BOINC - Afrika@Home - Malaria Control

Fórum o projektu Malaria Control (Africa@home)

Moderátor: zdespi

Odpovědět
Fragaria
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

BOINC - Afrika@Home - Malaria Control

Příspěvek od Fragaria »

Co si myslíte o tomto projektu? Viz http://africa-home4.cern.ch/malariaControl/

// Změněn název treadu. azor666//
Honza

Příspěvek od Honza »

Malo informaci o tom, k cemu projekt je, co ho vede za lidi atp. Proto jsem o nem zatim neinformoval...
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Na projektu spolupracuje Švýcarský tropický institut, Ženevská univerzita, nám známý CERN a několik nevládních organizací. Grant poskytla Ženevská mezinárodní akademická síť. Dále se na projektu účastní studenti z univerzity Bamako v Mali, Agence Universitaire de la Francophonie (Kamerun), univerzit v Kodani, Basilei a z již zmíněné univerzity v Ženevě.
Servery projektu by měly být umístěny na univerzitě Cheikh Anta Diop v Dakaru, kde zatím ale probíhají jednání.
Podle informací co sem zjistil, tak ten projekt má budoucnost, web funguje, status serveru, je tam popsáno co se bude analyzovat, atd. Vidím to jako reálný projekt, terý je zaštítěn institucemi, kterým můžem věřit (nebo já alespoň ano). Pravděpodobný název projektu je Africa@home.
dejv
Naposledy upravil(a) dejvidek dne pon bře 13, 2006 6:38 pm, celkem upraveno 1 x.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Účet nelze založit už od začátku.
Zaregistrovalo se k tomuto projektu jen při startu pár jedinců, kteří to stihli než vytváření nových účtů prozatím na neurčito zastavili.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Rampa
Expert
Expert

Příspěvek od Rampa »

mají novou verzi klienta 5.2, ale bohužel nejde stále vytvořit účet :cry:
Obrázek
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

PavL nás právě na IRC upozornil že projekt že projekt umožnil vytvářet nové účty. Tak to hodím i sem
malariacontrol píše:2006-03-07
We have enabled account creation. We will disable it once we have reached approx. 500 users, which is enough to start beta testing. Please make sure you Read this first.
Jestli to chápu dobře tak jim stačí jen 500 lidí na beta testování.
Kdo má zájem tak ať neztrácí čas.
[edit]adresa upravena vsem se omlouvam [/edit]
Naposledy upravil(a) azor666 dne úte bře 07, 2006 10:38 pm, celkem upraveno 2 x.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
Bugi
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bugi »

Mě to pořád nejde. Ach jo. :cry:
Edit: beru zpět. Ona jen nefunguje ta adresa, která je uvedena na začátku tohoto threadu. Správně je Malariacontrol.
Naposledy upravil(a) Bugi dne úte bře 07, 2006 10:27 pm, celkem upraveno 1 x.
Jsem členem CNT. Kdo je víc?
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Tým jsem založil, takže kdo má chuť počítat zde za náš tým, tak má možnost:
http://www.malariacontrol.net/team_disp ... ?teamid=38
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

No hlavně, že víme kdo má jaké pořadové číslo, ale aby se někdo uráčil to naspat do novinek, to je asi moc práce... mno pár info, když už to každému dělá problém.
Vytvoření účtu (pokud to stihnete)
- projekt běží v beta verzi
- počáteční download 11MB (3 jednotky), upload 11kB
- vezme si to 82 - 87MB RAM a 115MB swapu (Windows Vista). Při zobrazení grafiky to vylezlo až na 107MB / 147MB
- deadline 2 dny!
- na XP2000+ jedna jednotka za 64min
dejv

Obrázek
Toto je grafika, no je to zatím hrůza, možná je chyba u mne, možná to tak vypadá všude.
Naposledy upravil(a) dejvidek dne stř bře 08, 2006 8:10 am, celkem upraveno 1 x.
Rampa
Expert
Expert

Příspěvek od Rampa »

dotestovali alphu a vše přesunuli na stránky beta verze. spočítáno mám 1 wu 47MIN NA XP2500+, deadline přesněji cca 2,5dne což je fičák
Obrázek
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Mohu potvrdit Dejvídkovy výsledky: Xeon 2,4 GHz - okolo 47 až 52 minut (podle dalšího zatížení kompu), jinak v paměti mi to zabralo na konci výpočtu 104 000 K (odečteno z Task Manageru). Ta Dejvídkova grafika je špatně - nezobrazují se mu asi textury. Mně to ukazuje sice stejný obrázek, ale podložen jakousi krajinou ve které se střídá den a noc - na obloze efektně putuje slunce, měsíc a hvězdy :)
Rampa
Expert
Expert

Příspěvek od Rampa »

z nějakého důvodu se mi neukazuje v magorovi že jsem v CNT a přitom v nastavení účtu jsem členem.
Obrázek
Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bony »

Mě jednotka trvá průměrně kolem 4000sec (Celeron Tualatin 1200@1333MHz)......a grafika nevím jaká je, protože mám opti klienta a ještě nainstalovaný Boinc jako službu. :wink:
Edit: a RAM si bere kolem 70MB
Velda
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velda »

Zobrazovani grafiky nezalezi na tom, jestli je nebo neni optimalizovany BOINC. Dokonce se da nastavit tak, aby i jako service zobrazoval grafiku.
Honza

Příspěvek od Honza »

Vytvareni uctu opet pozastaveno, protoze to na betatestovani staci.
@ Bony - jakou to ma souvislosti s optimalizovanym klientem, ze ti nejde grafika?
@ LiborA - jo, grafika vypada tak,jak popisujes. Dodal bych, ze efektne, pro vypocet neefektivne a zere zbytecne moc pameti.

Casy se budou lisit vice, nez uvadite, tj. rozpeti casu jednotek bude vyssi.
Za doplneni stoji, ze kvorum je 3, kvota 1000 na den.

@ forest - souhlasim s tim, ze nekonstruktivni kritika nema smysl. Pokud je ale myslena konstruktivne a rika, co se da zlepsit, meli bychom se nad tim zamyslet. A to tady take casto chybi. Jinak redaktoru RS je preci vice, ne? Proc si to hned beres osobne?
Odpovědět