BIOS pro Intel MB

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
Honza

BIOS pro Intel MB

Příspěvek od Honza »

Aktualizoval jsem BIOS pro I955X pred tim, nez jsem chtel zmenit pomer FSB:RAM - ktery jsem v soucasne verzi BIOS nevidel.
Nemile prekvapeni hned nasledovalo - nyni nemuzu menit ani samotne FSB o tech max. +10% :(
Naposledy upravil(a) Honza dne pon led 09, 2006 7:33 pm, celkem upraveno 1 x.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Co to máš prosím tě za desku?
Není to náhodou Intel :wink:

Na každé solidní desce (například Asus) jdou tyto hodnoty upravovat na mnoho způsobů.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Honza

Příspěvek od Honza »

Ano, je to Intel. V dobe, kdy jsem sel do D820 tek jeste snad Asus desky pro tyhle CPU nemel...nebo nebyly ke koupi.
Bohuzel clovek co delal CPUFSB a podobne veci uz je u Intelu proflakly a nechteji mu davat nove info jak upravovat casovani atp. za chodu.
Mozna zna nekdo nejaky jiny programek/autora, ktery to umi? :?
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Jó tak na desce intel jsi rád že si nastavíš aktuální čas :evil:
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
VIRCom.cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VIRCom.cz »

A to jeste neni jiste.... a kdyz se povede cas, tak je problem s datumem.... :lol:
Obrázek
...zivot a procesorovy cas plyne dal...
Honza

Příspěvek od Honza »

Ze nejsou Intel desky nejlepsi na OC a ladeni neni nic noveho. Ale jsou maximalne stabilni, bez vetracku na chipsetech (a tudiz extremne tiche), maji plnou podporu OS a driveru.
Jak jsem psal - v te dobe to byla novinka, dostupnost ostatnich vyrobcu nulova nebo miziva, takze delat ted chytryho fakt nepomuze.
Pokud ma nekdo navod jak menit FSB a dalsi na techto deskach jako v dobach CPUFSB, budu rad...jinak jsou to prispevky vhodne tak na smetak.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Bohužel o podobném programu nevím a i Zod, který měl půl roku Intelovou desku s chipsetem 915G žádný nenašel a tak se musel smířit s default nastavením :?
Chápu a pamatuji si že opravdu v té době nic jiného na 955 nebylo, akorát 945.
JVc
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od JVc »

mozna bych tam skusil nahrat nejakej neofic bios, je to sice risk ale mozna to prida prave tyto funkce.
Naposledy upravil(a) JVc dne pon led 09, 2006 4:05 pm, celkem upraveno 1 x.
Honza

Příspěvek od Honza »

JVc píše:mozna bych tam skusil nahrat nejakej neofic bios, je to sice risk ale mozna to prida prave tyto funkce.
Nejak jsem prehledl link na ten BIOS? Verim, ze to nebylo doporuceni nahrat BIOS z Asusu do Intel MB. A nejak nevim o tom, ze by nekdo jiny vydaval BIOs pro Intel desky :?
JVc
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od JVc »

Nevim jakou desku presne mas. Mysleno to bylo tak, ze nahrat bios spachany nekym jinym nez intelem (samosebou stejny typ desky desky). Neco podobnyho jako firmware pro mechaniky ktere treba odblokuji vsechny regiony atp.
Naposledy upravil(a) JVc dne pon led 09, 2006 5:37 pm, celkem upraveno 1 x.
Honza

Příspěvek od Honza »

JVc píše:Nevim jakou desku presne mas.
O par radek doleji jsem psal, ze mam I955, v patek jsem psal, ze mam I955X, uz v lete jsem zminoval, ze budu kupovat druhy kousek teto desky. Jinak Penitum D automaticky znamena minimalne I945. Ano, forestovi jsem potvrdil, ze mam Intel, protoze v te dobe nebylo na vyber.
JVc píše:Mysleno to bylo tak, ze nahrat bios spachany nekym jinym nez intelem (samosebou stejny typ desky desky). Neco podobnyho jako firmware pro mechaniky ktere treba odblokuji vsechny regiony atp.
Vim, jak to bylo mysleno...ale to je jen prazdna teorie, neoreverana a stezi nosna, zbozne prani...dokud nema alespon jeden vyskyt, ktery ji podporuje - konkretni link na pouzitelny BIOS :wink:
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Honza píše:O par radek doleji jsem psal, ze mam I955, v patek jsem psal, ze mam I955X,
Takove desky Intel nevyrabi (alespon podle toho, co uvadi na jejich strankach). I955 je typove oznaceni chipsetu bezne pouzivaneho na deskach prakticky vsech vyrobcu. Oznaceni desky musi byt jine. U cipsetu I955 by to mohl byt napriklad D955XCS nebo D955XBK.

V tom pripade zkus jestli najdes neco tady:
http://google.com/search?q=%28D955XBK+O ... cking+BIOS
JVc
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od JVc »

Myslel sem modelove cislo desky napr. (Intel D955XBK BIOS BK95510J.86A.1554) Je jich tam hodne skus se mrknout sem je to ale cinsky. [/url]
Kdo hleda, najde... ||| PC Gygabite 8I945PL-G Pentium D 805 2.66GHz - Bus Speed 533MHz - 2x512MB Dual DDRII 533MHz
Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

Ano, neni to presne oznaceni, ale je to jedno, jestli je to D955XKB (kterou mam), nebo D955XCS - BIOS je pro obe stejny. Intel dela pouze tyhle dve desky s I955X chipsetem.
Vcera jsem si stahnul a aktualizoval posledni verzi 2015 z 11/11/2005.
Cinane maji to same, akorat asi pouzivaji jiny kalendar - protoze tam maji 12/12/2005

Preformuluji tedy znovu svoji otazku jasneji: videl nekdy nekdo BIOS na MB s chipsetem rady I955x jiny nez ten public od Intelu? Nekde nejakou Betu?
Whill
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Whill »

No, ja mam z desek Intel teda rozporuplne pocity... 50% jede spolehlive a druhych 50% je problematickych. Obzvlaste treba serie SilverReef na 845PE byla "chcipava", do pul roku umrely snad vsechny, o kterych jsem vedel.

Ono dneska staci, aby se na vyrobni linku dostaly nejake vadne komponenty, v pajeci vlne byla nekvalitni pajka a problem je na svete ... chyby se projevi treba az po case a pak to vypada jak to vypada a s tim bojuji jednoznacne vsichni vyrobci bez rozdilu, jenze nekteri mene, nekteri vice. Takze neni tak docela pravda, ze Intel dela zrovna nejak extra bezproblemove desky oproti ostatnim.

Jinak neofic BIOS bych tam radeji ani nedaval, protoze je to nejlepsi zpusob jak tu desku poslat do kremikoveho nebe nehlede na to, jak by to dopadlo se stabilitou. Proste se smir s tim, ze na Intelech nic nenastavis.

...to sem se tu zas objevil po dlouhe dobe, bohuzel jsem mel posledni dobou "hodne" casu a do cervna to nebude moc lepsi, aspon ze ten PC ma porad cas a muze v klidu chroustat projekty :lol:
Zamčeno