Stavba PC
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- M1.LaN
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
@Radim - ahoj, tak "studene spoje" je spatna technika pri pajeni, kdy se spoje dostatecne neprohreji, a po nejake dobe soucastka odpadne. Obcas se to stava, pokud ti vratil ten samy monitor, tak to asi nevadi, dana soucastka se jen zpatky zapaji, vliv na budouci provoz to muze a nemusi mit, pokud soucastku dobre zapajel. Myslim, ze to vliv mit zadny nebude ... 
...:::Člověk jako já je buď bohem, nebo ďáblem:::...
2 Radim: Pokud jsou studene spoje na cele desce, tak s tim budou pravdepodobne problemy i pozdeji. Jde o to zda ty studene spoje byli u nekolika malo soucastek (pajene lidmi, jestli vubec lidi jeste naco v lcd paji), nebo jestli jsou na cele desce "pajene" v masine (ted si nevzpomenu jak se tomu rika).
2 Milan: Jeste sem nevidel, ze by vlivem studenaku soucastka odpadla, spis se vytvori "veliky" prechodovy odpor mezi deskou a nozickou soucastky a podle velikosti takoveho odporu je ovlivnen cely el. obvod, ktery to nekdy nemusi "rozdejchat".
Edit: Milan: smd/smt - jj, na to jsem si nemoh vzpomenout; ja jen predpokladam ze ve fabrikach kde se vyrabi dily na lcd se zas az takove chyby nedelaji (jak pises o zpravu vyse).
2 Milan: Jeste sem nevidel, ze by vlivem studenaku soucastka odpadla, spis se vytvori "veliky" prechodovy odpor mezi deskou a nozickou soucastky a podle velikosti takoveho odporu je ovlivnen cely el. obvod, ktery to nekdy nemusi "rozdejchat".
Edit: Milan: smd/smt - jj, na to jsem si nemoh vzpomenout; ja jen predpokladam ze ve fabrikach kde se vyrabi dily na lcd se zas az takove chyby nedelaji (jak pises o zpravu vyse).
Naposledy upravil(a) betr dne stř bře 29, 2006 4:02 pm, celkem upraveno 1 x.
- M1.LaN
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
@betr - tak to jsi nevidel, kdyz jsme v dilnach pajely SMD, a pak se zapomelo na odstraneni pajive masky, za par tydnu, kdyz se dana deska vzala do ruky, tak ti zustalo par soucastek v ruce, ale normalni pajeni, kolikrat se mi stalo, ze jsme museli po nekom kontrolovat praci, a pak stacilo drbnout do nektere ze soucastek (myslim tim klasiku ne SMD), a nozicka projela spojem jak nic. Ale s tim prechodovym odporem souhlasim, urcite se mnohonasobne zvysi.
...:::Člověk jako já je buď bohem, nebo ďáblem:::...
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Nevim kam to napsat, třeba sem. Můj stávající disk se brzo asi odporoučí z tohoto světa a tak sem nucen koupit nový disk. Vybral sem tento disk. Teď jde jen o jestli takovej disk překousne moje deska MSI KT3 Ultra (MS6380E), nááhodou jí někdo nemáte, abych to nemusel hledat - zatím sem to totiž nenašel. Na webu MSI píšou kulové.
dejv
dejv
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Ten důvod je velice jednoduchej, starší biosy uměly adresovat pouze omezený adresní rozsah, takže disky 160 GB a víc byl problém. Protože jde o starší desku s Via KT 333 měl bych z toho oprávněnou obavu - osobně bych volil dotaz na technickou podporu MSI a na vybraného prodejce disku (to kvůli uznání případného vrácení disku, kdyby to opravdu nefungovalo)Bubak píše:2 dejv: Nevidim jedinej duvod proc by ti tam ten disk nemakal.
Moje statistika: http://boinc.mundayweb.com/one/stats.ph ... :6082/.png
2 LiborA: A on to bude pripojovat k tomu VT8233A?? Proc kdyz tam ma Promise 20276? A na Promise by to nemel byt problem.
Private (old) + CCU stats.
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
No na tech support MSI bych se ani neobracel. Z diskusí co sem pročetl, tak jim odpoví, že nic nad 160GB nefunguje, típek tam má 200GB Barracudu. Nebo u mé desky je podpora 266/333MHz pamětí, mám v desce 1x 266MHz, 1x 333MHz a 1x400MHz a jde to.
. Z diskuse webu msi vyplynulo, že chipsety VIA266/333/400 umí 48bit adresování, takže by neměl být problém, potvrdilo to i několik lidí v diskusi na czechcomputer.
Takže asi vezmu 250GB Barracudu, možnosti mám dvě, objednat to z czechcomputer a nechat si to poslat poštou - pak mám 14 dní na odstoupení od smlouvy, dojet si do CC pro disk osobně (ušetřím 100Kč na poštovnym) pak ale možnost vrácení nemám a nebo se zeptat kámoše za kolik tady v Písku ten disk má, tam bych se na vrácení domluvil bez problémů.
dejv
Takže asi vezmu 250GB Barracudu, možnosti mám dvě, objednat to z czechcomputer a nechat si to poslat poštou - pak mám 14 dní na odstoupení od smlouvy, dojet si do CC pro disk osobně (ušetřím 100Kč na poštovnym) pak ale možnost vrácení nemám a nebo se zeptat kámoše za kolik tady v Písku ten disk má, tam bych se na vrácení domluvil bez problémů.
dejv
- forest
- Kontaktovat uživatele:
A co takhle si půjčit od někoho disk podobné velikosti a testnout to na něm?
Lidí s podobným diskem jistě najdeš ve svém okolí dost ne? Ale možná se pletu
Lidí s podobným diskem jistě najdeš ve svém okolí dost ne? Ale možná se pletu
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Nemám v okolí nikoho kdo by měl takovej disk, resp. o nikom nevím a bohužel není čas to vyzkoušet, prostě disk koupím a to asi příští týden, protože od úterý sem stejně v Brně, tak je mi jedno jestli tu chroustá 120GB disk před smrtí a nebo nová 250GB Barracuda. Důležitá data sem dneska vypálil na DVD-RAM média, takže ať to klidně zhavaruje
dejv
dejv
- IQE
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Napadla mě taková zvrhlost. Vyplatí se koupit celé Pc (nebo jen komponenty) přes net v zahraničí
Já jen že budu do roku kupovat nový stroj a mám limit 20k. To znamená - čím víc ušetřím tím můžu koupit lepší stroj 
Vím že jsou potom potíže s reklamací ale ....
Přítel je ten, kdo o vás ví všechno a má vás pořád stejně rád... ELBERT HUBBARD
Kdyz jsem byl ve Statech, tak jsem si dost casti dovez. Ceny jsou tam trosku nekde jinde nez u nas, ale na druhou stranu se musi vic hledat, pac amici na sestavovani pc moc nejsou. Lepsi je si tam spis koupit notas. Znami zase vozej procaky a jine malicke veci z Japonska, pac tam je to s cenou jeste o necem jinym nez v US.IQE píše:Napadla mě taková zvrhlost. Vyplatí se koupit celé Pc (nebo jen komponenty) přes net v zahraničíJá jen že budu do roku kupovat nový stroj a mám limit 20k. To znamená - čím víc ušetřím tím můžu koupit lepší stroj
Nicmene kupovat to v napr. nemeckym eshopu se ti moc nevyplati, kvuli cene za dopravu, naparej ti takovou dardu, ze se to temer nevyplati. A to neberu v uvahu pripadnou reklamaci. Takhle jsem si chtel na podzim koupit atinu GTO2, ale nakonec jsem se na to ...
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Tak se mi dostal do ruky disk, který sem si vybral až současný klekne. Pokud někdo nemá averzi vůči značce Seagate, tak disk můžu jen doporučit. Tichý, teplota disku +/- 46°C - v místnosti mám 25.9°C. A hlavně běží i na muzeiní desce jako mám já. Problém je jen u Win98 kde sem disk nerozběhal, pod XP a Vistama žádný problém.
dejv

Funguje i na desce KT3 Ultra

To by bylo hned místa

To je zmatek
dejv

Funguje i na desce KT3 Ultra

To by bylo hned místa

To je zmatek