chyby dluh oprava neuspech

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
uteri
Nováček

chyby dluh oprava neuspech

Příspěvek od uteri »

Zdravim
mam problem: 29.1.2006 21:51:06||Suspending work fetch because computer is overcommitted.
Dozvedel jsem se ze je to v souvislosti s dluhem ............. Bohuzel jsem nenasel nikde konkretni vysvetleni jak to vznika a co dalsiho bych se jeste mel o situacich v programu dozvedet - pokud to uz nekdo sepsal dejte pls link ...

Vyse zminena hlaska ma za dusledek ze se zjevi nekolik jednotek (nejcasteji 2-3 presto ze jsem mel drive vyrazne vice .. tak kolem 10-12) ty se spocitaji, odeslou a uz to nestahne nove. Po zmacknuti tlacitka aktualizace to nic neudela .... kdyz damresetovat projekt tak to zdrahave neco posle .... obcas ....

A ted k veci ... ve foru jsem si nasel ze se da stahnout optimalizovana varianta ktera ma funkci na smazani dluhu .... bohuzel po zapsani do prikazoveho radku (boinc.exe -reset_debts) po radne provedene instalaci dle prilozeneho navodu (akorat jsem tam nekde nepostrehl co s tim SSE ..... mam komp ktery ho nepodporuje tudiz bych mel nekde vybrat no_sse ale nepostrehl jsem kde .. pri spousteni programu, pri stahovani varianty programu .... na webu jsem to nenasel rozlisene ...) po spusteniprogramu tozacaloneco pocitat .... ale pocitalo to clima a ne seti@home a ani to nezacalo stahovat zadne jednotky (proveril jsem ze se to dokaze pripojit do sveta) pote jsem to cele odinstaloval a nainstaloval standartni boinc .... predpokladal jsem ze pokud by doslo k vynulovani dluhu tak by to melo normalne zacit tahat .. ovsem bez uspechu ...

Prosim proto timto o pomoc zkusenejsi aby mi napsali/poslali co s tim ... pokud mozno krok po kroku nebo dali odkaz na mista kde to bylo vyreseno ... pokud mozno opet krok po kroku.

Dale bych chtel pozadat o informaci jak co udelat aby k tomuto nedochazelo ...

Dekuji za rady
Honza

Příspěvek od Honza »

To nesouvisi s dluhem projektu. Je to znamka toho, ze pocitac ma jiz dostatecnou zasobu prace a hrozi, ze pri stahnuti dalsi prace by ji nestihl vsak spocitat a odevzdat.

Vliv na to ma dost veci: pocinaje rychlosti pocitace, pres jeho vytizeni, kolik hodin denne pocita BOINC, ze aplikace nezustavaji v pameti a tudiz jsou vypocty mene efektivnejsi az po...

Jake projekty jsou zapojeny?
O jaky pocitac se jedna?
Na jak dlouho je nastavena zasoba?
uteri
Nováček

doplneni

Příspěvek od uteri »

Hmm koukam ze jsem zapomel dodat haldu dulezitych informaci:

Jedu Set@home, climateprediction.

verze clientu 5.2.13.

stazene jednotky: clima - 1
seti - 0

konfigurace PC: AMD 1,5GHz 768MB SDRAM, 9GB free HDD, na 98-99% jede BOINC, pocita nepretrzite, aplikace vyuzivaji procesor pul na pul (50%/50%) winXP SP2
zasoba je stanovena na

Do work while computer is running on batteries? (matters only for portable computers) yes
Do work while computer is in use? yes
Do work only between the hours of (no restriction)
Leave applications in memory while preempted? (suspended applications will consume swap space if 'yes') no
Switch between applications every (recommended: 60 minutes) 60 minutes
On multiprocessors, use at most 2 processors
Disk and memory usage Use no more than 10 GB disk space
Leave at least (Values smaller than 0.001 are ignored) 0.01 GB disk space free
Use no more than 100% of total disk space
Write to disk at most every 120 seconds
Use no more than 80% of total virtual memory

Network usage
Connect to network about every
(determines size of work cache; maximum 10 days) 5 days
Confirm before connecting to Internet? (matters only if you have a modem, ISDN or VPN connection) no
Disconnect when done? (matters only if you have a modem, ISDN or VPN connection) no
Maximum download rate: no limit
Maximum upload rate: no limit
Use network only between the hours of
Enforced by versions 4.46 and greater (no restriction)
Skip image file verification?
Check this ONLY if your Internet provider modifies image files (UMTS does this, for example).
Skipping verification reduces the security of BOINC. no
Honza

Příspěvek od Honza »

Diky za doplnujici informace.
CPDN ma kvuli velmi komplexnim vypoctum o hodne narocnejsi jednotky, nez ostatni projekty. Pro predstavu muze slouzit prehledova tabulka.
I kdyz pojede tam masina 24/7, tak bude chvilku trvat, nez se CPDN spocita.

Leave applications in memory while preempted? (suspended applications will consume swap space if 'yes') no
To je lepsi nastavit na Yes, pokud mas dost pameti. Pokud se pri prepinani projektu uvolnuji aplikace z pameti, ztraci se vzdy na vykonu - u CPDN v prumeru 72 timestepu (tj. 3 modelove dny).

Myslim, ze casem dalsi SETI WU stahne a bude prubezne obcas stahovat. Pokud nejede v rezimu EDF (Earliest Deadline First).
uteri
Nováček

Příspěvek od uteri »

CPND mi pry bude trvat 1590 hodin .. presto ze mam uz 8000 kreditu tak jsemjeste nedokoncil jedinou jednotku ....
tamtojak jsi napsal upravim ... nevim ale kde se nastavuje EDF (Earliest Deadline First).

Jinak .. jak se boinc dozvi ze ma stahovat nove jednotky pro seti?
a proc az casem stahne kdyz zadne nema a vsechny jsou odeslane? jinakcpdn a seti sestridaj po 8 hodinach ....
Honza

Příspěvek od Honza »

CPDN prideluje kredit prubezne podle vypoctu...vubec nezalezi na benchmarku a jinych pokrivenych cislech - pocitaji se odevzdane vysledky (prubezne). Vice viz sekce CPDN nebo clanky o CPDN na webu.

EDF se nenastavuje...k tomu je obcas BOINC donucen vnejsimy okolnostmi

Pro ktery projekt ma stahovat jednotky se urcuje podle dluhu p rojektu (Long Term Debt, LTD), ale EDF nebo stav Overcommited tomu muze zabranit.Jestlize ma jiz masina hodne prace, nema smysl stahovat dalsi. Stejne si myslim, ze se to casem srovna a zase bude obcas brat SETI a stridat. btw, CPDN je o trpelivosti uzivatele a stabilite pocitace.
uteri
Nováček

Příspěvek od uteri »

to vse chapu ale bohuzel nerozumim kdyz ma CPDN dokoncit 10.1.2007 a nema zadnoupraci cpdn ze nestahuje seti .... leda ze by nekde mel ulozeno ze ma seti wu ale zapomel to smazat .... jinak do daneho data by to boinc spocital 2x vcetne prepinani na seti po kazdych 8mi hodinach ...

da se nekde editovat restartovat nebo znovu nastavit Long Term Debt, LTD?(predpokladam ze za danychokolnosti to nemuze jet v EDF)
Honza

Příspěvek od Honza »

LTD se vyskytuje v client_state.xml
Bud to lze delat rucne (tak jsem to delal drive) nebo pouzit truxuv BOINC core, kde trux tuto funkci na moji prosbu laskave pridal.

Jendou z moznosti, jak BOINC osidit, je zakazat novou praci pro CPDN (zajistit, ze se nestahne dalsi model), pozastavit pocitanou CPDN jednotku a BOINCu nezbyde nic jineho, nez si stahnout praci z ostatnich projektu (v tomto pripade CPDN). A pak zase CPDN pustit.
Zamčeno