zasluzi.JardaM píše: To víš, je "mediálně zajímavý". Je to podobné (původně tu bylo slovo stejné, ale to určitě ne), jako když se z kdejaké nuly šoubyznysu udělá CELEBRITA.
Navyse, ja osobne sa z jeho popularity tesim, pretoze veda potrebuje aj takuto propagaciu (aj ked to povedzme celkom nezodpoveda realite - ale koniec koncov ani Einstein si relativitu "nevycucal z prstu" ako si mnohi myslia, ale ju zalozil na pracach Poincareho ci Lorentza, a keby nebolo Einsteina, za par rokov by relativitu objavili ini...).
Urcite je dobre, ked sa realny vedec objavuje v Simpsonovcoch (..."ze ja jsem necet tu knizku od toho vozickare...":-) ), alebo v Star Treku...
A je vyborne, ak propaguje tak zaujimavu oblast, ako je kvantova gravitacia a kozmologia...
OK, sorry za off topic.
Menej off topic - Hawkingov blizky spolupracovnik, kamarat a vynikajuci fyzik - Kip Thorn - je veducou osobnostou LIGO observatoria a hladania gravitacnych vln ako takych...
Podpis
Is it by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J. H. Poincaré, mathematician (1854-1912)]
Is it by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J. H. Poincaré, mathematician (1854-1912)]
Tak sice neodpovedel Bruce, ale Ben.
P a J WUs jsou (byly?) testovaci WUs a falesnym signalem.
Analyza dat je docela komplikovana, protoze (jo, narozdil od primitivnoho SETI) je treba nejprve data slozit a teprve potom je mozne urcit (take dost slozite), jestli treba s 95% jistotou je tam signal takove ci makove velikosti - ti kdoz maji zaklady statistiky vi, co jsou konfidencni intervaly, chyb prvniho a druheho druhu atp. a dokazu si predstavit, jak se s tim perou
Pro BFU to znamena, ze principielne vam screensaver nemuze rict, jestli ve vasi WU signal je nebo neni. (mezi radky ctu, ze v S4 spise nebude).
Skorem to vypada, ze S5 se rozjede az v polivc leta - a pri soucasnem tempu by mela byt analyza S4 jeste pred prazninama.
Testuji dalsi optimalizace - treba pro Linux, kde jsou problemy.
O problemu s kvotou vi, ale zaroven nechteji pretezovat servery s cilem zachovat Einsteina jako jeden z nejspolehlivejsich projektu - coz se jim musi nechat. Kolik jsou servery vytizene jsem se nedozvedel.
"resenim" je tedy opravdu pouzivat BOINCStudio, jak jsem odzkousel - tech asi 140 WUs mi chvliku vydrzi.
P a J WUs jsou (byly?) testovaci WUs a falesnym signalem.
Analyza dat je docela komplikovana, protoze (jo, narozdil od primitivnoho SETI) je treba nejprve data slozit a teprve potom je mozne urcit (take dost slozite), jestli treba s 95% jistotou je tam signal takove ci makove velikosti - ti kdoz maji zaklady statistiky vi, co jsou konfidencni intervaly, chyb prvniho a druheho druhu atp. a dokazu si predstavit, jak se s tim perou
Pro BFU to znamena, ze principielne vam screensaver nemuze rict, jestli ve vasi WU signal je nebo neni. (mezi radky ctu, ze v S4 spise nebude).
Skorem to vypada, ze S5 se rozjede az v polivc leta - a pri soucasnem tempu by mela byt analyza S4 jeste pred prazninama.
Testuji dalsi optimalizace - treba pro Linux, kde jsou problemy.
O problemu s kvotou vi, ale zaroven nechteji pretezovat servery s cilem zachovat Einsteina jako jeden z nejspolehlivejsich projektu - coz se jim musi nechat. Kolik jsou servery vytizene jsem se nedozvedel.
"resenim" je tedy opravdu pouzivat BOINCStudio, jak jsem odzkousel - tech asi 140 WUs mi chvliku vydrzi.
- Duro Kotulic Bunta
- Banánová odměna

- Kontaktovat uživatele:
Diky Honzo za informacie, som rad, ze uplne neignoruju userov a ze ti odpovedali - neviem vsak preco taku jendoduchu info nemohli dat na web predtym nez tie jednotky dali doobehu.
Ved vidia ze uzivatelia nie su len pasivni cruncheri, ale ze je medzi nimi aj vela takych, ktorych zaujima co rataju...
Ved vidia ze uzivatelia nie su len pasivni cruncheri, ale ze je medzi nimi aj vela takych, ktorych zaujima co rataju...
Podpis
Posledni hodinu mi to skoro u vsech WU, co jsem odeslal pise Validate state: Checked, but no consensus yet. Netusite nekdo cim to je?
Par prikladu: http://einstein.phys.uwm.edu/workunit.php?wuid=7460147 http://einstein.phys.uwm.edu/workunit.php?wuid=8085071
EDIT: Uz se to objevilo i na foru E@H: http://einstein.phys.uwm.edu/forum_thread.php?id=4197
EDIT2: Zatim jsem to vyresil tim, ze jsem zakazal pristup k siti u vsech PC na kterych mi bezi E@H a muzu k nim pres BV. Jsou to ruzne dlouhe jednotky a navic jsou jak r1 tak i z1 takze se mi nezda ze by vsechny byly vadny. Spis si tipuju na nejakou chybu validatoru. Snad se k tomu co nejdriv nekdo z UWM vyjadri.
Par prikladu: http://einstein.phys.uwm.edu/workunit.php?wuid=7460147 http://einstein.phys.uwm.edu/workunit.php?wuid=8085071
EDIT: Uz se to objevilo i na foru E@H: http://einstein.phys.uwm.edu/forum_thread.php?id=4197
EDIT2: Zatim jsem to vyresil tim, ze jsem zakazal pristup k siti u vsech PC na kterych mi bezi E@H a muzu k nim pres BV. Jsou to ruzne dlouhe jednotky a navic jsou jak r1 tak i z1 takze se mi nezda ze by vsechny byly vadny. Spis si tipuju na nejakou chybu validatoru. Snad se k tomu co nejdriv nekdo z UWM vyjadri.
Private (old) + CCU stats.
- Duro Kotulic Bunta
- Banánová odměna

- Kontaktovat uživatele:
Ano, aj mne to zacalo robit - priblizne kazda tretia Wu.
A to dokonca aj v pripade, ze dvaja z trojice pouzivaju oficialnu aplikaciu. Jendnoducho nieco sa stalo s validatorom, dufam ze sa to rychlo vyriesi.
A to dokonca aj v pripade, ze dvaja z trojice pouzivaju oficialnu aplikaciu. Jendnoducho nieco sa stalo s validatorom, dufam ze sa to rychlo vyriesi.
Podpis
- Higgi
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Mně to dělá jeden z počítačů, ostatní ne. Nechám to a uvidíme.Duro Kotulic Bunta píše:Ano, aj mne to zacalo robit - priblizne kazda tretia Wu.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.
Jelikoz k par PC nemuzu ani pres RCP tak ty dal posilaji WU. Vypada to, ze se nezvaliduje ani jedna jednotka. Bud je pending, nebo veskere result skonci chybou Checked, but no consensus yet
Ve foru na E@H jsou zatim jen dohady. Nikdo z lidi angazovanych na projektu se zatim nevyjadril, tak doufejme ze jsou vsichni zamestnany resenim tohodle validacniho problemu..... Jeden manik tam poutze spekuloval o tom, ze je to zpusobeno 3 rozdilnymi vysledky, ktere daji 3 rozdilne verze (napr. S41, U41 a orig 4.40 na Linuxu) coz dokladal jednou WU. Jenze jak uz sem psal Duro problem je i kdyz jednotku spoctou 2 orig. app.
Takze to zatim vidim na stopnuti network-activity a cekat jak se to vyvine.
Ve foru na E@H jsou zatim jen dohady. Nikdo z lidi angazovanych na projektu se zatim nevyjadril, tak doufejme ze jsou vsichni zamestnany resenim tohodle validacniho problemu..... Jeden manik tam poutze spekuloval o tom, ze je to zpusobeno 3 rozdilnymi vysledky, ktere daji 3 rozdilne verze (napr. S41, U41 a orig 4.40 na Linuxu) coz dokladal jednou WU. Jenze jak uz sem psal Duro problem je i kdyz jednotku spoctou 2 orig. app.
Takze to zatim vidim na stopnuti network-activity a cekat jak se to vyvine.
Naposledy upravil(a) Bubak dne čtv kvě 11, 2006 5:29 pm, celkem upraveno 1 x.
Kdosi pastnul na E@H forum vyhadreni Bruceho
Sice tam nekteri tvrdi ze validator uz opet bezi, ale ja bych radsi jeste par hodin pockal nez povolim pristup k siti.
Takze pracuji na odstraneni problemu a udelaji script, ktery zpetne prideli credity i za ty jednotky, ktere behem dneska neprosli.Thanks a lot for pointing this out. It appears that for about 8 hours our validator was marking all results as 'validate error'. I don't know why this happened: restarting the validator seems to have fixed this.
I'm going to write a script to grant credit to all the results which got marked as validate errors in this time interval.
Cheers,
Bruce
Sice tam nekteri tvrdi ze validator uz opet bezi, ale ja bych radsi jeste par hodin pockal nez povolim pristup k siti.
- M1.LaN
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
No super, ze prideli zpetne kredit, pac se to rozrostlo jak chripka
uz je to asi 6-7WU ...
diky za info
EDIT: a kdyz se tak divam zpetne, tak prvni WU, ktera neprosla nikomu jsem dostal 26.4 dalsi 9.5 (tyhle WU neprosly pres 3 lidi, byly znovu poslany 3 lidem, budu je sledovat, jestli se spoctou v poradku) pak 10.5 a i dnesni WU jsou tak "postizeny"
diky za info
EDIT: a kdyz se tak divam zpetne, tak prvni WU, ktera neprosla nikomu jsem dostal 26.4 dalsi 9.5 (tyhle WU neprosly pres 3 lidi, byly znovu poslany 3 lidem, budu je sledovat, jestli se spoctou v poradku) pak 10.5 a i dnesni WU jsou tak "postizeny"
Naposledy upravil(a) M1.LaN dne čtv kvě 11, 2006 5:33 pm, celkem upraveno 1 x.
...:::Člověk jako já je buď bohem, nebo ďáblem:::...
Moje 2 jednotky prave prosli validaci. Takze se zda ze validator o5 funguje. 3x hura. Ted jeste aby se jim povedl ten scriptik; u sebe odhaduju ztratu vic jak 1k creditu diky dnesnimu problemu.
Tak jdu zas nahazovat network.
Tak jdu zas nahazovat network.
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem po přečtení tohohle threadu prošel své výsledky a z asi 300 výsledků z uplynulých dní mám chybnou validaci u 2 výsledků z 8.5., 2 z 9.5, 3 z 10.5. a zatím 4 z 11.5.
Moje statistika: http://boinc.mundayweb.com/one/stats.ph ... :6082/.png