Optimalizovaná aplikace Einstein@Home I
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Ahosf pise ze zrychleni je cca 2%. na to kaslu a pockam si par dni na dalsi.
Jen vymenim Dckovy 41.12, protoze asi kazda 15 WU je invalid. 
Private (old) + CCU stats.
- Higgi
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Ja nepozoruju v U4103 a U4104 zadnej vyznamnej rozdil. Desitky sekund,ale to muze bejt vseljakym vytizenim pocitace.Bubak píše:Ahosf pise ze zrychleni je cca 2%. na to kaslu a pockam si par dni na dalsi.Jen vymenim Dckovy 41.12, protoze asi kazda 15 WU je invalid.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.
ad 2 - je jich malo, lae obcas nejaka je - asi 2x delsi nez normalni.JardaM píše:2. Ještì jsem j a p WU nevidìl.
1. Servery E@H asi trpí, ale neházej slinu, ještì nezklabovaly jako v Klimaktériu.
ad 1 - s tim si nedelej prdel> malem bylo v nazvu kapitolu v knize misto "Klimatu" "Klimaktériu" - by pak ctenari koukali
@ Bubak, bohuzel blizsi info neni a to je myslim pro reputaci projektu spatne.
Tech dohadu je hodne a pricipielne nemusi byt pocatecni vyssi replikace u novych WU spatna.
Nekdo - podle me dosti chape - tvrdil, ze to muze zrychlit navratnost WU, protoze je vsetsi sance, ze to prvni 3 spocitaji rychleji a dalsi to nebudou zbytecne pocitat, protoze se muze vypocet ze strany serveru zrusit, kdyz neni potreba to pocitat. Prijde mi to dost primitivni az debilni: snadne zrychleni navratnosti lze docilit tim, ze se Resulty poslou tem, kdo maji kratky turn-around, bezej 24/7, maji kratkou cache a dalsi parametry, ktere lze odecist z profilu masiny. Jenze to by scheduler nesmel byt debilni podavac (viz rozdil podavat vs. prodavac) - o rezevrach a primitivnosti scheduleru uz jsem psal. Taky je naivni si myslet, ze server nepotrebny vysledek spolehlive ukonci - k tomu je nejprve treba, aby masina scheduler sama kontaktovala a to se na bezne instalaci deje vetsinou az kdyz potrebuje novou prace - tudiz jsou "zbytecne" vysledky uz spocitany (vyjimkou je treba truxuv BOINC s return_resulst_immediately.
Trochu 'rozumnejsi' spekulace je, ze pro testovani novych WU je treba zajistit vyssi spolehlivost - jak ve smyslu bezne validity, tak srovnavat vysledky mezi vice platformama atp. Proste poradny cross-checking.
Chytlava spekulace spociva v tom, ze jsou ty j2 a p2 WUs necim zajimave a ze si fakt chteji byt jisti vysledkem.
K problemu maximum daily quota taky nic
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
Já bych si svým selským rozumem typnul, že nové jednotky potřebují otestovat, a proto je posilají na 6 PC. Až budou vědět že fungují tak to sníží zase na 3.
Za konspirační teorie co vnikly, si ale na Einsteinu můžou sami. Chápu že teť asi budou mít dost práce. Ale napsání 2 řádků do fóra po kom se ta jednotka jmenuje a co zhruba počítá by zvládnout mohli.
Za konspirační teorie co vnikly, si ale na Einsteinu můžou sami. Chápu že teť asi budou mít dost práce. Ale napsání 2 řádků do fóra po kom se ta jednotka jmenuje a co zhruba počítá by zvládnout mohli.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
Tosem chtěl bejt jen ftipnej.Honza píše:ad 1 - s tim si nedelej prdel> malem bylo v nazvu kapitolu v knize misto "Klimatu" "Klimaktériu" - by pak ctenari koukali![]()
Ale teď vážně: V clima jsi moderátorem. Nemohli by tam hodit slovo, kdy to srovnaj? Já Clima projekty zastavuju / brzdím.
Já jsem zkusil poránu akosfovy nejnovější výtvory (S41.07), ale po 1 sec to 2x hodilo chybu, tak jsem se pokorně vrátil.
Chyba mohla být u mně, systém (XP) chce občas obživit/restartovat. Ještě to zkusím.
- caapek
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
dotaz
Chlapi, nevíte co je lepší dát na Duron 1,3GHz? optimalizaci D41.14 nebo S41.07 , kdyz ten procak podporuje jen SSE, ale je to AMD? zatím sem jel na D41.12 a jednotky z1 sem dělal za 5500s.
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
Re: dotaz
Podle toho co píší lidé na Einsteinu, tak na starých AMD je o něco rychlejší řada Dxx, takže bych jí tam nechal.caapek píše:Chlapi, nevíte co je lepší dát na Duron 1,3GHz? optimalizaci D41.14 nebo S41.07 , kdyz ten procak podporuje jen SSE, ale je to AMD? zatím sem jel na D41.12 a jednotky z1 sem dělal za 5500s.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
@ IQE - to muze kdokoli aktualizovat ze soucasneho a ja to tam frknu - psani do skoly mam do noci az az.
@ JardaM - little OT - se to srovna asi samo, az to trickle server stihne...proste klasicky back-log jako je minimalne kazdy tyden na SETI.
Zajimavost o siditkach s HT: B52 (btw, mel jsem kamaradku tohoto jmena, ale bude se jednat asi o jinou osobu) otestoval prubeh aplikace s HT a bez ni, protoze novejsi verze jsou na masinach s HT pomalejsi.
A povazte:
S4004 s HT jela dve WU 2:30, tedy 1:15 na kazdou.
S4106 bez HT stacilo 55 min.
Takze na siditka nasazena na Einsteinu je dobra S4106 bez HT.
@ JardaM - little OT - se to srovna asi samo, az to trickle server stihne...proste klasicky back-log jako je minimalne kazdy tyden na SETI.
Zajimavost o siditkach s HT: B52 (btw, mel jsem kamaradku tohoto jmena, ale bude se jednat asi o jinou osobu) otestoval prubeh aplikace s HT a bez ni, protoze novejsi verze jsou na masinach s HT pomalejsi.
A povazte:
S4004 s HT jela dve WU 2:30, tedy 1:15 na kazdou.
S4106 bez HT stacilo 55 min.
Takze na siditka nasazena na Einsteinu je dobra S4106 bez HT.
to Honza:
Přesně tak, včera jsem v preferencích nastavil výpočet pouze na jednom procesoru a změna je hned patrná. Předtím trvala dlouhá jednotka (respektive dvě paralelně) cca 10000s, nyní se počítá jedna jen cca 3200s. To je dosti znatelný rozdíl. Vše na Prescottu 3,0 s aplikací U41.04. Poslední aplikace, která mi maká svižně s HT, je S40.04.
Přesně tak, včera jsem v preferencích nastavil výpočet pouze na jednom procesoru a změna je hned patrná. Předtím trvala dlouhá jednotka (respektive dvě paralelně) cca 10000s, nyní se počítá jedna jen cca 3200s. To je dosti znatelný rozdíl. Vše na Prescottu 3,0 s aplikací U41.04. Poslední aplikace, která mi maká svižně s HT, je S40.04.
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Netestoval to někdo s Athlonem64?Honasss píše:Pokud někdo nevíte jestli na Athlonech zvolit S4012 (sse) nebo D4112 (3DNow) tak doporučuji sáhnout po D4112.
Athlon 2,1GHz
Moje statistika: http://boinc.mundayweb.com/one/stats.ph ... :6082/.png
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Gallarr: mně jede verze 41.06 na Athlonu64 2800+ Socket 754 a časy jsou od 55 do 65 minut, verzi U41.XX bohužel na mém CPU nevyužiji (dokonce ani na žádném Intelu, na kterém počítám - holt mám k dispozici zatím pouze starší stroje
), spíš jsem se ptal, jestli někdo s 64-bit Athlonem nepoužívá verzi D
Moje statistika: http://boinc.mundayweb.com/one/stats.ph ... :6082/.png