Optimalizovaná aplikace Einstein@Home I

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

Derryk píše: Co jsem projížděl fóra, tak někteří lidi s tou kalibrací měli problémy. Pak jsem čet, že Trux se tomu již nevěnuje, znechucen jakýmisi názorovými neschodami. Crush3r mi celkem dost dobře koresponduje s přiděleným kreditem:
To bylo jenom u jednoho projektu a kalibraci si muzes zapnout nebo vypnout u ceho chces. Trux snad jeste pokracuje, jenom uz nepocita u nas. A pise se Crunch3r, ne Crush3r ;-)
Derryk
Nováček

Příspěvek od Derryk »

dejvidek píše:U CPDN toto nehrozí, protože máš kredit za spočítaný model a je jedno jak dlouho ho budeš počítat, jestli 14 dní nebo 140dní. Viz. Honzovo tabulka.
dejv
Díky za radu.. Asi si dám CPDN jaku druhý projekt místo LHC, kord jestli se z tohohle náhodnýho objevu něco vyvrbí. Record Set for Hottest Temperature on Earth: 3.6 Billion Degrees in Lab :P
Opteron 144 @ 2.7GHz, 2x512 Dual chanel
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Verze S39

Příspěvek od LiborA »

Tak nám Akosf připravil novou verzi (opět pouze pro Win) odkaz je http://eclient.tvn.hu/alb_S39.zip

EDIT: měla by obsahovat nějakou novou mnohem rychlejší metodu pro výpočet hodnot sinus a cosinus
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

No super. Jdu to take zkusit.

Jak vypada situace na Intel procesorech?

EDIT: Zkousel jsem procitat dred, ale nenarazil jsem na odpoved na mou otazku (ackoliv si myslim, ze se to tu uz muselo resit), ktera zni takto.
Co se stane, kdyz Einsteini zacnou distribuovat novou verzi napr. albert_4.38_windows_intelx86.exe? Jelikoz optimalizace spociva v pouhem nahrazeni EXE a neni tam zadny app_info.xml jako u SETI, predpokladam, ze tim padem optimalizovana verze zanikne. Je to tak?
Naposledy upravil(a) Howard dne stř bře 22, 2006 9:35 am, celkem upraveno 1 x.
Have you tried to turn it off and on again?
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Howard píše:Jak vypada situace na Intel procesorech?
Podle prvních ohlasů je asi o 10% rychlejší naž S38 :lol:
Mates77
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates77 »

Tak já to fakt nechápu, jak je možné, že vám nové optimalizace fungujou?

Poslední, která mi funguje je verze C37.

Může mi někdo poradit co dělám špatně?

Díky
Pokud se někdo zajímá o hasičský sport tak zde: http://www.sdhdvorce.cz
Obrázek
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

Ahoj a vítej na fóru.
Když nám napíšeš jaký máš cpu a co vypisuje BOINC manager tak určitě poradíme.
Hádám, že podle návodu už jsi to zkoušel :lol:. Já zkoušel na NTB celeronM optimalizace S38 a S39 a jeli v pohodě. Jen jsem zastavil BOINC a přepsal aplikaci Einsteina.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
Mates77
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates77 »

azor666 píše:Ahoj a vítej na fóru.
Když nám napíšeš jaký máš cpu a co vypisuje BOINC manager tak určitě poradíme.
Hádám, že podle návodu už jsi to zkoušel :lol:. Já zkoušel na NTB celeronM optimalizace S38 a S39 a jeli v pohodě. Jen jsem zastavil BOINC a přepsal aplikaci Einsteina.
Dělal jsem to přesně podle návodu, ale nic.

BOINC manager mi píše "Computation Error"

procesor mám AMD 3200+ , ale dělá mi to ina cpu od intelu.
Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

@ Howard - ano, jakmile bude nove verze oficialni aplikace, optimalizace zanikne. To ale pouze za predpokladu, ze by nechali puvodni nazev, coz je v rozporu s dobrymi mravy (abych tak rekl), protoze vsechny projekty, ktere meni neco na aplikaci, ji zaroven prirazuji novou verzi (napriklad CPDN a Rosetta, ktere na aplikacich opravdu pracuji a cas od casu novou verzi vydaji).

@ Mates77 - verze S39 neni zrovna uplne bez problemu a nekteri reportovali problemy.
Obecne bych doporucoval nejdrive dopocitat soucasno WU na puvodn aplikaci, pak ukonit BOINC, nahrat novou app a pote restorvat BOINC a zacit novou aplikaci pocitat novou WU.
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

Honza píše:@ Howard - ano, jakmile bude nove verze oficialni aplikace, optimalizace zanikne. To ale pouze za predpokladu, ze by nechali puvodni nazev, coz je v rozporu s dobrymi mravy (abych tak rekl), protoze vsechny projekty, ktere meni neco na aplikaci, ji zaroven prirazuji novou verzi (napriklad CPDN a Rosetta, ktere na aplikacich opravdu pracuji a cas od casu novou verzi vydaji).
No dobre, ale pokud by zacali distirbuovat novou verzi albert_4.38_windows_intelx86.exe, tak az se dopocita vse s 4.37, tak se ta 4.37 smaze a pojede to na neoptimalizovane 4.38.
Have you tried to turn it off and on again?
Honza

Příspěvek od Honza »

Ano, to jo. Ja jsem jaksi predpokladal, ze nova official app bude mit optimalizace zabudovane. A k nim pak treba nekdo prida jeste lepsi optimalizace ala S38, ale bude se to zase jmenovat stejne jako offical verze. Proste klasicke schema: nova offic verze -> nove optim verze jako ted.
Mates77
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates77 »

Honza píše:@ Howard - ano, jakmile bude nove verze oficialni aplikace, optimalizace zanikne. To ale pouze za predpokladu, ze by nechali puvodni nazev, coz je v rozporu s dobrymi mravy (abych tak rekl), protoze vsechny projekty, ktere meni neco na aplikaci, ji zaroven prirazuji novou verzi (napriklad CPDN a Rosetta, ktere na aplikacich opravdu pracuji a cas od casu novou verzi vydaji).

@ Mates77 - verze S39 neni zrovna uplne bez problemu a nekteri reportovali problemy.
Obecne bych doporucoval nejdrive dopocitat soucasno WU na puvodn aplikaci, pak ukonit BOINC, nahrat novou app a pote restorvat BOINC a zacit novou aplikaci pocitat novou WU.
No jo, ale mě nešlape ani S37, S38 ani S39. :?:
Obrázek
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

Mates77 píše: No jo, ale mě nešlape ani S37, S38 ani S39. :?:
Tak to asi bude někde u tebe chyba. S37 i S38 fungují na Intelech (P4 i Cel >2.5) spolehlivě.
Mates77
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates77 »

JardaM píše:
Mates77 píše: No jo, ale mě nešlape ani S37, S38 ani S39. :?:
Tak to asi bude někde u tebe chyba. S37 i S38 fungují na Intelech (P4 i Cel >2.5) spolehlivě.
No vypadá to tak, že je chyba mezi žídlí a klávesnicí, ale já fakt už nevím jak na to. :cry:
Obrázek
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

Mates77 píše:No jo, ale mě nešlape ani S37, S38 ani S39.
- Co vím tak error dělaly staré verze BOINC 4.xx Tu ale pravděpodobně nepoužíváte.
- Nefunguje to na 2PC tím odpadá chyba HW (OC...).

Jednotku to ukončí chybou a když to stáhne novou jednotku tak jí také rovnou ukončí :?:

:idea: ještě bych jako nouzové řešení vyzkoušel "paralelní čistou" instalaci BOINC, tu připojit k projektu a optimalizovat [edit predtim jsem to napsal opazne :oops:, prehozeno ]. (nastavit si zasobu na 0:01d ať stahuje jen 1WU)
JardaM píše:Tak to asi bude někde u tebe chyba.
ještě napiš: "já už vím co stím je, je to rozbitý" :lol:
Naposledy upravil(a) azor666 dne stř bře 22, 2006 2:56 pm, celkem upraveno 1 x.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
Zamčeno