Vysokorychlostni ADSL
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Újezd u Brna, stačí když se budou dožadovat bezplatného internetu, on už si to s nima někdo vyřídí 
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
- Bony
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Tak už jedu přes Wi-Fi.... a přesně jak píše Dejv, u Wi-Fi je super že Download i Upload 1:1 takže není problém odesílat rychlostí 2Mbps. Pro bežné projíždění stránek nebo koukání na on-line TV není ten upload tak potřebný...ale když spustím nějakou P2P sít , tak je to výhoda
..........až do té doby než projedu limit
no ale s tím si taky snad nějak poradím 
Moje hobby http://www.foto-tapety.cz
-
Lord_Scoorpion
- Začatečník

- Kontaktovat uživatele:
- Bony
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Možná trochu OT: ale ted večer se mi najednou prudce snížila kvalita linky...no a najednou když se mi doohřála polívka v mikrovlnce tak hups a už to zase svištělo na původní kvalitě a rychlosti....no jo holt je vidět že jsou si ty frekvence opravdu dost blízko...a to mám danou antenu (plechovku) za oknem a mikrovlnka je opačným směrem tak 6m od toho....ale je vidět že nějakých 800W mikrovlny je silnějších než nejakých 100mW I-mikrovlnky

Stínění
No ja myslim ze ta uvlnka je stinena ne, tam bude asi jiny ruseni...Bony píše:Možná trochu OT: ale ted večer se mi najednou prudce snížila kvalita linky...no a najednou když se mi doohřála polívka v mikrovlnce tak hups a už to zase svištělo na původní kvalitě a rychlosti....no jo holt je vidět že jsou si ty frekvence opravdu dost blízko...a to mám danou antenu (plechovku) za oknem a mikrovlnka je opačným směrem tak 6m od toho....ale je vidět že nějakých 800W mikrovlny je silnějších než nejakých 100mW I-mikrovlnky![]()
- Bony
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
2 fatbozz: jo to máš pravdu, je stíněná ale určité malé množství vln z ní může unikat. Věř mi, dělám v servisu kde opravujeme i mikrovlnky, a máme měřák kterým po opravě měříme jestli neuniká větší množství záření než je povoleno. Nečastěji a nejvíc záření uniká kolem dvířek
a myslím si že stačí trochu a při stejné frekvenci to Wi-Finu může rušit......zřejmě taky záleží na anténě a dalších okolnostech.
-
4D 61 72 74 69 6E=Martin
- Expert

no není WiFi jako WiFi, záleží na tom, jak je k netu připojený ten, kdo to ostatním poskytuje. Právě jsme nedávno (konečně) udělali upgrade ze satelitu a errortelu na ADSL - 2Mbit/256kbit. Jsme tady na WiFi, předtím jsme to mněli soukromě, bylo to vlastně celé naše, ale teď nám to ADSL poskytuje CZFREENET, momentálně to jede na nějaké zkušební kódy, máme 80 GB na celou síť, tj. asi 5 GB na jeden barák. Nevím, jak to u ADSL pracuje, ale download byl u toho satelitu (přes 700kbit) rychlejší než ADSL, možná to přes noc pojede lípdejvidek píše:2Miras: 384/96 nebo-li nepoměr mezi downloadem a uploadem je u wifi přinejmenším velmi zvláštní situace. U ostatním technologií je to vesměs pravidlem.
dejv
zatím to je tak jak to je, ale ta firma vypadá dobře, už ani vlastně nebudeme schánět po sousedech peníze (táta musel obcházet, jeden z nich ještě nedávno dlužil za dva měsíce), ale budou chodit normálně faktury. Pokud seženeme ještě tak 10 lidí, mohli by jsme dostat 4 Mbit a bez limitu dat (případně, pokud by se podařila invaze do větší části Stěbořic, možná i víc
každopádně jde vidět, jak to vydělává - v Praze net zadarmo....asi mají hodně klientů a dobré připojení, konkurovat jim asi nebudem, ale už teď okolní WiFi sítě likvidují BrumoviceNet - chteli jsme k nim jít, ale nemněli tu signál........32kbit za tři stovky
naštěstí je konkurence donutila to snížit, už mají ceny rozumnější. Další firma, nebo něco takového, 24 ONLINE se tady k nám cpe, ale přišla trochu pozdě, protože ti co net chtěli už ho vesměs mají
-
4D 61 72 74 69 6E=Martin
- Expert

jinak teda - s Eurotelem byl rekord v uploadu cca 1.5 MB, to se ale povedlo jenom jednou. Většinou připojení spadlo kolem 800 kB...takže současný upload je super...
hodně mně ale štve, že mi teď vůbec nejede IRC, servery nehlásí nic, nebo hlásí, že mám Open Proxy, případně jsem banned nebo g-lined
celý problém je asi v tom, že IRC servery si hlídají porty a IP adresy, no a WinProxy máme nastavenou na default - 3128, který je blokovaný. Musíme to vyřešit s takovým našim technikem, co nám tady všechno spravuje a hlídá...už mi to dost chybí...
hodně mně ale štve, že mi teď vůbec nejede IRC, servery nehlásí nic, nebo hlásí, že mám Open Proxy, případně jsem banned nebo g-lined
celý problém je asi v tom, že IRC servery si hlídají porty a IP adresy, no a WinProxy máme nastavenou na default - 3128, který je blokovaný. Musíme to vyřešit s takovým našim technikem, co nám tady všechno spravuje a hlídá...už mi to dost chybí...
plechovka
Nesváděl bych to na ubohou mikrovlnku. Ono to taky trochu bude kvalitou antény. Jiný vyzařovací diagram má profi síto a jiný má na koleně upravená plechovka od párků. Plechovka může být citlivá na rušení z různých směrů a taky může všechno v okolí nehezky zarušit. Zkoušel jsem obojí.

- Bony
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
2 Elwar: No možná že může být plechovka citlivá na rušení...ale co jsem četl různá fora atd. tak když je plechovka udělaná dobře, má udajně vyzařovací diagram OK (a ty diagramy jsem i viděl), a je to lepší než signál prát do okolí všesměrovkou a plným výkonem.