Nu něco s tím udělám,aby se to tak nepletlo.
Prenositelnost WU na iny pocitac
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Samosebou zalohovat na disketu pouze soubory novejsi nez posledni zaloha (zpravidla to jsou *.xml + vysledky). V tomto pripade vychazi SETI nejhure. Viz take souhrna tabulka narocnosti projektu; Predictor je na to opravdu dobry.
Omlouvam se, jestli se to uz diskutovalo, ale neda mi to.
Vite o nekom, kdo by uspesne rucne prenesl WU z jednoho pocitace na druhy?
Nemyslim tim prenest celou BOINC instalaci, ale vypreparovat z ni jednotky a prenest na jinou instalaci BOINC. Mozna podobnym zpusobem, jako jsem popisoval v manualnim upgradu SC 4.19 na 4.22.
Druha otazka spise odbornejsiho razu: co to udelat na strane serveru, az se WU spocte a odesle?
Je WU natvrdo vazana na masinu, ktera ji prijmula, nebo se muz HostID daneho projektu behem vypoctu zmenit a odeslat v ramci jineho HostID (a v db aktualizovat)?
Vite o nekom, kdo by uspesne rucne prenesl WU z jednoho pocitace na druhy?
Nemyslim tim prenest celou BOINC instalaci, ale vypreparovat z ni jednotky a prenest na jinou instalaci BOINC. Mozna podobnym zpusobem, jako jsem popisoval v manualnim upgradu SC 4.19 na 4.22.
Druha otazka spise odbornejsiho razu: co to udelat na strane serveru, az se WU spocte a odesle?
Je WU natvrdo vazana na masinu, ktera ji prijmula, nebo se muz HostID daneho projektu behem vypoctu zmenit a odeslat v ramci jineho HostID (a v db aktualizovat)?
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Hmm, tak si myslim, ze prenest konkretni WU na jiny hostID asi nepujde. Nebo by to alespon nebylo trivialni. Nejprve by bylo povodnimu hostID treba vyriznou informaci o dane WU, aby ji nereportoval jako ztracenou nebo aby ji opet nepocital. Pak by tu konkretni WU bylo treba implantovat novemu hostID. A taky predpokladam, ze servery projektu si vedou evidenci, ktery hostID kterou konkretni WU pocita a je pravdepodobne, ze WU spocitanou na jinem hostID by neprijaly. Domnivaly se pravdepodobne, ze jde o chybu 
Ze to neni trivialni vim, stejne tak jsem si vedom techto predpokladu. Trochu uz jsem se v BOINC rochnil pri tom, kdyz jsem do nej implementoval novou aplikaci (kterou jeste neznal a nestahl) - coz byl predpoklad na update verze aplikace. Stejne mne ceka pri prenosu Alberta (na kterem to chci prubnout) na masinu, kde jeste Albert nebyl (tam se mi pocitaj SpinUp modely).FordPrefect píše:Hmm, tak si myslim, ze prenest konkretni WU na jiny hostID asi nepujde. Nebo by to alespon nebylo trivialni. Nejprve by bylo povodnimu hostID treba vyriznou informaci o dane WU, aby ji nereportoval jako ztracenou nebo aby ji opet nepocital. Pak by tu konkretni WU bylo treba implantovat novemu hostID.
A prave na to jsem se ptal. dejv si mysli, ze to vazane neni a ze to bude OK.FordPrefect píše:A taky predpokladam, ze servery projektu si vedou evidenci, ktery hostID kterou konkretni WU pocita a je pravdepodobne, ze WU spocitanou na jinem hostID by neprijaly. Domnivaly se pravdepodobne, ze jde o chybu
Asi mi nezbyva, nez to zkusit a prapadne jednu WU Alberta obetovat - pokud se to nepodeja vic
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
2 Honza: ja jako programator server-side bych postupoval tak, ze bych tuto situaci povazoval za chybu. Za situace, ze by nebyla provadena validace jinymy hostID( seti ). Rekl bych taky, ze server-side boinc na projektech s touto situaci nepocita, a tak bych si osobne tipnul, ze tohle neprojde.
Ale jedinou vedeckou metodou je fakticke overeni 
-
Lord_Scoorpion
- Začatečník

- Kontaktovat uživatele:
A co když si práci stahnetš na nějakým PC na jiným to zpočítáš a ještě na úplně jiným to odešleš? Vlastně se to stahne na PC s určitým ID a na jiným se to odešle, takže ten dostane taky jiný ID. A pokud si dobře pamatuju, tak takto sem to dělal ze začátku když sem ještě doma neměl net, stahoval a odesílal sem kde sem mohl a kredit sem dostával 
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele: