nonBOINC - Stardust@home

Diskuse k ostatním BOINC projektům (beta, alpha verze atp.)

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

/*OT
I kdyz to neni boincovi, myslim si, ze by toto tema tady mohlo zustat a mohli bychom o tom diskutovat i tak.
Nechal bych to tady určitě. (Tedy jestli někoho nepohoršuje... :wink: ).
Sice jsme web o BOINC, ale o jiném českém DC webu nevím tak kde jinde by to mělo být.
[edit] :Honza jj dik. takle je to super vyreseno.
OT */
Naposledy upravil(a) azor666 dne stř bře 22, 2006 11:56 pm, celkem upraveno 1 x.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
Honza

Příspěvek od Honza »

To je dobra pripominka, aby sly rozlisit BOINC a non-BOINC projekty.

Kdyz jsem zakladal thready o BOINC projektech, tak jsem je take tak nazval "BOINC - jmeno projektu" prave proto, abych predesel podobnym omylum a nebylo nutne cist dany thread, kde je stejne vetsinout napsane, ze jde nebo nejde o BOINC projekt. Autori novejsich threadu asi toto nerozlysovali, takze v tom zacal vznikat zmatek (opet pripominam, ze autor threadu muze jeho nazev zmenit). Prejmenoval jsem tedy thready podle meho puvodniho schematu.
Nemyslim, ze by bylo treba tuto sekci dale delit, ale stacilo by dusledne rozlisovat v nazvu threadu.
Honza

Příspěvek od Honza »

Tak co, uz jste si prisli skolenim na StarDust?
http://ultraman.ssl.berkeley.edu/~vonko ... rySociety/

V Kvetnu se maji analyzovat ostra data...
TomNoteb
Nováček

Příspěvek od TomNoteb »

Paráda,dík za upozornění.Hmm k čemu jsou ty 2 certifikáty??To si je mám pověsit na zeď?
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

TomNoteb píše:Paráda,dík za upozornění.Hmm k čemu jsou ty 2 certifikáty??To si je mám pověsit na zeď?
dva :?: já se proklikal jenom k jednomu :cry:

EDIT: jj Díky, už jsem to našel
Naposledy upravil(a) azor666 dne sob dub 29, 2006 6:07 pm, celkem upraveno 1 x.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
TomNoteb
Nováček

Příspěvek od TomNoteb »

azor666 píše:
TomNoteb píše:Paráda,dík za upozornění.Hmm k čemu jsou ty 2 certifikáty??To si je mám pověsit na zeď?
dva :?: já se proklikal jenom k jednomu :cry:
klikni na Virtual microscope,budes pokracovat dal.
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

Tak projekt má nové stránky a php fórum. Skončila fáze pre-registrace a připravují se na ostrý provoz. Bohužel mají problémy s mikroskopem a nepodařilo se naskenovat dost práce, takže registraovat a začít pracovat zatím nejde :cry:
stardust píše:Today we are rolling out the Mark 2 version of the Stardust@home website. Unfortunately, we are not able to begin the actual stardust search today as we have not been able to collect enough image data from the automated scanning microscope...
CZ BOINC WIKI
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

Až to spustí, tak se hned přidám a asi na to vrhnu dost % výkonu hlavního z mých počítačů...
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Jak uz se tu psalo, tak vrhnout na to muzes akorat tak oko. Coz neni nic pro me, protoze mam oci uz tak dost spatny, tak si je nebudu jeste nicit hledanim pidizrnek.
Pocitacovou kapacitu bych na to taky venoval.
Libor
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

JJ asi budeme muset název treadu změnit na Stardust@home (RUČNE)
já nato teda vrhnu PLNÝ výkon mé myši a LCD panelu. :wink:
Spíš je ten projekt náročný na konektivitu. Jeden snímek ve kterém hledáte je složen z 40 obrázků po 13kb tedy půl mega. Hledat se dá rychlostí tak 20s na obrázek...
EDIT00 nehledají se částice, ty jsou moc malé, ale jenom jejich stopy v aerogelu velké okolo 10 micrometrů a jsou vidět dobře, alespoň na referenčních snímcích.
Spíš vymíšlím názvi pro objevené částice.
EDIT01: Samotné hledání vypadá takto
Analýza bude trvat asi půl roku. A mělo by se najít pouhých 40-100 částic. Pro nás odkojené BOINCem je to šance víc než obrovská. :wink:
Naposledy upravil(a) azor666 dne čtv kvě 18, 2006 6:32 pm, celkem upraveno 2 x.
CZ BOINC WIKI
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

vejpuste píše:Jak uz se tu psalo, tak vrhnout na to muzes akorat tak oko. Coz neni nic pro me, protoze mam oci uz tak dost spatny, tak si je nebudu jeste nicit hledanim pidizrnek.
Pocitacovou kapacitu bych na to taky venoval.
Libor
Špatně jsem to vyjádřil, komp mi u toho bude hrát hudbu :wink:.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

Skoda, ze na to nemuzu zneuzit i lidi v praci, kdyz uz jejich kompy hledaj ufony :)
Have you tried to turn it off and on again?
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

Pár praktických poznámek ktomu jak bude fungovat projekt v praxi až se rozjede.
Projistotu ješte jednou zopakuju že projekt je o !!!RUČNÍM!!! hledání stop (track) po částicích.
Pár praktických dat: Aerogel ve kterém jsou částice zachyceny byl rozřezán a naskenován do 1 600 000 snímků (focus moive)
Každý snímek bude prohlédnut 4mi lidmi a pokud na něm alespoň 2 označí stopu po částici je odeslán dalším 100 dobrovolníkům pokud jich 20+ označí stopu tak snímek vyhodnotí odborníci.
Ten kdo částici (tedy její stopu) označí jako první má právo jí pojmenovat. Nechybí ani statistiky nejlepsich useru. Do celého procesu jsou ale přidány kontrolní snímky tudíž nestačí jen klikat na naslepo.
Obrázek
Ve skutečnosti máte v každém snímku (focus moive) 40 jednotlivých obrázků a musíte si samy zaostřit.
Celkem se předpokládá zachycení 40 částic :arrow: 40 částic v 1.6mil snímků každý prohlédnou 4 lidé :arrow: šance x/160 000 nalezení částice kde x je počet vámi prohlídnutých snímků.
CZ BOINC WIKI
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Tak projekt obživl, podle informací se měl rozběhnout v 18:00 našeho času. Zatím nefunguje.
dejv
PavolR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavolR »

Podle emailu, ktery jsem dostal, pisou ze to bude az ve 20:00 naseho casu (18:00 GMT). :)
Obrázek
Obrázek
Odpovědět