Peltierovy články

Obecné fórum o čemkoliv, off-topic záležitosti.

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
forest
Kontaktovat uživatele:

Peltierovy články

Příspěvek od forest »

Používá někdo pro chlazení CPU Peltierovy články? Vím že třeba wert668 to testoval, ale zajímaly by mě výsledky.

Které používáte, jaký výkon a velikost? Jaký k tomu máte v PC zdroj, či máte 2? V jaké kombinaci peltier/vzduch či peltier/vodník? Co vás to stálo, případně odkaz kde se to dá levně koupit? Teploty před použitím peltiera a s jeho použitím. Měli jste s peltierem někdy problém se srážením vodních par na tělísku? Dáváte jej přímo na CPU, nebo mezi vkládáte nějaký plech? Pokud ano, tak z čeho a jakou velikost/tloušťku?

Prostě bych rád, kdyby se někdo podělil o zkušenosti s touto věcičkou a také třeba jen o tom, že o pořízení uvažujete.

Nerad bych aby se to zvrhlo zase pouze na spotřebu, jde mně hlavně o výkon a ten prostě něco stojí :wink:
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
JVc
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od JVc »

Ona otazka o spotrebe je taky na miste, je dulezite vedet s jakym zdrojem si to clovek muze dovolit pouzit.
Kdo hleda, najde... ||| PC Gygabite 8I945PL-G Pentium D 805 2.66GHz - Bus Speed 533MHz - 2x512MB Dual DDRII 533MHz
Obrázek
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Navic je dulezita i cena. Nektera zarizeni jsou pekne draha, takze upgrade PC nebo druhy pocitac nebo dual procesor board ti muze vyjit srovnatelne. Samozrejme je to neco jineho, kdyz zvyseny vykon nutne potrebujes mit na jedne masine, ktera navic uz je dual-cpu a dual-core, takze uz se neda upgrejdnout. To ale urcite neni pripad BOINCu, kde mit vykon rozdelen na vice masin neskodi (tedy az na vyssi naroky na energii).

Dalsim dulezitym faktorem je narocnost na udrzbu a zivotnost. Obzvlaste pokud zarizeni nejede permanentne, to tepelne namahani a pripadne i namraza (i pres topitka odstranujici ji), mohou mit za nasledek snizenou zivotnost, ktera by zase hrala do karet spise upgradu PC nebo druhe masine. Je to ale spekulace, sam zadne zkusenosti nemam a nejake slyset by zajimave rozhodne bylo. Na webu je toho spousty, ale moc jsem to neprohlizel. Akorat jsem videl par nadpisu v Googlu, kde jsem si vsiml, ze par lidi odchazelo od Peltiera na Vapochill. To bylo po zadani vyrazu 'peltier vapochill', protoze me zajimalo srovnani.
Odpovědět