BOINC a CnQ

Obecná diskuse týkající se systému BOINC

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

BOINC a CnQ

Příspěvek od LiborA »

Zdravím, počítal jsem na jednom kompu s Win2k a vždycky výpočet jel (díky minimální prioritě) na CPU nastaveném na minimum. Teď jsem na tu mašinu nasadil WinXP a najednou jede stále naplno. Máte s tím někdo stejné zkušenosti? Docela mi vyhovovalo, když mašina běžela pouze na minimum a ručně jsem si stanovoval (dle priority procesu) zda má jet naplno.
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

BOINC se vzdy snazi vyuzit maximalni zbytkovy vykon procesoru.
Pokud chces, aby boinc nebezel, kdyz s pocitacem pracujes, tak si nastav na strankach projektu v general preferences Do work while computer is in use? NO. V Boinc Manageru si nastav pocitat dle nastaveni. Kdyz budes chtit pocitat stale, tak prepni na pocitat nepretrzite. Pokud mas dost pameti, tak by Te BOINC zdrzovat nemel. Alespon ja mam takovou zkusenost.
Libor
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Tady nejde o 100% vytížení procesoru (to je vždycky), ale o to, že díky CnQ běžel Athlon ve Win2k při nízké prioritě výpočtu pouze na 800 MHz, zatímco ve WinXP běží na 1800 MHz furt. Takhle jsem si nastavil při střídání výpočtů po hodině pro jeden proces podprůměrnou prioritu při které běžel na 1800 MHz (většinou CPDN) a pro ostatní projekty jsem nechal nízkou prioritu a komp vždycky "vychladl a dal si oraz" při těchto výpočtech. Takhle běží pořád na plný kule :)
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

V tom pripade nevim. S CnQ jsem se nikdy nesetkal, takze jsem odpovidal na neco jineho.
Libor
Odpovědět