CNT popis 2005 - Diskuze finalniho navrhu #09

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

CNT popis 2005 - Diskuze finalniho navrhu #09

Příspěvek od trux »

Navrh je mozno shlednout v (prozatim) konecne podobe zde:

http://setiathome.berkeley.edu/team_dis ... mid=121991

Navrhy k vylepseni piste sem. Ja je po domluve s autorem pak zmenim na tom testovacim uctu. Prosim pouze konstruktivni navrhy. Kritika je samozrejme mozna, ale zdrzte se osocovani, urazeni, ponizovani a jinych poznamek, ktere zbytecne mohou ovlivnit ci popudit ostatni.
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Tady nam anglictina chybi uplne. Autor zatim nekomunikuje, ale v puvodnim navrhu si na to netroufal. Chtelo by to tedy neco vytvorit spolecnymi silami. Jednou moznosti je vzit anglicky pospis z jednoho ze zbyvajich dvou navrhu, jinou moznosti je vytvorit nejaky zkraceny vycuc tohoto popisu a prelozit. Zase bych uprednostnoval (jak Honza podotknul) umistit tu anglictinu dopredu.
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

Nejdu na pomoc s angličtinou, jen chci upozornit že v tom návrhu je pár překlepů, chtělo by to revizi.
Pozastavil sem se nad formulací: nevyuzitym vypocetnim casem. Sem spíš zvyklej na slovní spojení "výpočetní výkon", i když netroufám si říct co je z technickýho hlediska správnější.
Pak k poslední větě: Bylo by blbý kdyby ten web nebyl "náš", ale "cizí" :smile:. A i celkove se mi to zdá docela roztahaný. Navrhoval bych to nějak zkrátit, ale uznávám že i to co tady teď navrhnu asi není úplně otpimální :D
Veskere potrebne informace naleznete na webu http://www.boinc.cz a v pripade jakychkoliv potizi vam radi pomuzeme na foru
Honza

Příspěvek od Honza »

"nejspesnejism ceskym tymem" - to je dobry. Jak kdyby nekomu horale koudel u zadku :lol:
"nevyuzitym vypocetnim casem" neni uplne dobre, protoze v ramci BOINC se daji sdilet i data (o nevyuzitelnem diskovem protostoru se lze v souvislosti s CPDN dobre bavit) atp., takze "výpoèetní výkon" mi take sedi vice...
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Tech preklepu jsem tam tam objevil jeste vic - to jsem ale zapricinil ja - protoze puvodni navrh obsahoval diakritiku, pri kopirovani vetsiny zvlastnich znaku vypadla a ja je musel doplnovat (resp. nahrazovat znaky bez diakritiky) rucne. Par mi jich proste vypadlo, prestoze jsem to nekolikrat kontroloval. Je mozne, ze u navrhu #04 je taky par takovych preklepu - tak se na to prosim taky podivejte.

Preklepy jsem ted opravil (viditelne to ale bude asi az za par minut). "cas" na "vykon" jsem take zmenil, prestoze mi to autor jeste neodsouhlasil. Uz se mi sice ozval, ale nevim, kdy bude dalsi kontakt. Takze prozatim jsem to upravil, a v pripade, ze by nesouhlasil (coz ale nepredpokladam), bych to dal zpet.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Konečně jsem se dostal i k připomínkám dalších dvou návrhů.
U tohoto návrhu mně vadí hned ten úvod, to že se jmenujeme Czech National Team je jasné z názvu týmu, to bych tam neuváděl, vypadá to tam dost hrozně. Nahradil bych to ,,Náš tým,,
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
PavolR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavolR »

Tak tady se mi moc nelibi konec druhe vety. "Pomozte i vy svym nevyuzitym vypocetnim vykonem dosahnout vedeckeho pokroku, i dobreho jmena Ceske Republiky." O tom zda bude dobre jmeno nerozhoduji tim, ze pocitam nebo nepocitam BOINC. Mozna by tam lepe vyniklo neco v jinem vyznamu, jako treba: zviditelnit Ceskou republiku nebo neco podobneho.
Naposledy upravil(a) PavolR dne úte pro 13, 2005 4:34 am, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Obrázek
Blackhat
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackhat »

Pavol. Myslim, ze dobre jmeno republice delaji i jeji sportovci, obcani, sdruzeni, vedci a i politici, tak proc ne CNT :)
Honza

Příspěvek od Honza »

Blackhat píše:Pavol. Myslim, ze dobre jmeno republice delaji i jeji sportovci, obcani, sdruzeni, vedci a i politici, tak proc ne CNT :)
Covece, z toho seznamu bych nektere polozky vynechal - minimalne politiky :lol: sportovce bych nechat 8) , ale to je OT.
PavolR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavolR »

Asi jsem se dost nestastne vyjadril, abych byl presny dal bych misto dobreho jmena spise "zviditelnit" Ceskou republiku. :) :) :)
Obrázek
Obrázek
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Co se tyce anglictiny, tak autor by tam dal rad stejny text jako u #11. Autor jedenactky proti tomu nic nema, takze pokud neni zadny jiny navrh, nebo veto, tak to tam behem odpoledne pridam.

Co se tyce "dobreho jmena", nebo duplicity vyrazu "Czech National Team" tak zatim zadny feedback od autora nemam, ale snad se zase brzy ozve.
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Takze anglictinu jsem podle prani autora pridal z navrhu #11, vcetne poslednich zmen.

Komentar autora k duplicitinimu "Czech National Team" a k "dobremu jmenu" jsem sice nedostal, ale dovolil jsem si to provizorne zmenit. Protoze veta "Nas tym je ... nejuspesnejsi tym" je se dvemy slovy tym nepekna, napsal jsem misto toho "Jsme ... neuspesnejsi tym". Doufam, ze to nikoho nepopudi, a ze autor to take odsouhlasi. Jinak to samozrejme zmenim podle prani.

"Dobre jmeno CR", jsem podle pripominek PavolaR a jinych zmenil na "zviditelneni CR" - zase, doufam, ze to autora (nebo i ostatni) nepopudi.
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Jeste jsem podle pripominek (ale zatim bez feedbacku autora) zmenil "nejuspesnejsi cesky tym" na nejvykonnejsi. Vsechny tyto zmeny jsou zatim provizorni - jen abychom videli jak to v celku vyzni. Zatim cekam na potvrzeni autora.

Jako obvykle, zmena bude viditelna az po nejake dobe
Honza

Příspěvek od Honza »

Myslim, ze ty zmeny jsou k lepsimu...diky :wink:
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Jo, takze zmeny byly autorem odsouhlaseny.
Zamčeno