a co teď?
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- Higgi
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Re: a co teď?
V CPDN? Klikni na projekt v seznamu projektů a dej Aktualizovat (update projectú,mělo by to odeslat výsledky...nebo pošli výpis hlášek z boincmanagera - klikni na kartu zprávy (messages) a vlevo vyber kopírovat všechny zprávy (copy all messages). A obsah schránky dej sem na diskusi.Pak bude snazší poradit...jana píše:Může mi někdo chudákovi ženský říct, co teď mám dělat, když mám 100%? a nic se neděje? ale prosím lidsky, protože jsem prošla všechny diskuze a nevím, o čem si povídáte![]()
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.
- Higgi
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Re: a co teď
A to je CPDN? Ono teď totiž nedistribuuje nový jednotky, je tam nějakej problém. Zkus jiný projekt, třeba Einstein@home.jana píše:tak jsem dala aktualizovat a že prej komunikace je odložena a tam jak je práce, tak tam už nemám nicse na to vykašlu
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.
Zalezi na tom co jsi spocetla Jestli je to tohle: http://climateapps2.oucs.ox.ac.uk/cpdnb ... tid=201181 tak nevim. Mozna jim to k necemu bude. Pocitala jsi 2 Slab modely. 1. spadnul po cca 25% a druhy po polovine.
Tohle se stane obcas kazdemu kdo pocita CPDN. Osobne doufam, ze si z toho vedatori vezmou aspon to, ktere modely ma cenu posilat a ktere ne.
Pokud pocitas Einsteina tak doporucuju nahodit optimalizovanou applikaci viz: http://slavko.sk/eclient/
Tohle se stane obcas kazdemu kdo pocita CPDN. Osobne doufam, ze si z toho vedatori vezmou aspon to, ktere modely ma cenu posilat a ktere ne.
Pokud pocitas Einsteina tak doporucuju nahodit optimalizovanou applikaci viz: http://slavko.sk/eclient/
Private (old) + CCU stats.
K ničemu to není, ale netěší to. Tak už sis nováčkovské bolesti prošla, a teď pár (2) doporučení:jana píše:tak jsem teda stáhla einsteina a to, co jsem v potu tváře spočítala, tak je k ničemu?
1) Při CPDN musíš zálohovat, tzn. odstavit BOINC 1x za den nebo dva a zkopírovat někam celý adresář BOINC z Program files. V každém případě nesmíš přijímat další jednotky. Když to spadne, překopíruješ adresář zpátky. Pokud jedeš ještě něco jiného, musíš spočítané jednotky vymazat, abys je nepočítala znovu.
2) Když už jedeš Einsteina, přečti si o optimalizaci. Výrazně to zrychlí tvoje počítání.
Re: a co teï
Nemohla jsi si poslat vypis z te zalozky BOINC, kde jsou hlasky? Mozna by to pomohlo se zorientovat, kde je problem. Budeme predpokladat ze pocitac i pripojeni k netu je OK a ze tam bezi nejaka aktualnejsi verze BOINCjana píše:tak teda chlapci, jdìte se bodnout. øíkala jsem lidsky!!! teï vím úplnì kulový
Ne, nestane. Mam masinu, co pocita CPDN od zacatku jeho existence pod BOINC. Kdyz nepocitam alfa testovani pred 2 roky, tak mi tam spadl jen jeden model - vlastni blbosti! Ostatnich >40 Slab a SC modelu je OK.Bubak píše:Tohle se stane obcas kazdemu kdo pocita CPDN. Osobne doufam, ze si z toho vedatori vezmou aspon to, ktere modely ma cenu posilat a ktere ne.
To druhe zde nebudu rozebirat, protoze je to slozitejsi problematika, ktera vyzaduje trochu vedet neco o tech modelech, parametrech, statistice atp. a bylo by to OT.
Takze se soustredme, at muzeme pomoci Jane rozbehat BOINC a at se poti jeji pocitac a ne ona
Hlasky jsou v boinc manageru na zalozce zpravy. tam pri zmacknutym shiftu mysi oznacis posledni zpravy a tlacitkem "zkopirovat oznacene zpravy" je mas v pameti. sem to potom vlozis ctrl+V (nebo pravou mysi a vlozit)
Naposledy upravil(a) JVc dne ned dub 16, 2006 3:18 pm, celkem upraveno 1 x.
Pokud uz mezitim nebyl boinc restartovanej, protoze pak se ti zacnou vypisovat jen hlasky od posledniho restartu. Ale jinak se to da najit v adresari, kde je nainstalovanej boinc a jsou tam soubory stderrdae.txt a stdoutdae.txt, v tom prvnim jsou chybovy hlasky, v tom druhym zbytek. Dalo by se odtamtud vykopirovat (samozrejme ne vsechno 
Statistiky
Intel Core 2 Quad Q9300, 8GB RAM, Vista Home Premium x64
AMD Athlon 64 X2 4200+, 3GB RAM, Vista Home Premium
Intel Pentium 4 2,4GHz (800MHz FSB), 512MB RAM, XP SP2
Intel Core 2 Quad Q9300, 8GB RAM, Vista Home Premium x64
AMD Athlon 64 X2 4200+, 3GB RAM, Vista Home Premium
Intel Pentium 4 2,4GHz (800MHz FSB), 512MB RAM, XP SP2
- forest
- Kontaktovat uživatele:
To chce klídek Jano, přece už jsi zde s náma něco zažila, tak tě tohle hned nevytočíjana píše:vim já, kde jsou nějaký hlášky, se na to vykašlu a přijdete o nejstarší osobu, která tady blbne.
Chce to s chladnou hlavou si přečíst co ti zde lidi radí a najít ten výpis zpráv, z toho se opravdu dá zjistit v čem je problém.
modely CPDN jsou hodně nárožné na zálohování a stabilitu PC a podobné věci, takže pokud ti tenhle projekt dělá problémy, možná bude lepší si vybrat jiný, kde tě při délce WU několik minut nebude ztráta jedné WU trápit.jana píše:a to, co jsem v potu tváře spočítala, tak je k ničemu?
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.