CNT popis 2005 - Diskuze finalniho navrhu #04

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

CNT popis 2005 - Diskuze finalniho navrhu #04

Příspěvek od trux »

Navrh je mozno shlednout v (prozatim) konecne podobe zde:

http://setiathome.berkeley.edu/team_dis ... mid=121990

Navrhy k vylepseni piste sem. Ja je po domluve s autorem pak zmenim na tom testovacim uctu. Prosim pouze konstruktivni navrhy. Kritika je samozrejme mozna, ale zdrzte se osocovani, urazeni, ponizovani a jinych poznamek, ktere zbytecne mohou ovlivnit ci popudit ostatni.
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Tady bych stejne jako Honza navrhoval dat anglictinu na prvni misto.

PS: chybi tam jeden link, a je tam taky nejaky preklep - ale je to uz opravene - bohuzel ale zmeny se projevuji nekdy az za nekolik desitek minut, takze je treba vyckat
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Zvláštní, že proti tomuto návrhu nikdo nemá žádné připomínky, já bych jednu měl :wink:

V poslední větě ,,Pripojte se k nam a spolecnym vykonem vytvorme svetove nejuspesnejsi BOINC tym,, bych doplnil dodatek ,,který se snaží svou činností dosáhnout pokroku v mnoha odvětvých vědy.,,

Anglický popis se mně zdá stručný a výstižný a i když je shodný s tím současným, myslím si že to asi nikomu moc vadit nemůže.
Naposledy upravil(a) forest dne čtv pro 15, 2005 3:30 pm, celkem upraveno 1 x.
Honza

Příspěvek od Honza »

Ja mam problem s tim "svetove nejuspesnejsi BOINC tym" - to je velmi omezeny pohled zamereny pouze na statistiku.
Nezohlednuje jine parametry uspechu jako, ze prave ten ci onen tym najde nejaky zajimavy vysledek, bude upozornovat na chyby aplikaci ci samotneho BOINC, bude delat optimalizace, sam vytvori nejaky projekt (jako Janus z BOINC.DK ci Rytis z PrimeGrid), bude pusobit v mediich a propagovat BOINC ci co ja vim co.
Je jasne, ze interpretace je na ctenari, ale dikce celeho popisu smeruje na statistiky - ostatni zminovane parametry nejsou o kvantite, ale kvalite.

Takze mi cela ta veta pripada divna a klidne bych ji vypustil.
PavolR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavolR »

Honza píše:Ja mam problem s tim "svetove nejuspesnejsi BOINC tym" - to je velmi omezeny pohled zamereny pouze na statistiku.
Takze mi cela ta veta pripada divna a klidne bych ji vypustil.
Plne souhlasim s Honzou. :) :) :)
forest píše:Zvláštní, že proti tomuto návrhu nikdo nemá žádné připomínky, já bych jednu měl :wink:
V poslední větě ,,Pripojte se k nam a spolecnym vykonem vytvorme svetove nejuspesnejsi BOINC tym,, bych doplnil dodatek ,,který se snaží svou činností dosáhnout pokroku v mnoha odvětvých vědy.,,
Muj nazor viz vyse. Vetu bych radeji vypustil. :) :) :)
Obrázek
Obrázek
Blackhat
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackhat »

Mne se forestova pripominka libi.
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Osobne taky souhlasim s Honzou. "svetove nejuspesnejsi tym" je skutecne dost diskutabilni a megalomansky vyraz. Taky to dost smrdi samochvalou, coz na mnoho lidi pusobi negativne. Mozna by to chtelo nejakou jinou formulaci, nebo uplne vypustit.

Co se tyce forestova dodatku o popkroku ve vede, tak si myslim, ze je to naprosto zbytecne - jak uz jsem zminoval v jinych threadech, lidi, kteri budou cist popis, velmi dobre vedi co BOINC je, protoze uz sami v BOINC velmi pravdepodobne jedou a jen hledaji tym kam se pripojit. Tim padem take vedi, ze pomahaji vede a delaji to urcite vedome. Nemejme je za blbce. Urcite vsichni uznate, ze to, ze by vede pomohli vic, kdyz budou pocitat pod CNT, nez kdyby pocitali na vlastni pest nebo pod jinym tymem, je kravina. A vsichni BOINCari to moc dobre vedi, takze ta veta pusobi dost jako spatny reklamni trik.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Autor si vzal ponaučení z této debaty a trochu na svém návrhu zapracoval, jak se zdá :wink:
http://setiathome.berkeley.edu/team_dis ... mid=121990

Anglický popis je tedy nyní už stejný u všech návrhů, i do tohoto návrhu byl připojen odkaz na optimalizace, dokonce i na soubor odkazů na porojekty a články o nich (to zatím jiné návrhy nemají) a poslední věta také doznala značné rekonstrukce, i když si budeme muset asi počkat, až se ten návrh zase časem srovná a bude se zobrazovat jak má.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
JVc
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od JVc »

v posledni vete je pouzita diakritika ktera muze delat neplechu.
Kdo hleda, najde... ||| PC Gygabite 8I945PL-G Pentium D 805 2.66GHz - Bus Speed 533MHz - 2x512MB Dual DDRII 533MHz
Obrázek
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Uz je to opraveno, ale zmena se projevi az za chvili
Honza

Příspěvek od Honza »

Hmm, tak posledni veta se mi libi - neni v ni totiz sebechvala a zadoneni, ale pozitivne formulovane cile spolecneho snazeni.
Zamčeno