BOINC 5.x

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
Honza

Příspěvek od Honza »

Rampa píše:objektivnì: je nìjaký dùvod k pøechodu a dobrovolnì se vzdát truxo kalibrace?
Jestli jede nekdo treba jenom jeden projekt na single-core masine, a tudiz ho netrapi bugy a leave in memory, benchmark zpuzobujici obcasne padani aplikaci a podobne 'drobnosti', tak by si mel s verzi 5.x jeste par mesicu vystacit - dokud servery pojedou na verzich 5.x (napriklad Ralph uz nahodil verzi 5.5.0 na servery).
Honasss
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honasss »

Rampa píše:... je nějaký důvod k přechodu a dobrovolně se vzdát truxo kalibrace?
Myslím, že je zatím zbytečné vzdávat se truxových kalibrací, jen kvůli vychytávkám v boincmagoru. Protože i kdyby to šlo aplikovat (nezkoušel jsem) na 5.4.x verzi tak stejně přepíšeš boinc.exe modifikovanou verzí a jediné co zůstane z 5.4.x je BoincManager.

Takže u mě zatím vede 5.3.12tx36 :D
sj-shark
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sj-shark »

a mame tu dalsi varku

boinc_5.4.4_i686-pc-linux-gnu_debug.sh 17-Apr-2006 18:50 6.5M
boinc_5.4.4_macOSX_SymbolTables.zip 17-Apr-2006 19:28 20M
boinc_5.4.4_macOSX_universal.zip 17-Apr-2006 19:13 3.4M
boinc_5.4.4_universal-apple-darwin.zip 17-Apr-2006 19:11 692K
boinc_5.4.4_windows_intelx86.exe 17-Apr-2006 18:31 8.8M

stahujte z http://boinc.berkeley.edu/dl/
shark z >> [CZFree.Net] Radlice <<
Obrázek
Duha
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duha »

Honasss píše:...i kdyby to šlo aplikovat (nezkoušel jsem) na 5.4.x verzi tak stejně přepíšeš boinc.exe modifikovanou verzí a jediné co zůstane z 5.4.x je BoincManager.
Přepisuješ EXE i DLLko... Bohužel nový BoincMgr nespolupracuje s Truxovo optimalizací, páč volá pár funkcí, které v Truxovo opti nejsou...
Honza

Příspěvek od Honza »

Vim, ze to neni primo o novych verzich, protoze je to spise diskuse potencionalnich novych vlastnosti, ale presto (snad posledni pokus o diskusi nad funkcemi BOINC).

BOINC magor nema zamontovany nejaky mechanismus, pomoci ktereho by se delo zjistit, co se s projektem deje, co je noveho atp.
Kazdy BOINC projekt ma nejake to forum (nektere jich amji vice), a v podstate se ujalo take pouzivani RSS feedu k informovani o novinkach.
Nativnim formatem BOINC je XML...RSS feed je take v podstate XML. Tedy proc to nespojit, ze?

Navrh, ktery na CPDN momentalne diskutujeme, spocita - hodne zkracene a zjednodusene - v tom, ze by BOINC mel novou zalozku News.
BOINC by se - pro kazdy z pripojenych projektu - pri kontaktu se scheduler take dotazoval, jestli nejsou nove zpravy. Jednim z feedu by take byl samotny BOINC, kde by byly informace o novych verzich, podpore platforem ci jine info.

Smyslem take je, aby se pripadne informace neztracely na Message tab - precijen kdyz nekdo pocita treba HashClash nebo XtremLab, ma toho plnou obrazovku za par minut.

Co si o tom myslite?
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

Nevim, proc by se mi na kazdeho clienta mely sosat news projektu. Chapu ze to muze byt pohodlne pro nekoho kdo ma 1 PC a kouka na nej magorem. Osobne uprednostnuji boincview + RSS ctecku. Takze pokud to tam pridaji at je to pokud mozno defaultne vypnute. Nebo jeste lip at to lze zapnout/vypnout pres general prefs.
Me osobne by se spis hodila vychytavka pro CPDN a to presun spoctenych modelu do jineho adresare (svy vysledky si vypaluju na DVD a rucne to soupat z clientu na sit. disk je otrava).
Honza

Příspěvek od Honza »

@ Bubak - diky za nazor. Tato funkce by byla pro lidi pocitacove negramotne, kterych je vetsina a vubec netusi, ze neco jako RSS ctecka existuje (nebo BOINCView, ktery se uz nevyviji...viz ale BOINCStudio, ktere je bohuzel dobra pro frantiky a nema English). Porste se jich milion (prehanim, jenom desitky nebo stovky) pta stale na to same, protoze si RSS ctecku neumeji precist nebo nekoukaji na homepage projektu. Jo, to aby to bylo volitelne a nevtirave je asi dobry napad.
Taky davam prednost RSS ctecte - trebas v Opere.

To druhe kolem zalohovani CPDN modelu je jiz irelevantni, resp. platilo drive pro Slab a SC modely (ktere se jiz nedistribuuji) - Coupled Modely, SpinUp i AM3 po sobe uklizeji.

Jinak uz par tydnu existuje programek na automatickou zalohu BOINC: klasicky source, target, po jake dobe atp.
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 Honza: Ze po sobe CM uklizi jsem netusil. Je to vyhoda i nevyhoda. Nemusim hlidat misto na disku, ale nemam co archivovat a mozna nekdy i prohlidnout. Dik za tip na BOINCStudio. Vypada dobre na to ze je ve verzi 0.40. A tech par francouzkych slovicek moc neva, za chvilku si zvyknu po pameti kde co je. Docela si oddychnu az smaznu vecne padajici BoincView. :-)
Blackhat
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackhat »

Aha ono je nejake BoincStudio jo :) hmmm - jak vydno novinky jsou potreba vzdy z vsude :)

V podstate, novinky Honzo neni spatna vec. Ale jak bylo receno. Vypinatelne, ato nejlip pres web, aby se to aplikovalo vsude a automaticky. A klidne si myslim, ze defaultne to muze byt i zapnuty. Lama nemusi nic delat, a pro ostatni to je jeden klik jednou.

(vseobecne mam rad takovej software, kterej ma milion funkci, vsechny jdou vypnout/zapnout, ale defaultne je software nastaven tak, aby od prvopocatku fungoval. Je skvele, pokud se nemusi instalovat(zip), a je uplne vyborne kdyz netaha nic do registru ale pouziva .ini; .xml ci cokoli jinyho)
Honasss
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honasss »

2Honza: Mě osobně by se něco takového líbilo, člověk je někdy líný někdy nemá čas, ale kdyby na mě sem tam vyskočila novinka přímo v magorovi bylo by fajn. Vivat RSSSSSSSSSSS 8)

... nebyl by nějaký link na prográmek na automatickou zálohu :)
Honza

Příspěvek od Honza »

No tak huvidime, jak se k tomu v UCB postavi. Navrh byl podan a zbyva cekat...
Mates77
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates77 »

Tak tu máme opět novou verzi 5.4.5 :)
Pokud se někdo zajímá o hasičský sport tak zde: http://www.sdhdvorce.cz
Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

Changes since 5.4.4
More performance enhancements.
Connection failures due to network issues do not cause a backoff event. Retries are set for one minute.
SOCKS5 authentication bug fixes. It should now work.
HTTP authentication bug fixes. Last round of performance enhancments broke http auth.
Better network communitcation tracing through flag in log_flags.xml.

Mozna tedy bude nabihat jeste rychleji nez 5.4.4...ale nejak se mi to nedari nainstalovat. Skorem to vypada, jako by to tvrdosijne chtelo zastavit sluzbu BOINC, kterou jsem na masine nikdy nemel.
Ani rucni odinstalovani a vysmikani registru nepomohlo...
Duha
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duha »

Honza píše: (verze 5.4.5) ...ale nejak se mi to nedari nainstalovat....
U mě to spíš vypadá že je chybnej instalační soubor. 3x download a stejně nejde nainstalovat...
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

Honza píše:Ani rucni odinstalovani a vysmikani registru nepomohlo...
Tímhle dorazím stopro našeho šéfsystémáka: "Asi bude někde chyba..."
Zamčeno