Bugi píše:Zvláštní. Zdá se mi, že mají ty jednotky docela velké rozdíly v časech.
Me to dela taky. Jestli to nahodou nebude tim, ze se vlastne pocitaj 3 ruzne veci: butane, hydrogen_gas a water_molecules
Z nazvu tech jednotek se to ale vycist neda.
Neměl jsem moc času to pročítat a překládat, ale základní info a hrubý nástin o co zhruba jde napsat můžu.
Ovšem nemyslím si že by to byla jakákoliv povinnost mě nebo dejvidka jako zakladatelů. Kdo má čas, ten na fórum vždy napsal co zjistil. Stíhat všechno okolo týmu není v možnostech ani jednoho zakladatelů. Založení týmu na projektu je podstatné proto, aby se lidé mohli zapojit a počítat za CNT. Info o projektu je vždy na webu projektu a kdo nemá čas to pročítat, počká si až někdo hodí info a zapojí se později. Projektů máme už tolik že každý může počítat jen to o čem informace má, další projekt jistě nikam neuteče a dříve či později nějaké info někdo napíše.
Pokud si Honzo myslíš že před tvým příchodem do CNT tým nefungoval a členové neměli žádné info o projektech tak to máš asi hodně špatnou paměť. Připojil jsi se k již fungujícímu týmu a pokud se koukneš na náš web kolik článků informujících o projektech jsi sepsal za dobu svého působení v týmu ty a třeba já, tak si nemyslím že by jsi byl jediný kdo informace o projektech poskytuje. Máme jen trochu jiný přístup. Ty informuješ v pár větách ve fóru o čem projekt je protože máš čas se na to hned kouknout, ten já nemám a také neumím anglicky abych takhle rychle mohl reagovat na každý nový projekt. Já si raději stáhnu několik desítek stránek, dám si pár měsíců čas na překlad, podrobné zpracování a pak dám článek na web, kde si jej přečtou stovky, většinou dokonce tisíce lidí. Stojí mě to mnohem více času a práce než jen napsat na fórum projekt je o tom a o tom, více info je na webu projektu, což si přečte pár členů kteří na čtení fóra mají čas.
Nehodnotím co je lepší a hodnotnější, ale psát na fórum že jsi odešel a nyní bez tebe a tvé činnosti nebude mít CNT a jeho členové žádné informace je více než namyšlené a smrdí samochválou.
Omlouvám se všem členům, ale tohle jsem si nemohl odpustit protože už mě to Honzovo brečení po jeho odchodu také leza na nervy. Odešel jsi, dobrá je to tvůj postoj, ale prosím tě aby jsi se svými příspěvky nepokoušel o narušení činnosti našeho týmu, jen tím poškozuješ pověst kterou jsi si svou činností v týmu vybudoval.
Nyní to info o projektu:
Leiden Classical je dynamický BOINC projekt. Jeho úkolem je pokusit se o vysvětlení některých základů vědy, například kvantovou mechaniku. Velice zajímavé je, že můžete v tomto projektu podrobit výpočtům svou vlastní práci. Popis toho jak to udělat je na webu projektu, pokud by o to měl někdo zájem. Projekt by měl sloužit pro studenty, ale i nadšence kteří mají vědu jako svůj koníček.
Jádro programu je složeno z většího množství univerzálních knihoven které je možné využít pro váš vlastní vědecký program.
Jestli jsem to dobře pochopil, tak jádro je v C++. Hlavní program je údajně v jádru jednoduchý a snadno přístupný pro vysokoškoláky a má jim pomoci seznámit je se základy z počítačové simulace a dynamiky. Má možnosti rozsáhlého použití OpenGL, ale může být i pouze zkompilovaný pro zpracovávání v textové verzi.
Omlouvám se pokud jsem při překladu napsal něco nepřesně, ale nemám moc času překládat těch několik stránek textu.
Každopádně informací o projektu je spousta a pokud by měl někdo zájem sepsat o projektu článek, bylo by to mnohem snazší než tomu bylo u Einstein či Predictoru. Možná i překlad toho návodu jak vložit do projektu vlastí výpočty by se mohl někomu hodit, ale to bych nechal na někom kdo se tím skutečně bude zabývat aby u návodu napsal i vlastní zkušenosti s tím jak to funguje, či dokonce nějaké výsledky.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Myslim, ze druhy odstavec nize uvedeneho prispevku sem vubec nepatri. tento thred pojednava o projektech a ne o hodnoceni jednotlivych clenu. Kdyz ma nekdo na nekoho alergii, at si skoci do lekarny a koupi prasky proti alergii.
Pohorel jsem pri pokusu spustit Leiden na starsim Linuxu (rozumej gcc < 3.2 - ano jedna takova vykopavka mi tu bezi, znate to ... kdyz neco funguje ...). Nova app neni bohuzel staticky slinkovana. Po dohrani cca. 5 knihoven jsem to vzdal na hlasce: "/usr/lib/libstdc++.so.5: no version information available (required by trajtou-cu111_5.33_i686-pc-linux-gnu.exe)"
Leiden krome kooperace s Predictorem a Docking dostal novy server - hnedle Intel Quad Core Itanium server.
Na stranky se ted nemuzu dostat - no asi tu novou hracku instaluji.
Tak jsem zjistil, že Leiden je také jeden z projektů, které jsou "user friendly" k 64 bitovým BOINC klientům - hned to začínám zkoušet na svém domácím 64bit Linuxu
Bohužel po problémech s nativní 64bit aplikací byl zvolen přístup, kdy je zasílána nativní 32bit aplikace, takže žádné "zlepšení" výkonu nelze očekávat - na druhou stranu nemusím ale vytvářet app_info.xml
Leiden má novou verzi "classical" aplikace, označená je jako 5.37 a došlo "k zjednoušení" aplikace vyházením některých "serepetiček", které způsobovali chyby ve výpočtu - detaily po mně vážně nechtějte
Opět máme k dispozici novou verzi ( označení 5.38 ) - nová verze je kompilována jinak než ta předchozí a měla by zajistit větší shodu výsledků na rozdílných platformách (u té předchozí jsem nedostal ani jeden validní výsledek na svém "milovaném" P1 133MHz )