BoincView aktualne

Nové verze klienta BOINC, BoincView a dalšího software

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Blackkarel
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackkarel »

Tak jsem nainstaloval BV 1.3 beta 2 a na první pohled je výrazně svižnější a k zasekávání nedochází, pro snížení zátěže procesoru jsem nastavil 10 vteřinový interval pro update, což se také trochu projevilo. Zatím žádné jiné problény jsem nezjistil.
Honza

Příspěvek od Honza »

vejpuste píše:Beta 2 mi porad hlasi Database error 1030-Got error 127 from storage engine. Mam 1764 results a ma dost prodlevy mezi kliknutim a splnenim operace. Navic se ani nezvladl nakonektit na 2 stroje, ktere normalne fungujou. Jsou sedivy i kdyz v jinem BOINCView normalne fungujou.
Libor
Dostal jsem odpoved od autora:
With around 120 WUs per host, the client states must be "huge", so BoincView needs it's time to parse them, there is no way around. Increasing the interval for data updates should help a lot.
Proste jde o to, ze vysledky jsou zapisovany do client_state.xml a tim je ten soubor pekne velkej a BOINCu pak nejakou dobu trva, nez to z nich vytahne.
btw, monitorujes ty hosty pres client_state.xml nebo pres GUI?
EDIT: jo, a taky jaky je v praxi rozdil mezi obema pristupy a co ti v tom momente zere procesorovy cas: BV, BOINC nebo system?
Blackkarel
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackkarel »

Monitoruju přes GUI RPC, procesorový cas bere BV je to ve skocích od 0 až do 40% v průměru pak kolem 10%
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Honza píše:
vejpuste píše:Beta 2 mi porad hlasi Database error 1030-Got error 127 from storage engine. Mam 1764 results a ma dost prodlevy mezi kliknutim a splnenim operace. Navic se ani nezvladl nakonektit na 2 stroje, ktere normalne fungujou. Jsou sedivy i kdyz v jinem BOINCView normalne fungujou.
Libor
Dostal jsem odpoved od autora:
With around 120 WUs per host, the client states must be "huge", so BoincView needs it's time to parse them, there is no way around. Increasing the interval for data updates should help a lot.
Proste jde o to, ze vysledky jsou zapisovany do client_state.xml a tim je ten soubor pekne velkej a BOINCu pak nejakou dobu trva, nez to z nich vytahne.
btw, monitorujes ty hosty pres client_state.xml nebo pres GUI?
EDIT: jo, a taky jaky je v praxi rozdil mezi obema pristupy a co ti v tom momente zere procesorovy cas: BV, BOINC nebo system?
Mam sledovano 18 pocitacu, monitoruju pres GUI. Pres client_state.xml monitorovat nemuzu, protoze bych je musel porad kopirovat nekam na sdilenej prostor.
Nejvic cpu zere BV. SYSTEM je v pohode.
Libor
JVc
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od JVc »

Ve verzi 1.2.2 sem nasel bug diky kterymu sem prisel asi o 40wu (polovina spocitana). V menu "Reset selected project" pokud zrusite krizkem, tak se to chova jako kdyz date ano.
Naposledy upravil(a) JVc dne pát lis 11, 2005 12:22 pm, celkem upraveno 1 x.
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

JVc píše:Ve verzi 1.2.2 sem nasel bug diky kterymu sem prisel asi o 40wu (polovina spocitana). V menu "Reset selected project" pokud zrusite krizkem, tak se to chova jako kdyz date ano.
No to bych ani bugem az tak moc nenazyval. To uz je takove chovani spousty dialog boxu, ze zavreni krizkem muze fungovat jako prednastaveny knoflik. Koneckoncu mas tam dva knofliky s jasnym popisem, tak proc je nepouzit?
JVc
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od JVc »

to je muj zvyk, vse co nechcu zaviram krizkem. je to proto ze kdyz na me neco bafne v nejakym jazyku kterymu nerozumim tak to stornuju prave X.
neco tak necekanyho se me stalo poprve :) mozna to dotycnej jen prehodil, chtel pod ten krizek dat ne, ale dal tam ano. :(
Kdo hleda, najde... ||| PC Gygabite 8I945PL-G Pentium D 805 2.66GHz - Bus Speed 533MHz - 2x512MB Dual DDRII 533MHz
Obrázek
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Je k dispozici verze 1.3 beta 3
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Necroman »

trux v threadu BOINC 5.x píše:Ne, BoincManageru se neplanuju venovat, hlavne protoze ho sam vubec nepouzivam. A vsem, kdo maji vice nez jedne pocitac vrele doporucuji ovladat je misto Managera pomoci BoincView, ktery je mnohem prehlednejsi a ma vice funkci.
Tak me napada, existuje nekde navod, jak nainstalovat a pouzivat BoincView, namisto BoincManagera? Staci dat normalni instalaci Boincu a pak misto Managera proste spoustet BoincView? A co vse umi, oproti Managerovi? Prave mam pod sebou tri kompy, neco na jejich spravu bych docela uvital, jsem ale ponekud konzervativni k pouzivani jinych, nez standardnich programu.
Blackhat
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackhat »

Necroman: Jsem na tom s konzervativnem stejne. Ale situace me dotlacila k vyzkouseni BoincView asi v utery. A musim rict ze je to presne to co jsem si predstavoval ze by mel umet BoincManager. Vazne dobry. Jen se v tom nevyznam jako ti tady, jak porad lamentuji nad nefunkcnosti cehosi v te a te bete. Mam tu posledni, a zatim v tom mam 5 PC a je to sikovny. Vzdalene mi to pripomina Setistash :)
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Asi by stálo za to, aby dejvídek aktualizoval ten návod co sepsal pro první verzi tohoto programu a je na našem webu.
Nebo klidně může někdo sepsat svůj vlastní návod na aktuální verzi a její vymoženosti, jak se dělá vzdálený přístup pomocí IP i jména PC, no prostě to celé dát do jednoho návodu. Návod může kdokoliv poslat mně nebo dejvidkovi a určitě bude umístěn na web.

Kdyby to bylo takto v kostce tak to budu možná taky používat, ale těch informací je tu na fóru rozházeno hrozně moc a prokticky tento program životně nepotřebuji, tak jsem se v tom zatím ani nehrabal. Dalším aspoktem je to že na to nemám čas si s tím hrát, ale kdyby byl kompletní návod, tak by to zabralo minimálně času a hodilo by se to určitě spoustě lidí.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

Chci se zeptat kolik PC kdo pres BoincView ovladate/sledujete? Ja se c BV 1.3b3 dostal do problemu nekde u hranice 30PC. Prumerne 2x denne se zacala borit databaze a BV sezral 99% CPU a jen jeho odastreleni mi trvalo pul hodky. Nepomohlo ani nastaveni vetsich intervalu aktualizace. mam podezdeni, ze za to muze ten embeeded MySQL. Mozna by pomohla moznost napojeno na "normalni" MYSQL server, ale o tom jsem se na strankach BV nikde nedocetl. Skoda, takhle jsem se musel vratit z5 k BV1.2.2
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

2 Bubak : Osobne si myslim, ze BV ma velke problemy pri vetsim poctu jednotek. Staci mi, abych mel par rychlych masin s velkou zasobou jednotek a uz se kouse.
Skoda.
Libor
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 vejpuste: Jelikoz pocitam vetsinou CPDN, tak bych v tomhle problem nevidel, nebo mozna taky. Problem podle meho bude spis ve stabilite samotneho BV1.3 pokud si spusti vic jak 40 threadu, bohuzel na ofic. strankach BV ani na jejich foru se o tom vubec nepise a ma anglictina neni na takovy urovni, abych to tam dokazal zformulovat (mam s tim problem i tady).
Jedinny napad jak z toho ven mi napada nepouzivani embeeded MySQL, ale zkusit vytvorit databazi na nejakem plnem MySQL serveru.... pokud by to slo nejak nastavit.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Musím to potvrdit, BoincView ve verzi 1.3.x je dost pomalej, já sem se s tím při překladu natrápil až, až a to sem měl v seznamu jen jeden počítač na localhostu.
dejv
Odpovědět