prenaseni dat

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
Andaria
Nováček
Kontaktovat uživatele:

prenaseni dat

Příspěvek od Andaria »

ahooj mam malinkaty dotaz.

pokud pocitam na pc bez netu ajednou za cas vezmu BOINC na jiny pc s netem a odeslu packy a na puvodnim si zatim nechavam pocitat CLIMATE tak staci kdyz pak prijdu domu a z verze, ktera byla na netu si stahnu pouze ty adresa, ktere jsem odesilala a tahala nove packy a CLIMATE vynecham?

Pojede to a neprijdu o par hodinek pocitani na CLIMATE?
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Ahoj, chápu-li to dobře doma ti jede BOINC a pak ještě někde kde není net. Postup.
1. Počítáš doma, pak chceš počítat jinde. Udělej si zálohu BOINCu, opusť všechny projekty a naloguj se do CPDN a stáhni práci.
2. Vypni BOINC, celý adresář zapakuj a vypal na DVD-RW (USB klíčenku,CD, to je jedno) a přenesl na počítač bez netu.
3. Zálohu na počítači s netem zase přesuň na původní místo a pusť.
4. Na compu bez netu pusť BOINC s CPDN.
Když chceš odeslat výsledky z compu kde není net postup je opačný.
1. Vypni BOINC, zabal ho a vypal si ho. Pak ho klidně zase na compu bez netu pusť.
2. Vypni BOINC na compu kde je net a zazálohuj ho (přesuň ho pryč).
3. Místo něj nakopíruj BOINC s daty, která chceš odeslat a odešli je, místo něj dej zase BOINC, který si přesunul.
Je to pochopitelný? :lol:
dejv
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Já osobně to dělám tak, že mám v kompu dva adresáře boincu - jeden běží standardně a do druhého kopíruji obsah z toho compu bez netu. Potom vypnu výpočet toho prvního boincu (včetně služby) a spustím managera v druhém adresáři. Poté, co přenese data a případně ztáhne nové dávky, tak jej opět vypnu, přes flasku přenesu do PC bez netu. Na kompu s netem pak pustím zase původní boinc.
Poznámka: zkoušel jsem to zpouště přímo z té flashky, ale zatím jsem to nerozchodil, mate někdo podobnou zkušenost?
Andaria
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andaria »

tak tohle jsem pochopila a obvykle to tak provozuju bez problemu. ja se ptala na něco jineho: pokud vezmu cely adresar BOINC z pc na kterem neni net a pritom ho pak necham dal pocitat CLIMATE a odvezu nakopirovany adresar na jiny pc s netem (tam odeslu a prijmu data z dalsich projektu) a pak se domu vratim a chci ty packy nacpat do toho puvodniho BOINC tak abych neprisla o napocitane hodiny v CLIMATE (protoze ty dva 2 co jsem byla pryc porad pocital), staci kdyz nakopiruju data z flashdisku do PC pouze z tech adresaru, ktere jsem aktualizovala?
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

Čistě teoreticky by to jít mohlo, ale prakticky bys dáváním celýho toho do kupy promarnila víc času, než co ten počítač během odesílání stojí :smile: ->Takže ne, nejde to
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

2 Andaria: pokud počítáš CLIMA a jiné projekty, tak by asi nejjednosuším řešením pro tebe bylo mít dva adresáře boincu - jeden s CLIMA a jeden s ostatními projekty a holt si je ručně nastřídačku spuštět. Když jeden poneseš na comp s netem, tak necháš běžet ten druhý a naopak. V tomto případě ale není příliš vhodné mít nainstalovanou službu.
Andaria
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andaria »

aha diky. no zatim jsem to tak udelala, takze asi u tech dvou adresaru zustanu.. je to dost nesikovne..ale co nadelam.. zlate stare seti :o)
Zamčeno