cpdn - aktuální stav - odpad

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Honza

Příspěvek od Honza »

Rozumim otazkam, jsou na miste.

Ano, nemelo by se nic skazit tim, z se CPDN pozastavi a zatim nechate jet ostatni projekt(y). Mozna by bylo dobre nejprve dojet soucasnou dekadu pokud jste za pulkou a uploadovat vysledky za toho obdobi.
No, dneska jako na potvoru Patek (nevim jak maji v UK svatky, ale na Slovensku se uz vsichni modli dneska a maji na to volno, pokud me kamaradka dobre informovala), pak dlouhy vikend...takze napravu bych videl pristi tyden. Ono s tim druhym problemem souvisi vice zmen, ktere bude treba podstoupit... :Honza_think

Jo, chyby se u komplexnich projektu temer nutne stavaji ...hlavne kdyz se proslapavaji nove cesticky.
Pry jednou spadla nejaka druzice NASA kvuli tomu, ze snad popletli jednotky a misto miles meli ve skutecnosti kilaky...

btw, mozna bude nakonec pouzita extra vychytavka CPDN, tzv. trickle-down. Tedy trickle smerem od serveru, ktery bude moci ukoncit vybrane modely a automaticky spusti novy :Honza_shhh
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

Honza píše:Ano, nemelo by se nic skazit tim, z se CPDN pozastavi a zatim nechate jet ostatni projekt(y). Mozna by bylo dobre nejprve dojet soucasnou dekadu pokud jste za pulkou a uploadovat vysledky za toho obdobi.
Jestli tomu dobre rozumim to co pises se tyka pouze Couplet modelu. SC a Slab (i tech mi jeste par dojizdi) se ty chyby netykaji a necham je normalne dopocitat.
Honza píše:mozna bude nakonec pouzita extra vychytavka CPDN, tzv. trickle-down
Doufam ze ji pouziji co nejdriv, pokud ty modely co pocitame opravdu nejsou k nicemu. Nebo alespon selektivne u tech modelu co jsou tesne za dekadou, ja bych to musel delat rucne a navic pocitat konce dekad z procent (lenost patri k jedne z mych prednopsti :-D).
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Na víkend jsem pozastavil ten jediný Couplet model co mi momentálně běží :(
Mě zatím běží jen SC a některé poběží ještě hodně dlouho :cry:

Ta budou mít na Malárii a Einsteinu (a pokud se rozběhne zase SIMAP) radost :)
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

LiborA píše:Ta budou mít na Malárii a Einsteinu (a pokud se rozběhne zase SIMAP) radost :)
U me hlavne na Einsteinu. A diky Akosf optimalizaci se mi zvedne RAC a snad udrzime brzy nabyvsi 2. misto. :-D

CM mi pocita 14 masin, ale vetsina z nich pres weekend nepojede, takze stopnuti odlozim na utery. Mozna uz bude vic informaci co se vlastne deje. Nebo ten stop udelaj za nas pomoci trickle-down a nebudu mit co resit. ;-)

EDIT: Tabulka koncu jednotlivych dekad u CM pro ty co budou rucne zastavovat modely:
Dec %
1 6,25
2 12,50
3 18,75
4 25,00
5 31,25
6 37,50
7 43,75
8 50,00
9 56,25
10 62,50
11 68,75
12 75,00
13 81,25
14 87,50
15 93,75
16 100,00
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

Honza píše:Pry jednou spadla nejaka druzice NASA kvuli tomu, ze snad popletli jednotky a misto miles meli ve skutecnosti kilaky...
Jo, byl to buď Mars Climate Orbiter nebo Mars Polar Lander v roce 1999. A samozřejmě spadl na Mars.
Honza

Příspěvek od Honza »

@ Bubak - ano, jedna se pouze o Coupled modely (jak na BBC, tak na hlavnim CPDN serveru); Slab, Sulphur cycle, SpinUp ani AM3 v tom nefiguruji.
PavolR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavolR »

Taky pocitam Coupled model, ale zatim nevidim duvod proc bych jej mel pozastavit. Pocita mi dal a bez problemu.
Obrázek
Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

Byly vygenerovany nove (opravene) jednotky - v nazvu je poznate podle 'n' jako new, pripadne 'm' pro main/hlavni CPDN projekt...take aby je dobre rozeznali v Oxfordu.
Pri kontaktu se schedulerem by jste mely dostat tzv. 'killer trickle' a tenhle zabijak ukonci soucasny Coupled model a automaticky stahne novy/opraveny.
PavolR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavolR »

Honza píše:Byly vygenerovany nove (opravene) jednotky - v nazvu je poznate podle 'n' jako new, pripadne 'm' pro main/hlavni CPDN projekt...take aby je dobre rozeznali v Oxfordu.
Pri kontaktu se schedulerem by jste mely dostat tzv. 'killer trickle' a tenhle zabijak ukonci soucasny Coupled model a automaticky stahne novy/opraveny.
Jiz se stalo, dnes mi to prisla nova jednotka, presne v 16:54:30.
Obrázek
Obrázek
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

Me se 2 CM nekillnuly. Konkretne tenhle a tenhle. Znamena to ze se jich ta chyba kvuli ktere byly ostatni CM stazeny netyka, nebo je mam killnout rucne?
EDIT: Ten 2. model uz se killnul, ale trvalo mu to. :-(

2 Honza: Nebylo by nejake info o tom co v tech starych CM bylo spatne?
Zamčeno