Zdravicko.
Chtel jsem se zeptat na zkusenosti se slucovanim pocitacu.
Na ucebnach, kde se obcas preinstaluji pocitace dochazi k vyrabeni novych a novych ID pocitacu v projektech. Sice to asi nicemu nevadi, ale rad bych tam trochu "uklidil".
K tomu slouzi merge computer. Chtel bych se zeptat, jestli s tim nekdo nemate nejake "spatne zkusenosti" nebo jestli jste nenarazili na nejaky problem.
Me napada nekolik veci :
Co se stane, kdyz se spoji do jednoho 2 ruzne pocitace : jednomu se zmeni ID ze strany projektu. Pobezi dal pod starym nebo novym ID? Bude s tim mit nejake problemy?
Co se stane s pending jednotkama? Na nejakem projektu jsem zahlidl par pending jednotek, ktere byly hodne stare, ale kdyz jsem klepl na computer, tak ho to nenaslo. Jako by zustaly u puvodniho ID, ktery uz neexistovalo.
Diky za info a zkusenosti.
Libor
merge computer
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Re: merge computer
Dva různé PC spojit nelze, lze pouze spojit dva PC u kterých jsi třeba dělal reset projektu, či přeinstaloval BOINC, nebo přenesl instalaci a tím se ti vytvořil nový PC v profilu.vejpuste píše: Me napada nekolik veci :
Co se stane, kdyz se spoji do jednoho 2 ruzne pocitace : jednomu se zmeni ID ze strany projektu. Pobezi dal pod starym nebo novym ID? Bude s tim mit nejake problemy?
Občas to bohužel nabídne ke spojení i PC jiný, ale to je bohužel chybou na straně projektu a né záměr.
Možná jen nedohledáš ty WU v pending, ale Credit by jsi měl logicky obdržet. Tohle jsem nikdy nezkoumal, ale jinak jsem spojoval PC už několikrát pomocí merge computer a vždy bez problémů.vejpuste píše: Co se stane s pending jednotkama? Na nejakem projektu jsem zahlidl par pending jednotek, ktere byly hodne stare, ale kdyz jsem klepl na computer, tak ho to nenaslo. Jako by zustaly u puvodniho ID, ktery uz neexistovalo.
Diky za info a zkusenosti.
Libor
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
-
vejpuste
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
2 Forest : Na ucebne je treba 10 pocitacu, ktere jsou takrka stejne. V projektu je pak treba 50 x takrka stejny pocitac, ktery se pak nabizi k merge do jednoho.
Kdyby se u merge nepsalo jenom created, ale i last contact, tak by se z toho poznalo, jestli je to jeste zivej pocitac nebo ne.
Libor
PS: Ruzne pocitace mi to nabizi jak u Proteinu, tak u SIMAPu.
Kdyby se u merge nepsalo jenom created, ale i last contact, tak by se z toho poznalo, jestli je to jeste zivej pocitac nebo ne.
Libor
PS: Ruzne pocitace mi to nabizi jak u Proteinu, tak u SIMAPu.
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Možná to dělá stejná IP adrasa, to nevím, nemám možnost to bohužel vyzkoušet. Nikde více PC na jedné IP nemám.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Obcas je opravdu problem s tim, ze nektere pocitace nejdou spojit, ackoli by jit mely a take obracene (nabizi se spojeni masin, ktere k sobe nepatri).
Krome hostid je dulezity is RPC sekvence. Pri kazdem spojeni se scheduler se toto cislo zvysuje. To je dalsi odlisovaci prvek masiny. Takto jsem prisel o HostID cislo 12 na CPDN. Tedy prisel ve toho, ze mi vygeneroval novou masinu a na starou uz jsem se nemohl napojit a bylo nutne dat merge; nova masina samosebou ziskava vyssi hostID.
Je to kosmeticka zalezitost, ale v pripade CPDN to ma jeste vazbu na SpinUp projekt, resp. jeho db hostu, uctu atp.
prijde mi bezpecnejsi spojovat masiny, u kterych jiz nevysi zadna WU. Spravne navrzena db, resp. procedura merge host, by to mela osetrit, ale asi to nefunguje na 100%.
Krome hostid je dulezity is RPC sekvence. Pri kazdem spojeni se scheduler se toto cislo zvysuje. To je dalsi odlisovaci prvek masiny. Takto jsem prisel o HostID cislo 12 na CPDN. Tedy prisel ve toho, ze mi vygeneroval novou masinu a na starou uz jsem se nemohl napojit a bylo nutne dat merge; nova masina samosebou ziskava vyssi hostID.
Je to kosmeticka zalezitost, ale v pripade CPDN to ma jeste vazbu na SpinUp projekt, resp. jeho db hostu, uctu atp.
prijde mi bezpecnejsi spojovat masiny, u kterych jiz nevysi zadna WU. Spravne navrzena db, resp. procedura merge host, by to mela osetrit, ale asi to nefunguje na 100%.
-
vejpuste
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem to vyzkousel a vypada to, ze to funguje nasledovne.
* spojit jde vsechno mozne. Jak pocitace, ktere jsou HW podobne, tak obcas i uplne jine.
* pokud se spoji ruzne pocitace, ktere bezi, tak si pri dalsi aktualizaci vytvori nove ID a predpokladam, ze to nebude mit jiny vliv nez ze jim zacina bezet RAC i kredit od 0.
Snad casem nevyplave neco neprijemneho.
Aspon jim trosku procistim DB od starych nepouzivanych pocitacu.
Libor
* spojit jde vsechno mozne. Jak pocitace, ktere jsou HW podobne, tak obcas i uplne jine.
* pokud se spoji ruzne pocitace, ktere bezi, tak si pri dalsi aktualizaci vytvori nove ID a predpokladam, ze to nebude mit jiny vliv nez ze jim zacina bezet RAC i kredit od 0.
Snad casem nevyplave neco neprijemneho.
Aspon jim trosku procistim DB od starych nepouzivanych pocitacu.
Libor