forest píše:Bylo by to možné v případě že by jsi měl na desce například dualchanel a do té doby pouze jeden modul 512MB. Nyní když jsi přidal ten 256MB jako druhý modul by se ti rychlost pamětí zdvojnásobyla, což by mělo značný vliv na rychlost výpočtů.
Napiš co máš za desku,CPU, chipset a jestli těch 512MB bylo pouze v jednom modulu, pak se dá odvodit zda to mohlo něčemu pomoct.
Pouhé rozšíření z 512MB na 768MB by u LHC nemělo mít vůbec žádný vliv, protože tento projekt nějak moc na velikost paměťi náročný není. Pokud by ale na tom PC byly třeba 2CPU a ještě s HT, tak by to už třeba mít problém mohlo. Taky záleží co na tom PC kromě BOINC ještě jede a jak je to náročné na paměť.
Prostě pokud by to s 512MB neustále svapovalo a s 768MB už ne, tak by to rozdíl mohl být docela velký, ale chce to znát více podrobností o té mašině.
Athlon XP1700@1,53Ghz+@MSI KT4V 6712,768ram@333MHz (3x256),40GB WD + 160GB Seagate Barracuda, GeForce IV MX440,TV-Tuner Leadtek WinFast TV200XP Expert,WiFi OvisLink 802.11G+, LG Flatron 700P, CDRW LiteOn 40x12x48, DVDRW LG 4165B, 2x chladič artic cooling, joystick Genius F23,myš Genius Netscroll optical,klávesnice Genius KB 21e.tiskárna Canon Pixma ip4000, case ModeCom Prism. WinXP PROsp2
Profil z zive.cz
(proto je tam všecko). Právě, věci typu dualchannell atd jsou mi silně zapovězeny. Proto se právě divím. Je fakt, že teď mám volno jen 220 MB, ale nepřijde mi, že by to swapovalo extrémně víc...
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.