einstein - aktuální stav - odpad

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Dnes CNT predstihnul L'Alliance Francophone a postoupil na 4 misto.
Za par dni se dostaneme na 3 misto pred BOINC Synergy.
Jen tak dal a 2 misto nas nemine.
Libor
PavolR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavolR »

Gratuluji všem, kdo se podílejí na tomto projektu. :Honza_clap :Honza_clap :Honza_clap
Obrázek
Obrázek
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

vejpuste píše:Dnes CNT predstihnul L'Alliance Francophone a postoupil na 4 misto.
Za par dni se dostaneme na 3 misto pred BOINC Synergy.
Jen tak dal a 2 misto nas nemine.
Libor
Mazec. Taky přidám trošku do mlýna a vypínám CPDN a pojedu jen Einstein,trochu to taky helfne.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

Honza

Příspěvek od Honza »

Einstein upgradoval a pridal vetsi disky do databazoveho serveru - budou slozit k zaloham a ukadanim budoucich vysledku.
Projekt dale pripravuje novejsi (a take citlivejsi) kod (novou aplikaci). Budou v nic vyuzitiy i nektere vysledky z beta testu. Bohuzel je zatim problem s validizaic...
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Vcera se CR probojovala na 8 misto s vyhledem na dalsi zlepseni.
Libor
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Necroman »

Zda se, ze optimalizace BOINCu se projevuji uz i ve vysledcich Einsteina, viz zde 131 kreditu za WU :-).
Naposledy upravil(a) Necroman dne čtv led 12, 2006 12:03 am, celkem upraveno 1 x.
Honza

Re:

Příspěvek od Honza »

Necroman píše:Zda se, ze optimalizace BOINCu se projevuji uz i ve vysledcich Einsteina, viz zde 131 kreditu za WU :-).
Jednu masinu v tomhle vysledku bych tipoval na optimalizaci BOINCcu, ale to druhe Pentium M ne - pouze z nejakeho duvodu pocitalo dele a tudiz vyssi kredit ziskal i ten s optimalizaci 9a ten treti taky bez optimalizace).
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Necroman »

Honza píše:Jednu masinu v tomhle vysledku bych tipoval na optimalizaci BOINCcu, ale to druhe Pentium M ne - pouze z nejakeho duvodu pocitalo dele a tudiz vyssi kredit ziskal i ten s optimalizaci 9a ten treti taky bez optimalizace).
No ta masina s opti. BOINCem je moje a ta druha fakt asi pocitala nejak dlouho :-). Zajimave take je, kolik erroru ma ten clovek, ktery narokoval druhy nejvyssi kredit u teto WU, zde :shock:, opravdu nevim, co si o tom mam myslet.
Honza

Příspěvek od Honza »

Einstein by mel postupne rozesilat novou aplikaci s kodovym oznacenim "Albert" :lol: - Improved all-sky pulsar search
Mela by byt senzitivnejsi - pokryvat delsi casovy usek, ale uzsi frekvencni spektrum (tudiz obdobne casy vypoctu). WU s nizsi frekvenci by meli trvat kratsi cas, dokonce az o 1/4. Delka vypoctu WUs nebude vykazovat tak konstantni casy jako doposud.
To samosebou muze zamotat jak souhrnou tabulkou, tak pridelovanim prace v BOINC atp.

Novy "Albert" by mel mit opravenou grafiku (mela by fungovat i na novych BOINC Managerech), zobrazovat realny cas atp.
Z hlediska optimalizace se jedna o stejne parametry jako drive, vcetne Altivec pro Mac.
Nove by se mely posilat pouze 3 vysledky misto 4, coz na quorum 3 staci, pokud neni moc chyb. Tim se snizuje duplicita vysledku ze 4 (a kousek, pokud jsou 2 a vice chyb) na 3 (a kousek).
Honza

Příspěvek od Honza »

Podarilo se mi ulovit screenshot.

Naroky na pamet jsou priblizne stejne (zatim 12-14MB, 15 s grafikou), takze projekt je nadale vhodny pro masiny s mensim mnozstvim RAMky.

Obrázek
Rampa
Expert
Expert

Příspěvek od Rampa »

tak se mi stahuje nová verze, ale je to nějaký velký nikdo tady nemyslí na nás chudáky modemisty dohromady to má nějakých 11,12 mega
Obrázek
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

Rampa píše:tak se mi stahuje nová verze, ale je to nějaký velký nikdo tady nemyslí na nás chudáky modemisty dohromady to má nějakých 11,12 mega
Jo, taky jsem zíral, že je to větší. Ale protože mám dsl, tak mi to až tak nevadí. Taky potvrzuji, že se jednotky počítají kratší dobu.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

Honza

Příspěvek od Honza »

Albert.exe a .pdb ma kolem 4MB (misto 4.5MB Einsteina), takze je ve skutecnosti mensi.
Zbytek dela soubor dat k analyze - ten je mozna vetsi, ale se slusnou kompresi, takze na modemisty urcite pamatovali.
Pokud si spravne pamatuji, zrovna Einstein se snazil pomoci scheduleru rozesilat WUs tak (tedy parametry hledani), aby se soubory k analyze stahovali co nejmene. Navic po sobe Einstein umi i starsi soubory uklizet, takze je i setrny k mistu na disku.

Nejzravejsi je stejne SETI, na ktere potrebuji radove stovky MB na mesic (pokud by se jej na jedne masine ucastnil s vetsim resource share) a WU tam nejsou moc kompresovane. Po modemu to musi byt maso...

EDIT: Na Einsteinovi vysla zprava o vysledcich analyzi S3, tak si ji snad cestou ze skoly prectu...
Rampa
Expert
Expert

Příspěvek od Rampa »

při stahování jsem tam měl nějaký 7MB soubor
Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

Rampa píše:pøi stahování jsem tam mìl nìjaký 7MB soubor
Vzdyt jsem to psal - to je soubor dat k analyze, nejspise z tech 600 nejnadejnejsich hodin mereni ze serie S4.
Zamčeno