BOINC 5.x

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

Rampa píše:takže vážení přátelé je to tady jsme, odpusťte, v prdeli
právě jsem zkoušel 5.3.31 a nefunguje s poslední truxovo verzí :cry:
u mě je to jasné downgrade, ale jak dlouho to pude??
jinak není o co moc stát, jak se chvástali s lokalizací tak čeština v těhle verzích je furt na prd
kdyby někdo věděl kde stáhnout zdrojový soubor na překlad dejte vědět páč takhle mě to fakt štve a radši si tu češtinu udělám sám

dík
Ja pouzivam uz nekolik mesicu 5.3.6 + tx12.
V dobe, kdy trux vymyslel kalibrovane verze tx20 a vyse jsem na boincovani nemel vubec cas a na foru jsem asi mesic nebyl, takze nevim, o co jde v kalibrovanych verzich a rovnez nechapu, proc se nepokracovalo v optimalizacich, jelikoz uz trux neexistuje a s novymi verzemi uz to neni kompatibilni, nema smysl to studovat a snazit se to nasazovat, dokud v tom nekdo nedokaze pokracovat.
Ja jsem zkousel stahovat zdrojaky a otevirat je ve VS2005, ale jelikoz Microsofti C++ a ja nejsme prilis kamaradi (ja jsem delal v Borland C++), zabralo by mi to asi spoustu casu, kterou nemam.

Ja jedu stale na tx12 a neřešim. Je neco zasadniho, co by mi melo chybet ve vyssich verzich boincu a nevim o tom? :)
Have you tried to turn it off and on again?
Honza

Příspěvek od Honza »

Jasne, v urcitych momentech muze 5.3.6 + tx 12 vyhovovat. Ja jedu na jdene masine na standardnim BOINC a klidne poslednich beta verzich, protoze mi tam jede pouze CPDN, takze kalibraci, okamzite odesilani vysledku nebo mazani dluhu projektu v client_state.xml taky neresim.

Ale smysl kalibrace u optimalizovanych applikaci zde je, stejne tak jako vyznam zalozniho projektu a dalsi.
Asi nema smysl delat vycet, kdyz se to clovek muze docist v prislusnem threadu o optimalizovanem BOINC
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

A máme tu verzi 5.4.0, která by podle předchozích zpráv měla být stabilní.
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

JardaM píše:A máme tu verzi 5.4.0, která by podle předchozích zpráv měla být stabilní.
Označená je zatím stále jako testovací (may be unstable) :(
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Tak zatím stabilní je, nahodil sem jí a i přes "vzhled CPDN" běží v pohodě. :D
dejv

EDIT: Koukám procenta to ukazuje s přesností na tisíciny, buď sem si toho dříve nevšiml, nebo je to novinka.
Mates77
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates77 »

dejvidek píše:Tak zatím stabilní je, nahodil sem jí a i přes "vzhled CPDN" běží v pohodě. :D
dejv

EDIT: Koukám procenta to ukazuje s přesností na tisíciny, buď sem si toho dříve nevšiml, nebo je to novinka.
Předtím to bylo pouze na setiny :D

Hoďte sem někdo link.
Pokud se někdo zajímá o hasičský sport tak zde: http://www.sdhdvorce.cz
Obrázek
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Stahuj odsud. (9.2MB)
dejv
Mates77
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates77 »

dejvidek píše:Stahuj odsud. (9.2MB)
dejv
Díky už jsem sosnul a nainstaloval. Šlape v pohodě.
Pokud se někdo zajímá o hasičský sport tak zde: http://www.sdhdvorce.cz
Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

Tisiciny procenta jsou spise nevyznamne kosmeticke zalezitosti...ale urcite je to kvuli CPDN, aby lidi tusili, ze se to nejak posunuje :lol:

Jako zajimavejsi a uzitecnejsi kosmetickou zalezitost povazuji zmenu "RPC too recent" za neco srozumitelnejsiho i pocitacove negramotnym jako "posledni pozadavek prilis brzy" a tak. To ale bude asi az v dalsim buildu.

Verze 5.4.x je vyznamna predevsim pro Mac masinky na Intel procesorech. To zaroven prinasi problemy pro projekty, ktere na to nejsou pripravene...protoze kdyz nejaky Macar (fuj, to je tvar - uzivatel Mac pocitace) nahodi novejsi verzi BOINC, bude identifikovan jako "Macintosh Intel" a tudiz treba od projektu nedostane praci. Tedy alespon tak si to predstavuji...ukaze az praxe.

Z kosmetickych zalezitosti bych uvital moznost tridit podle sloupecku - precijen kdyz mate x desitek WU a vice projektu, tak ze treba po restartu vse seradi abecedne a nemuzete to zmenit.
Proste treba tuknu na "report deadline" a vidim, ktere WU brzy expiruji. Nebo proste zakladani trideni podle projektu. Snad to neni az zas tak tezke zprogramovat...
Ve vystupech bych ocenil, aby byla videt velikost upload/download souboru - a to mozna vice, nez rychlosti.
Treba ale ostatni useri povazuji takove veci za zbytecne...
M1.LaN
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M1.LaN »

5.4.1

Changes since 5.4.0

* Screensaver fixes when running on a machine without a graphics accelerator.
* Account manager display issue.
...:::Člověk jako já je buď bohem, nebo ďáblem:::...
Honza

Příspěvek od Honza »

Pisou, ze lze delat Costumized clienty - takze veci jako BBC nebo GridRebulic, nebo novy Seed@Home pujdou asi snazdeji, ale to je spise veci kompilace.

Co ten farm manager?
Honza

Příspěvek od Honza »

Hmm, tak na farm manager se nikdo nechyta, tak co treba moznosti standardniho BOINC core 5.4.1

Usage: boinc [options]
-return_results_immediately contact server when have results
-gui_rpc_port port for GUI RPCs
-dir <path> use given dir as BOINC home
Honza

Příspěvek od Honza »

Verzi 5.4.2 trochu preskocim a rovnou je verze 5.4.3 (snad to s ni nepujde tak z kopce, jako jeji cislovani - mam to na vsech 3 masinach :lol: )

Changes since 5.4.2
Fixed a shutdown problem which was causing the manager to linger around even after the core client had shutdown.
Fixed a window flicker problem on application startup.
Changes since 5.4.1
Fix a crash when running under Win9x and screen saver passwords are enabled.

Tyhle changes jsou stejne spise jen info pro BFU a mnoho dalsich zmen tam vubec neni zmineno.

Koukam, ze lidi dobre zpravy moc neberou (viz moznosti standardniho BOINC core, ktere byly drive pouze u truxova BOINC core), tak tedy alespon spekulace, ktere treba nekoho probudi.
Novejsi verze BOINC jiz pridava memorybandwidth - tedy prutok pameti, ktery ma na rychlost vypoctu take vliv. Pokud se to ujme (jasne, nebude to hned pristi tyden), tak tim treba definitivne skocni moznosti soucasne kalibrace. Vim, ze to tak uplne neni, ale treba to nekoho probudi.

Abych zase dal i dobrou zpravu, tak vytvoreni sample projektu pod BOINC - vcetne toho, jak se dela grafika - ulehci vyvoj dalsich BOINC projektu. Staci proste ten vzorovy kod vypocetni casti nahradit vlastni aplikaci...
Rampa
Expert
Expert

Příspěvek od Rampa »

berou to zas hopem my s modemem nemáme šanci
objektivně: je nějaký důvod k přechodu a dobrovolně se vzdát truxo kalibrace?
zkoušel to někdo rozchodit společně 5.4.x + CC,ať to nedělám zbytečně?
Obrázek
Duha
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duha »

2Rampa: Zkousel jsem to uz na verzi 5.3.xx a uz tenkrat to neslo :? Ma nekdo jinou zkusenost?
Zamčeno