SETI ma nový radioteleskop !
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Pro fandy do UFOnu a nenalezeneho signalu - nebylo vcera 11. dubna? Nemel se vcera spustit SETI Optical?
Se divim...takovych fandu a najednou ticho k takove udalosti? Nebo jsem to prehledl?
http://planetary.org/programs/projects/ ... _searches/
Se divim...takovych fandu a najednou ticho k takove udalosti? Nebo jsem to prehledl?
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Ano, je to jeden z největších projektů Seti a hlavně první který byl budován a plně bude zaměřen pouze na hledání mimozemských civilizací. Za posledních pár let jsem narazil na několik článků jak se stavěním pokračují, ale kdy to přesně spustí jsem nikde nečetl, takže díky Honza za info.
Co si ale pamatuji, tak 11.04.2006 měla sonda Venus Express zažehnout hlavní raketové motory aby snížila svou rychlost natolik, aby byla zachysena gravitačním polem Venuše. Měla by se tím dostat na extrémně vystředěnou dráhu 250km - 320.000km nad povrchem. Bohužel jsem neměl čas hledat zda vše je dle plánu a k tomuto zážehu již došlo, nebo ne
Jedna taková perlička o Venuši, tato planeta se rychleji otáčí kolem slunce (225 pozemských dní), nežli kolem své vlastní osy (243 dní).
Edit: Tak zážeh byl odsunut na 16.04.
Co si ale pamatuji, tak 11.04.2006 měla sonda Venus Express zažehnout hlavní raketové motory aby snížila svou rychlost natolik, aby byla zachysena gravitačním polem Venuše. Měla by se tím dostat na extrémně vystředěnou dráhu 250km - 320.000km nad povrchem. Bohužel jsem neměl čas hledat zda vše je dle plánu a k tomuto zážehu již došlo, nebo ne
Jedna taková perlička o Venuši, tato planeta se rychleji otáčí kolem slunce (225 pozemských dní), nežli kolem své vlastní osy (243 dní).
Edit: Tak zážeh byl odsunut na 16.04.
Naposledy upravil(a) forest dne čtv dub 13, 2006 9:15 am, celkem upraveno 2 x.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Nebo taky: v New ScientistHonza píše:Pro fandy do UFOnu a nenalezeneho signalu - nebylo vcera 11. dubna? Nemel se vcera spustit SETI Optical?
- Necroman
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Re:
Minulý týden byl na observatoři Arecibo nainstalován a již také vyzkoušen nový, více paprskový data recorder. Očekávejte v brzké době zprávu s detailnějšími informacemi.SETI@home píše:June 15, 2006
Last week the new multi-beam data recorder was installed at Arecibo Observatory and has already taken some data. A science newsletter with more details is forthcoming.
Více info tady: SETI@home Plans
a nebo tady: Multi-Beam Receiver Promises New Vistas for SETI Research
- Higgi
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
http://technet.idnes.cz/jsme-ve-vesmiru ... vesmir_vse
- nevím, kam to uplacírovat. Píše se tam, že seti@home skončilo. Chjo, idnes
.
- nevím, kam to uplacírovat. Píše se tam, že seti@home skončilo. Chjo, idnes
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.
- Duro Kotulic Bunta
- Banánová odměna

- Kontaktovat uživatele:
1. Autor clanku (Karel Pacner) je znamy a skuseny autor, nieje redaktorom iDnes. Cital som od neho knihy o kozmonautike este pred nejakymi dvadsiatimi rokmi. Neprisudzujte teda kvalitu clanku IDnesu.
2. Clanok je dobry, a nazvat ho zvast je pubertalnym nepremyslenym a macherskym vyrokom (no offense). Nikde sa v nom nepise, ze SET@home skoncil, naopak, "hledani radoivych signalu pokracuje". To, ze logicky ciastocne z kontextu vyplyva, ze SETI@home bolo sucstou projektu SERENDIP, je chyba, ale rozhodne to oslabuje kvalityu clanku len minimalne.
Takze pri kritizovani treba trocha mieru, ten clanok je podla mna dobry,aj ked nie dokonaly.
2. Clanok je dobry, a nazvat ho zvast je pubertalnym nepremyslenym a macherskym vyrokom (no offense). Nikde sa v nom nepise, ze SET@home skoncil, naopak, "hledani radoivych signalu pokracuje". To, ze logicky ciastocne z kontextu vyplyva, ze SETI@home bolo sucstou projektu SERENDIP, je chyba, ale rozhodne to oslabuje kvalityu clanku len minimalne.
Takze pri kritizovani treba trocha mieru, ten clanok je podla mna dobry,aj ked nie dokonaly.
Podpis
Is it by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J. H. Poincaré, mathematician (1854-1912)]
Is it by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J. H. Poincaré, mathematician (1854-1912)]
- Duro Kotulic Bunta
- Banánová odměna

- Kontaktovat uživatele:
Ako vravim, nikde v clanku nie je napisane, ze SETI@home skoncil, naopak, pise, ze hladanie signalov pokracuje. Ak clovek velmi chce, tak si z logickej suvislosti SETI@home ako sucasti SERENDIPu moze vydedukovat, ze SETI@home skoncil, ale nemyslim, ze to je tak zjavne.gRis píše:Zvast neni clanek, ale konec SETI@Home. Clanek se mi naopak libil. Jenom je skoda ze takhle neprilaka nove lidi do teamu, kdo by se taky zajimal o uz ukonceny projekt, ze?
Okrem toho na SETI@home najdenie inych civilizacii priveli nezavisi, myslim, ze takato primitivna metoda ma mizivu sancu na uspech a ovela lepsi sposob je zamerat sa na lepsie sposoby (vyvoj lepsich pohonov sond; lepsie dalekohlady typu FTP ci Darwin na hladanie planet a znakov ET zivota atd), ktore nam umoznia najst ET ovela skor ako nejake SETI. To len naokraj, nechcem rozduchavat diskusiu o zmysle SETI, to sa tu uz velakrat diskutovalo.
Kazdpadne nemozno povedat, ze clanok obsahuje zvast ked ho neobsahuje...
Podpis