Chyba ve výpočtu
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Chyba ve výpočtu
Zdravíčko lidičky,
najednou mi BOINC po 133 hodinách počítání WU Climatpredictionu nahlásil chybu ve výpočtu a výpočet ukončil. Dá se s tím něco dělat? Je podle mne škoda zahodit 133 hodin práce.
najednou mi BOINC po 133 hodinách počítání WU Climatpredictionu nahlásil chybu ve výpočtu a výpočet ukončil. Dá se s tím něco dělat? Je podle mne škoda zahodit 133 hodin práce.
Re: Chyba ve výpoètu
Pokud se model ukonci, uz to nejde vzit zpatky. Ne kuvli statusu na serveru, ale kvuli aplikaci.LiborA píše:Zdravíèko lidièky,
najednou mi BOINC po 133 hodinách poèítání WU Climatpredictionu nahlásil chybu ve výpoètu a výpoèet ukonèil. Dá se s tím nìco dìlat? Je podle mne škoda zahodit 133 hodin práce.
Pokud delas pravidelne zalohy, tak je mozne zkusit pustit model ze zalohy - byt byl jiz trebas odeslany na server.
Zalohy se obecne doporucuji a u CPDN to plati dvojnasob. Me to SpinUp model na AMD X2 bude pocitat zhruba 3.000 hodin, takze take zalohuji.
Re: Chyba ve výpočtu
To se mě stávalo celkem pravidelně. Ještě se mi nestalo dopočítat něco z CPDN až do konce. A už jsem nebyl od výsledku daleko - třeba chybělo 10 %. S tím souvisí další věc, že se mi objem adresáře BOINC díky CPDN nafoukl na téměr 4 GB. To mělo taky důvod, že jsem počítání na měsíc ukončil. Prostě nebylo místo a čas se s tím drbat.LiborA píše:Zdravíčko lidičky,
Nevím co vše mohu bez problému smazat. Vzhledem k tomu, že se všechny CPDN ukončili s chybou ve výpočtu, tak to asi smáznu vše a dám čistou instalaci poslední verze klienta (zatím jsem tam měl 4.19). Jinak LHC a Predictor se dopočítaly.
Logicky - jakmile se model ukonci, nejsou jeho data potreba. Bud je lze smazat nebo (hlavne kdyz je kompletni) nekam zazalohovat pro pozdejsi analyzu.Radas píše:S tím souvisí další vìc, že se mi objem adresáøe BOINC díky CPDN nafoukl na témìr 4 GB. To mìlo taky dùvod, že jsem poèítání na mìsíc ukonèil. Prostì nebylo místo a èas se s tím drbat.
Data modelu najdes je v project\climateoerdiction\jmeno_modelu - prubezne pri vypoctu maji nejakou strukturu (nebudu ted rozepisovat), po ukonceni modelu je post-processing zapakuje a datain (vstupni data) smaze. Tim lze celkem snadno docilit snizeni datoveho objemu.
Re: Chyba ve výpočtu
Co z toho analyzuješ? To nemyslím nijak jízlivě.Honza píše:nekam zazalohovat pro pozdejsi analyzu.
Data lze dale analyzovat pomoci CPView nebo Advanced Visualisation. Lze si vynest teploty na grafy nebo koukat na teplotni mapy sezonnich rozdilu v Evrope, nekdo kouka na pokryti ledem/snehem, nekoho zajima oblacnost, jiny si srovnava vysledky s jinymi jiz spocitanymi modely, nekdo z toho dela animaci, jiny to pouzije jako bitmapu na desktopu ci potisk termohrnicku...tech moznosti je spousty; jen an to mit cas...Radas píše:Co z toho analyzuješ? To nemyslím nijak jízlivì.
Můžete se prosím někdo podívat na tuhle jednotku a napsat mi sem, jestli ji mám dopočítat? Děkuji předem
Mně se podařilo dopočítat pouze jednu WU z pěti. V problematice samotného výpočtu jsem naprostý laik, ale domnívám se, že možná příčina padání jednotek může být v dílčí analýze jednotlivých výsledků: pokud např. 5 různých CPU pošle částečný výsledek, a porovnání zjistí neshodu mimo toleranci, shodí další výpočet sám. Ale je to jen domněnka. Já se tím vcelku přestal zabývat v okamžiku, kdy mi spadl výpočet i na druhém stroji. V současnosti mám rozdělány dvě WU, jedna 63 % a druhá 18 %, každá jinde. Je možné, že náročnost výpočtu může násobit matematickou chybu CPU v řádu 10-42, a nevím jakou přesnost požaduje porovnání odchylek. A pokud uvádím nesmysl, odborníci to jistě uvedou na pravou míruFran píše:Můžete se prosím někdo podívat na tuhle jednotku a napsat mi sem, jestli ji mám dopočítat? Děkuji předem
" Vše je pomíjivé, kredit zůstává "
Nejak jsem se neproklikal, ktery je tvuj stroj. Ten anonym?
Pokud je tam tolik chyb, tak to asi bude zpusobene parametry modelu. Spise bych se klonil k tomu nedopocitavat.
Merlin,
pokud vim, castecne vysledky (dilci uploady) se neporovnavaji. Tedy ne tim zpusobem, ze by se pak na zaklade toho trebas ukoncovaly rozpocitane modely.
Z hlediska uzivatele to vypada, ze by to prispelo vyssi efektivite. Jenze jak porovnavat takove mnozstvi modelu a dat? To by se musel vyhradit minimalne jeden poradny server pouze na tuto ulohu, ktery by navic musel replikovat vsechna ulozena data (protoze jinak by svou zatezi uplne zasekal databazy pouzivanou i na jine ucely). A ze uz je ted problem s mistem...
Dopocitani pouze jedne WU z 5 je spise problemem masin, ktere pocitaji.
Pokud se na tech masinach gamesi, je lepsi BOINC pred hranim ukoncit...a nezapomenout jej pak zase nahodit
Pokud je tam tolik chyb, tak to asi bude zpusobene parametry modelu. Spise bych se klonil k tomu nedopocitavat.
Merlin,
pokud vim, castecne vysledky (dilci uploady) se neporovnavaji. Tedy ne tim zpusobem, ze by se pak na zaklade toho trebas ukoncovaly rozpocitane modely.
Z hlediska uzivatele to vypada, ze by to prispelo vyssi efektivite. Jenze jak porovnavat takove mnozstvi modelu a dat? To by se musel vyhradit minimalne jeden poradny server pouze na tuto ulohu, ktery by navic musel replikovat vsechna ulozena data (protoze jinak by svou zatezi uplne zasekal databazy pouzivanou i na jine ucely). A ze uz je ted problem s mistem...
Dopocitani pouze jedne WU z 5 je spise problemem masin, ktere pocitaji.
Pokud se na tech masinach gamesi, je lepsi BOINC pred hranim ukoncit...a nezapomenout jej pak zase nahodit
Ne, je to čislo 734381.
Zeptal jsem se i přímo na fóru clima a dostal jsem odpověď, že na straně serveru je vše OK, takže není důvod výpočet zrušit. Mně se to nezdá(lo) protože je tam "Too many total results", ale neumím anglicky natolik, abych dokázal vysvětlit podrobněji, co se mi nezdá.
Ten model je stejně na 90%, měl by se dopočítat za 1,5 dne, takže ho dojedu.
Zeptal jsem se i přímo na fóru clima a dostal jsem odpověď, že na straně serveru je vše OK, takže není důvod výpočet zrušit. Mně se to nezdá(lo) protože je tam "Too many total results", ale neumím anglicky natolik, abych dokázal vysvětlit podrobněji, co se mi nezdá.
Ten model je stejně na 90%, měl by se dopočítat za 1,5 dne, takže ho dojedu.