Tipani obrazovek a Oblivion

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Tipani obrazovek a Oblivion

Příspěvek od dejvidek »

Na típání je asi nejlepší HyperSnap.
dejv
® Radim ... ®
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ® Radim ... ® »

Tak to já používám na tipání obrazků starou metodu Shift+Print screen :lol: , a bitmapku pak zkomprimuji na png v IrfanViewu :wink: Dejv dikec za tip, zkusím ho. :)
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Já na típání používám XnView (je to můj standardní prohlížeč obrázků) a pak to v něm rovnou uložím. Pokud používáš Irfana, tak předpokládám, že má obdobné funkce. Printscreen už jsem opravdu dlooooouho nepoužil :)
Honza

Příspěvek od Honza »

® Radim ... ® píše:Tak to já používám na tipání obrazkù starou metodu Shift+Print screen :lol: , a bitmapku pak zkomprimuji na png v IrfanViewu :wink:
Estli si chces ulozit obrazovku web browseru nebo neco z desktopu, tak Print screen staci, ale na DirectX (treba Oblivion) to bude asi malo :lol:

Dostal jsem jeste tip na Fraps - ten umi ukladat i animace (bohuzel jenom to nejakeho maleho rozliseni jako 1152x864, ale zase umi robrazovat FPS, takze se hodi i na benchmarkovani.
Snad se dostanu k tomu to zkusit, dokud ten velky LCD panel mam...
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

Ja pouzivam KSnapShot :wink:
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Necroman »

Honza píše:
® Radim ... ® píše:Tak to já používám na tipání obrazků starou metodu Shift+Print screen :lol: , a bitmapku pak zkomprimuji na png v IrfanViewu :wink:
Estli si chces ulozit obrazovku web browseru nebo neco z desktopu, tak Print screen staci, ale na DirectX (treba Oblivion) to bude asi malo :lol:
Btw. prave na Oblivon ti PrintScreen bohate staci, protoze Oblivion po zmacknuti tohoto tlacitka ulozi screen do domaciho adresare :wink: .
Honza

Příspěvek od Honza »

Diky za tipy, ale furt to neni ono.

@ Necroman - jo, PrintScreen by byl fakt dobrej...ale nejak nemuzu ten obrazek z Oblivion potom najit; skoro bych rekl, ze 4MPix obrazek chvilku trva ulozit a tech 12 MB se taky jen tak neschova...ale presto to nemuzu najit.

KSnapShot si strc...ten mi fakt nepomuze :lol: Nebo mi muzes poslat z Oblivionu screenshot sam...
HyperSnap DX nejak zmizel, maj pouze HyperSnap a ten neni DirectX
Pak jsem zkousel asi 3 dalsi utility, u kterych tvrdily DirectX support...zadna to netipla.

Nejbliz kyzenemu vysledku byl Fraps, ktery mi doporucil Miras. Umi ukazovat i FPS, takze je dobry i jako benchmark utilitka. Umi ukladat i animaci, ale to nepotrebuji. Umi ukladat i v DirectX (KONECNE!) ale pouze do rozliseni 2048x1536, resp. do tohoto rozliseni obrazek zprzni a zmensi. Tedy jako jediny by byl pouzitelny - akorat bych musel autory upozornit na limity programu, pokud by s tim neco udelali.
Fraps tedy take doporucuji, ackoli me k vysledku - uznavam, v extremnich podminkach - nedovedl.

Takze se v Oblivionu tak muzu u vecere koukat v real-time na 3/4 metrovy zapad slunce v 2560x1600 s HDR renderingem, coz je fakt super, ale tipnout se mi to nepodarilo :evil:
btw, maji realisticky udelany pohyb Slunce, ktery pri zapadu meni intenzitu svetla a tudiz miru osvetleni budou a vseho, krasne bledne obloha podle predpokladaneho gradientu a dokonce se pohybuji hvezdy vzhledem k rotace planety.
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Necroman »

Honza píše:jo, PrintScreen by byl fakt dobrej...ale nejak nemuzu ten obrazek z Oblivion potom najit; skoro bych rekl, ze 4MPix obrazek chvilku trva ulozit a tech 12 MB se taky jen tak neschova...ale presto to nemuzu najit.
Odpoved je snadna, zmenil jsi v souboru oblivion.ini polozku bAllowScreenShot=1 ?
Bez toho to nepujde, oblivion.ini najdes v adresari Dokumenty/My Games/Oblivion
Jinak dobra prirucka na nastaveni Oblivionu je tady. (to uz je skoro na samostatny dred ;-) )
Honza

Příspěvek od Honza »

Diky za tip - zkusil jsem a zatim to stale nejede.
Zacetl jsem se do toho navodu a je tam hafo zajimavych veci na nastaveni, modu a vubec vychytavek jak udelat Oblivion jeste lepsi, nez je ted.
Treba ty mody na zlepseni bitmap, a tudiz lepsi grafiky...coz by chtelo delat pred tipanim. Jenze to je na dlouho a i kdyz bych u toho hrozne rad skejsnul, tak si to ted nemuzu dovolit.
No nekdy casem...
IQE
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQE »

Čím se dá típnout dos :?: Přes Print screen to nejde :cry:
Přítel je ten, kdo o vás ví všechno a má vás pořád stejně rád... ELBERT HUBBARD
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

RE:

Příspěvek od Necroman »

IQE píše:Čím se dá típnout dos :?: Přes Print screen to nejde :cry:
Matne si vzpominam, ze kdyz se v DOSu zmackl PrintScreen, tak to vytisklo danou obrazovku na tiskarne (pokud byla dobre pripojena) :-). Jinak tipat DOS asi jen tak mozne nebude, ponevadz se jedna o textove, konzolove rozhrani, zadne graficke API. Moznosti je spustit ten DOS na nejake Virtual Machine, treba "pod Woknama" a tam to tipnout klasicky, jinak leda digitalem :D .
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

IQE píše:Čím se dá típnout dos :?: Přes Print screen to nejde :cry:
příslušnou aplikaci kterou chceš típat si pustíš v XP přes DOSBOX a v něm se ti dosáská aplikace otevře (občas) v normálním okně.

edit0 Důkaz místo slibů :lol: típnutý starý dosácký PancerGeneral
edit1 Hint
DOSBox 0.65 stáhnout zde
po nainstalování a spuštění je třeba připojit disk C příkazem mount c c:\
dále je to dos, ale trochu pomalej :wink:
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

DOSBox je SUPER, díky němu si občas zahraju starý hry, aniž bych musel na půdu pro 386-ku :lol:
Fakt diky němu jedou hry, který jsem si již léta nemohl pustit kvůli požadavkům na starou grafárnu, CPU atd..
Típat z něj lze, jelikož se to otevírá ve win.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
M1.LaN
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M1.LaN »

@Honza -
Novinky ve verzi:
# Added support for latest of GameGuard (Maple Story, Ragnarok)
# Fixed capture speed on dual cores when CPU affinity has been user selected
# Fixed audio length of recorded movies to match video length
# Fixed screen capture on Dell 30" (2560x1600)
# Fixed problem updating 64-bit components under Windows x64 editions
# Fixed detection of Monitor Mixer on M-Audio sound cards
# Fixed mouse cursor not being saved when game running in 16-bit color mode

Fraps 2.7.3

Nevim, jestli pouzivas vetsi rozliseni :lol:
...:::Člověk jako já je buď bohem, nebo ďáblem:::...
Honza

Příspěvek od Honza »

M1.LaN píše:# Fixed screen capture on Dell 30" (2560x1600)
Nevim, jestli pouzivas vetsi rozliseni :lol:
Tohle je presne to, co jsem potreboval :lol: Jenze ten Dell jde zitra pryc, tak nevim, jestli to rano stihnu. A taky by to asi chtelo plnou verzi, pac demo do toho pridavat veci, ktere do toho krasneho obrazu nepratri.

Ale kazdopadne diky, dobry postreh :wink:
Zamčeno