Optimalizovaný BOINC klient - proč?

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
Sahib
Nováček

Optimalizovaný BOINC klient - proč?

Příspěvek od Sahib »

K čemu je třeba optimalizovaný BOINC.EXE? Nestačil by jenom jenom klient seti a pod? Pokud se koukám na využití procesoru, tak se tam boinc.exe stejně jenom fláká.
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Re: Optimalizovaný BOINC klient - proč?

Příspěvek od vejpuste »

Sahib píše:K čemu je třeba optimalizovaný BOINC.EXE? Nestačil by jenom jenom klient seti a pod? Pokud se koukám na využití procesoru, tak se tam boinc.exe stejně jenom fláká.
Optimalizovany BOINC klient jednak dava lepsi benchmark, takze vice odpovida optimalizovanemu seti klientovi.
Jednak v Truxove optimalizaci je opravena chyba, kdy se vysledky nereportuji hned po odeslani, ale az pri stahovani dalsich jednotek nebo pri rucni aktualizaci. To je podle me hodne velka vyhoda.
Libor
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

Sahib píše:K čemu je třeba optimalizovaný BOINC.EXE? Nestačil by jenom jenom klient seti a pod? Pokud se koukám na využití procesoru, tak se tam boinc.exe stejně jenom fláká.
Boinc.exe se flaka, to je normalni. Jen obcas zkontroluje beh konkretni aplikace, obcas odesle ne bo prijme nejakou WU. Doporucuji nejprive precist FAQ. pravdepodobne si pletes klient boincu s klienty jednotlivych projektu :D
Honza

Re: Optimalizovaný BOINC klient - proè?

Příspěvek od Honza »

Sahib píše:K èemu je tøeba optimalizovaný BOINC.EXE? Nestaèil by jenom jenom klient seti a pod? Pokud se koukám na využití procesoru, tak se tam boinc.exe stejnì jenom fláká.
Ahoj a vitej na foru.
Ano, z hlediska pocetniho vykonu nema optimalizovany BOINC.exe (BOINC core) zadny vliv a optimalizovana verze by jiste stacila.
Optimalizovana verze boinc core ma vliv na benchmark a tudiz na vysi narokovaneho kreditu, cimz se dostavame k vecnemu tematu :roll: Nekteri tedy voli optimalizovanou verzi prave za timto ucelem.

Vyhodou optimalizovane verze je, ze ma zapracovane nektere funkce, ktere oficialni verzi chybi. Aktualni to take bylo v dobe, kdy nektere projekty nepodporovali verzi BOINC 5.x, ale pouze starsi 4.x. trux velmi sikovne zkompiloval optimalizovanou verzi z vyvojove rady 5.x, ktera se ale navenek tvarila jako 4.x, takze slo pouzivat BOINC Mamager 5.x (napriklad s funkci rucniho pozastavovani vypoctu jednotek) i na projektech podporujici pouze starsi verze.

Takze efekt je dvoji - pro ty, kteri se honi za kreditem a pro ty, kteri oceni funkcionalitu.
Pokud jsme u funkcionality, nekteri pousti pouze BOINC.exe a BOINC Manager (jakozto GUI nastavbu) vubec nepouzivaji, coz je take cesta.
Honza

Re: Optimalizovaný BOINC klient - proè?

Příspěvek od Honza »

FordPrefect píše:Boinc.exe se flaka, to je normalni. Jen obcas zkontroluje beh konkretni aplikace, obcas odesle ne bo prijme nejakou WU. Doporucuji nejprive precist FAQ. pravdepodobne si pletes klient boincu s klienty jednotlivych projektu :D
Myslim, ze otazka byla dobre polozena. Navic - v FAQ se odpoved na tento dotaz nedozvis.
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

Honza píše:
FordPrefect píše:Boinc.exe se flaka, to je normalni. Jen obcas zkontroluje beh konkretni aplikace, obcas odesle ne bo prijme nejakou WU. Doporucuji nejprive precist FAQ. pravdepodobne si pletes klient boincu s klienty jednotlivych projektu :D
Myslim, ze otazka byla dobre polozena. Navic - v FAQ se odpoved na tento dotaz nedozvis.
Hmm, tak to asi FAQ potrebuje dodelat. Jen se prosim zdrzte komentaru, ze aktivite se meze nekladou :D
Sahib
Nováček

Příspěvek od Sahib »

Dík za radu.
Takže už mi jede optimalizovaný boinc. :D
Hned od druhého dne, co jsem v BOINCu, jede mi to jako služba (boincmgr.exe používám jenom na občasné sledování a pak ho zase shodím, boinccmd.exe nepoužívám).
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Mohl by jsi být jako zářný příklad že stačí chtít a jde to :wink:
Málo komu se podobná instalace podaří takhle rychle, většinou to je na několika denní zkoušení a hlášení problémů.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Sahib
Nováček

Příspěvek od Sahib »

forest píše:Mohl by jsi být jako zářný příklad že stačí chtít a jde to :wink:
Málo komu se podobná instalace podaří takhle rychle, většinou to je na několika denní zkoušení a hlášení problémů.
No, vono to bez problémů úplně nebylo, ale vždy jsem se dopídil nutných informací na fóru pasivně (tedy, jenom četl). V tomhle případě jsem jenom potřeboval objasnit PROČ optimalizovaný boinc.exe. (když SETI a ostatní věci počítají specializovaní klienti)

:D

Tak ještě jednou díky.
Duha
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duha »

No kdyz uz se bavite o optimalizaci, tak budu asi trosku OT: posleni dobou se mi zda, ze projekty nevyuzivaj "zbytkovy" strojovy cas, ale vetsinu casu - napr. spousteni Wordu/Excelu (nebo v praci aplikace pod W32bit) to trva daleko dyl nez bez BOINCu... BOINC si zabere treba 80% CPU a zbytek necha jinejm... :evil:
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Duha píše:No kdyz uz se bavite o optimalizaci, tak budu asi trosku OT: posleni dobou se mi zda, ze projekty nevyuzivaj "zbytkovy" strojovy cas, ale vetsinu casu - napr. spousteni Wordu/Excelu (nebo v praci aplikace pod W32bit) to trva daleko dyl nez bez BOINCu... BOINC si zabere treba 80% CPU a zbytek necha jinejm... :evil:
To muze nastat v pripade, kdy je v pocitaci malo pameti. Pak musi odkladat pamet na disk a to samozrejme zdrzuje.
Boinc je mozne nastavit, ze pocita pouze pri necinnosti pocitace a odstranuje se z pameti. Pak pokud se hejbe s mysi, tak nebezi a nepocita a zacne treba pri obedove pauze.
Libor
Duha
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duha »

vejpuste píše:To muze nastat v pripade, kdy je v pocitaci malo pameti. Pak musi odkladat pamet na disk a to samozrejme zdrzuje.
Boinc je mozne nastavit, ze pocita pouze pri necinnosti pocitace a odstranuje se z pameti. Pak pokud se hejbe s mysi, tak nebezi a nepocita a zacne treba pri obedove pauze.
Libor
Tak jsem koukal na hlavní preference a mám nastaveno Leave applications na No, čili by je to nemělo v RAMce nechávat.
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Duha píše:
vejpuste píše:To muze nastat v pripade, kdy je v pocitaci malo pameti. Pak musi odkladat pamet na disk a to samozrejme zdrzuje.
Libor
Tak jsem koukal na hlavní preference a mám nastaveno Leave applications na No, čili by je to nemělo v RAMce nechávat.
Ano. Je mozne to nastavit i na nechavat. Zalezi na velikosti pameti. Pokud pocitac swapuje, tak kazdopadne z pameti pri preruseni odstranit.
Libor
Zamčeno